Problem s Sapphire 4870X2

poruka: 41
|
čitano: 4.299
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Bok.

Danas sam kupio Sapphire 4870X2.

I ugradio sam ju u računalo. Zavidao sam vide i vratio kućište na mjesto.

Uključio sam računalo i pokrenuo instalaciju Ati drivera 8.9. Na pola instalacije pojavio mi se je black screen. Ugasio sam ručno računalo i ponovo pokrenuo.

Kad sam ga upalio, driver mi je bio instaliran.

Zatim sam želio malo vidjet kako igre idu.

Grid radi savršeno, a kad sam pokrenuo Crysis Warhead - strava. Šteka!!! Čak mi se je i restartao komp.

U međuvremenu, računalo mi se više ne povezuje na internet! Modem mi je uključen u komp preko kabela i odjednom je prestao radit. Par puta sam restartao ruter i provjerio kabele - sve je OK, samo mi se ne povezuje.

Zatim sam izbrisao driver 8.9 i stavio 8.10 beta. Grid isto radi, Fifa isto, Call of duty također, ali opet Crysis Warhead ne. Sad mi se više nije restartao, nego mi prvih 30 sekundi jako šteka i onda se nekako stabilizira.

Molim pomoć za internet i grafičku?? Gdje je problem??

Možda driveri??

Imam matičnu Asus P5B, napajanje Corsair 650W, a proc Q6600. Gdje je problem?? Molim brzu pomoć. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s Sapphire 4870X2
veki92 kaže...

Bok.

Danas sam kupio Sapphire 4870X2.

I ugradio sam ju u računalo. Zavidao sam vide i vratio kućište na mjesto.

Uključio sam računalo i pokrenuo instalaciju Ati drivera 8.9. Na pola instalacije pojavio mi se je black screen. Ugasio sam ručno računalo i ponovo pokrenuo.

Kad sam ga upalio, driver mi je bio instaliran.

Zatim sam želio malo vidjet kako igre idu.

Grid radi savršeno, a kad sam pokrenuo Crysis Warhead - strava. Šteka!!! Čak mi se je i restartao komp.

U međuvremenu, računalo mi se više ne povezuje na internet! Modem mi je uključen u komp preko kabela i odjednom je prestao radit. Par puta sam restartao ruter i provjerio kabele - sve je OK, samo mi se ne povezuje.

Zatim sam izbrisao driver 8.9 i stavio 8.10 beta. Grid isto radi, Fifa isto, Call of duty također, ali opet Crysis Warhead ne. Sad mi se više nije restartao, nego mi prvih 30 sekundi jako šteka i onda se nekako stabilizira.

Molim pomoć za internet i grafičku?? Gdje je problem??

Možda driveri??

Imam matičnu Asus P5B, napajanje Corsair 650W, a proc Q6600. Gdje je problem?? Molim brzu pomoć. Hvala

Imam istu karticu i sve šljaka super sa crysis warhead. Imam vistu 64 i 8.9 drivere i sve radi u dx10 64bit modu super.
Moguće je da je problem u napajanju, jer grafička ima 1 8pinski i  jedan 6pinski priključak. Ako si koji priikljčak spajo preko molex konvertera, može biti problem. Ta grafa treba napajanje novije generacije koji ima i 6pinski i 8pinski naponski utikač.
A Crysis Warhead dosta više koristi grafu od drugih igara.
Sa napajanjem Antec Quattro True Power od 850W nemam nikakvih problema.
Inače za Crysis Warhead grafa treba konstantnu snagu od 350 Wata koliko troši u loadu.
I još nešto, vjerojatno i ti imaš vistu pošto se takve grafe ne kupuju da bi se igro na xp-u u dx9 modu. A za dx10 u visti taj tvoj procesor mora bit nasviran na 3.6GHz da bi grafa uopće mogla pokazat punu snagu. Na mom kompu sa istim procom na 2.4 GHz nije baš dobar framerate, ali kad nasviraš proc na 3.6GHz onda je sve za 5, čak i na 1920x1200 u DX10 svi detalji na max entuzijas modu i jos AA2x uključenim.
17 godina
neaktivan
nebi reko da je napajanje,daj probaj na nivo win ali skini si 8.10 full,znaci ne beta. eh znao sam da bus imo problema sa grafom,to se zove dualgpu,imat ces jos puuno priblema u igrama(barem kako citam da ih puno ima)
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan
benko kaže...
nebi reko da je napajanje,daj probaj na nivo win ali skini si 8.10 full,znaci ne beta. eh znao sam da bus imo problema sa grafom,to se zove dualgpu,imat ces jos puuno priblema u igrama(barem kako citam da ih puno ima)
 Nemoj izmišljati i govoriti ono što neznaš. Kako onda na mom kompu sve radi kako treba.
17 godina
neaktivan
isto imas 4870x2?
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan
benko kaže...
isto imas 4870x2?
 Kakvo je ovo pitanje, pa jel nisi dolje pročito i lijepo piše da imam istu takvu karticu. 
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ovo moje napajanje Corsair 650W ima već na sebi 6 pin i 8 pin. Ja sam čak bio probao uključit i 280 GTX koja je ja mislim imala dva od 8 pin. ( nisam siguran ).....

U 3dmark vantageu sam dobio score pod performance oko 12400 za GPU.

Da li je to dobro??

I da.

Zašto mi internet ne radi????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
benko kaže...
 Nema to veze s karticom i dual gpu-om, već očito vrlo čudan problem jer mnogima igra radi bez problema. Očito je u XP driverima problem.
veki92 kaže...

I da.

Zbog grafičke sigurno... :D
Internet forumi, revolucija komunikacije, zajedno s ostalim medijima, opterećeni su hrpom šuma u informaciji koja munjevito gubi na kvaliteti. Dekadentno međusobno oglupljivanje prvi je simptom kronične bolesti cyber-društva punog zombija koji hrle ka izvoru najveće buke.
17 godina
neaktivan
mislio sam da imas gx2, do napajanja nije sigurno
17 godina
neaktivan
autorov komentar
naxeem kaže...
benko kaže...
 Nema to veze s karticom i dual gpu-om, već očito vrlo čudan problem jer mnogima igra radi bez problema. Očito je u XP driverima problem.
veki92 kaže...

I da.

Zbog grafičke sigurno... :D

Zašto zbog grafičke??
17 godina
neaktivan

Meni nije jasno zakaj ljudi kupe tako skupu grafu sa 2GB rama i onda ju vrte sa winxp i to još 32bit.  Ja osobno mislim da takve grafe uopće nisu predviđene za 32bit os jer velik dio adresnog prostora se gubi samom činjenicom  da je na grafi 2gb rama koji također ulaze u adresni prostor os-a, pa igra koja je memorijski zahtjevnija neradi kako spada jer eto nije u stanju adresirati sistemskog rama koliko bi trebalo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2008 20:20 (drago7).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pretpostavljam da je igra piratska, jel?

Bit će da je do cracka... ;)

veki92 kaže...

Zašto zbog grafičke??
 Nisi bio na satu kad su se učili pojmovi "sarkazam" i "ironija"?
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2008 21:18 (kompotko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...

Pretpostavljam da je igra piratska, jel?

Bit će da je do cracka... ;)

veki92 kaže...

Zašto zbog grafičke??
 Nisi bio na satu kad su se učili pojmovi "sarkazam" i "ironija"?
 Mislim da mu je zbog igre ali opet onda bi mu net trebo raditi normalno..jesi prije stavljanja grafe deinstaliro stare drivere?
Koliko imas rama?moze biti posto graficka ima 2gb ako imas 4gb(sistemskog rama) mozda ti zato xp nevalja(32bit)?Neodlučan
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan

evo zašto ti šteka crysis warhead

moja grafa(8800GTS 512) treba CPU koji radi barem na 2,93GHZ(piše na kutiji)

Znači da bi tvoja trebala još više GHZ

Skračeno:Procesor ti ne može iskoristiti grafičku

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nemam xp 32 bitni, nego sam imao vistu 32 bitnu.

Evo sad sam reinstalirao windowse i stavio vistu 64 bitnu.

Sad ću probat igre. Ali internet mi opet ne radi!!!

Instalirao sam i 3dmark vantage advanced edition i GPU score na preformance mi je došao malo manje od 14000.

Sad me uglavnom internet brine. Da li je možda problem u matičnoj?? Možda sam nešto zeznuo kad sam stavljao novu grafu???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mozda nisi platio racun za mjesec-2-3

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Internet vjerovatno ne radi ako ne radi mrežna kartica, driveri za mrežnu ili je neki problem glede toga u registryju. Za igru može biti da je do "cracka", a prilikom instalacije se "zaustavio" ekran na crnom što je sasvim normalno prilikom instalacije ATI Catalyst drivera. I meni se neki puta to dogodilo prilikom instalacije...

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
AA-d00d kaže...

mozda nisi platio racun za mjesec-2-3

Platio sam, ostali ukućani se mogu spojit preko wirellesa. Samo meni žično ne prepoznaje.

Možda je problem u mrežnoj kartici?? Da li mogu kako provjerit ako radi?? 
17 godina
neaktivan

Control Panel\Network and Sharing Center

tu imaš sve.

Provjeri da ti je ovdje:

Control Panel\Network Connections

uključena mrežna kartica i da ima IP adresu koju joj dodjeljuje router.

Internet forumi, revolucija komunikacije, zajedno s ostalim medijima, opterećeni su hrpom šuma u informaciji koja munjevito gubi na kvaliteti. Dekadentno međusobno oglupljivanje prvi je simptom kronične bolesti cyber-društva punog zombija koji hrle ka izvoru najveće buke.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Joj, nisam doma pa ti ne mogu točno odgovoriti. Imam Vistu, samo ne znam napamet, ali to ti je Network Connections ili sl. u CP (control panel) pa System... Otvori network connections ili kako se već zove i pogledaj što kaže u prozoru koji se otvori. Tako možeš provjeriti vezu sa internetom...

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Sad sam pogledao u control panel-network and sharing i kad stavim diagnose and repair, piše mi da NEMAM network adapter!!!! Kako to??

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Problem u registryju windowsa?Plač Pomaže da sa CD-a od matične ploče instaliraš nanovo driver(e) za network adapter (mrežnu karticu) ili reinstall Windowsa...

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Problem u registryju windowsa?Plač Pomaže da sa CD-a od matične ploče instaliraš nanovo driver(e) za network adapter (mrežnu karticu) ili reinstall Windowsa...

Reinstal mu nece pomoci jer je stavio 64-bitnu vistu..reinstal drivera za maticnu..ako ni to ne pomogne onda vrati staru grafu i probaj jel ti net radi..Namigiva
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Sad skidam driver za realtek lan koji je na mojoj matičnoj. Možda će uspjet.....

17 godina
protjeran
Lion King kaže...
stoncin3 kaže...

Reinstal mu nece pomoci jer je stavio 64-bitnu vistu..reinstal drivera za maticnu..ako ni to ne pomogne onda vrati staru grafu i probaj jel ti net radi..Namigiva
 Sry zaboravih na gornji post, da je već reinstalirao winze!
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne radi niti jedan driver.

Imam Asus P5B ploču i probao sam od cd-a koji dolazi njom instalirat Realtek ethernet driver, ali nije uspjelo. Skinuo sam i s interneta, ali ni to nije uspjelo.

Hm....možda ću morat odnest komp na sevis....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj posuditi od nekoga mreznu karticu pa probaj s njom..najlakse rjesenjeNamigiva

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

1.Mrežnu kartice možeš isključiti u BIOS-u

2.Stavi Catalyst 8.9

3.Probaj stavit zadnji patch za crysis warhead ili zadnji DirectX Runtime

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...

evo zašto ti šteka crysis warhead

moja grafa(8800GTS 512) treba CPU koji radi barem na 2,93GHZ(piše na kutiji)

Znači da bi tvoja trebala još više GHZ

Skračeno:Procesor ti ne može iskoristiti grafičku

Dajte nemojte pisati svakakve nebuloze. Po toj tvojoj teoriji u mog prijatelja koji ima E4400 na 2GHz i 9800GTX crysis warhead bi trebao trzati kao lud. A ja dođem u njega, kad, vidi čuda!!! - igra na 1440x900 na high i framerate mu je odličan (ne pada ispod 30). Čak je i na very high koliko - toliko igrivo. Napominjem također da mu CPU nije clocknut i radi na defaultnih 2Ghz. 
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
16 godina
neaktivan

ja imam isto hd 4870x2 i zanima me kad igram cod2 zasto imam fpsa ko frend koji ima hd 4870 1 gb on ima e8500 a ja q6600 i ne kuzim to prco mi ima 2.4 ghz al 4 jezgre ako grafi treba vise ghz  pali se druga i treca jezgra valjda ne kuzim se bas u to!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice