Problem kod dizanja Windowsa

poruka: 16
|
čitano: 2.616
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Imam vrlo neobičan problem kod podizanja sustava. Dakle kada upalim računalo, kompjuter dođe do "loading operating system" i onda se automatski restarta. Sljedeći put kada dođe do toga dijela samo nastavi dalje i sve je normalno.

Ne znam u čemu je riječ. Stavio sam BIOS opcije na default, skenirao Avastom, koristio Smart Defrag, pobrisao stvari s računala te Advanced System Care, no problem se i dalje pojavljuje.
Zna li tko u čemu je riječ?

Također, kada palim računalo, nakon što upišem zaporku mu treba 2 minute da se upali. Zašto je i tako spor pri paljenju? A maknuo sam gotovo sve "startup" programe.

Hvala

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update:

Pozdrav,

Oživljavam temu, problem je još uvijek tu i zaista ne znam kako da ga riješim. Skenirao sam Avastom, virus nije. Updateao sam BIOS, i dalje se pojavljuje. Defragao sam, koristio Advanced System Care itd. Također sam potražio za probleme u disku i bad sectore, no tamo nema problema. Upotrijebio sam i chkdsk u cmdu i chkdsk / f , te se problem još uvijek pojavljuje. Stavio sam sve opcije u BIOSu na default, no problem je još uvijek tu...

Zna li itko kako da riješim problem?

Evo što se događa:

Upalim kompjuter. Ne čujem zvuk bootanja (dakle onaj little "klick"). Pojavi se slika za matičnu. Zatim piše "Loading Operating System...". No onaj kursor otiđe u sljedeći red i zatim na kraj toga reda. Zatim se kompjuter restarta. Onda sve normalno - čujem "klik", kursor ostaje u prvome redu i pojavljuje se Windows 7 Logo te se kompjuter upali...

Pomoć molim, tražio sam za riješenje ovoga problema preko interneta, no nigdje nema odgovora...

D=mc2, Deinstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 16:18 (Axlus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Koji OS i koji PC?Ta 5970 je mrtva, koju karticu sada imas?

clock2much

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Problem kod dizanja Windowsa
Vegeta kaže...

Koji OS i koji PC?Ta 5970 je mrtva, koju karticu sada imas?

Windows 7 Ultimate. Isti PC, karticu sam oživio u pećnici. I radi (kartica) mnogo bolje nego prije.

D=mc2, Deinstein
13 godina
protjeran

To se dogadalo prije nego si ispekao karticu?Dakle dok je radila, jesi imao te probleme?

clock2much

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

To se dogadalo prije nego si ispekao karticu?Dakle dok je radila, jesi imao te probleme?

Da.

D=mc2, Deinstein
13 godina
protjeran

Ja sam imao slicne probleme se HD 4870 dok nisam updateao bios od maticne, dogodio bi mi se quick BSOD i restart.Pokusaj sa updateom biosa.

clock2much

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

Ja sam imao slicne probleme se HD 4870 dok nisam updateao bios od maticne, dogodio bi mi se quick BSOD i restart.Pokusaj sa updateom biosa.

Napravio sam update, problem se i dalje javlja. Da nije možda nešto s driverima?

D=mc2, Deinstein
13 godina
protjeran

Onda makni drivere od ATI-a i ocisti od ostataka pa nanovo instaliraj.

clock2much

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pozdrav,

Oživljavam temu, problem je još uvijek tu i zaista ne znam kako da ga riješim. Skenirao sam Avastom, virus nije. Updateao sam BIOS, i dalje se pojavljuje. Defragao sam, koristio Advanced System Care itd. Također sam potražio za probleme u disku i bad sectore, no tamo nema problema. Upotrijebio sam i chkdsk u cmdu i chkdsk / f , te se problem još uvijek pojavljuje. Stavio sam sve opcije u BIOSu na default, no problem je još uvijek tu...

Zna li itko kako da riješim problem?

Evo što se događa:

Upalim kompjuter. Ne čujem zvuk bootanja (dakle onaj little "klick"). Pojavi se slika za matičnu. Zatim piše "Loading Operating System...". No onaj kursor otiđe u sljedeći red i zatim na kraj toga reda. Zatim se kompjuter restarta. Onda sve normalno - čujem "klik", kursor ostaje u prvome redu i pojavljuje se Windows 7 Logo te se kompjuter upali...

Pomoć molim, tražio sam za riješenje ovoga problema preko interneta, no nigdje nema odgovora...

D=mc2, Deinstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 16:17 (Axlus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Itko?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Svejedno,probaj s drugom grafičkom. Bila je neispravna prije pećnice,pitanje je da li ju je pećnica skroz "popravila"...

http://www.sibenik-meteo.com
17 godina
neaktivan

Čuj, to su opaki kvarovi gdje detektiranje nije moguće izvršiti "od oka". Morati ćeš korak po korak provjeravati komponente. Dakle, kao što je i gore predloženo, pronađi drugu ispravnu grafulju (posudi od prijatelja ili sl.) i pokušaj s njom. Ako bude isto kao i prije barem si otkačio grafičku da ona nije problem.

Sve bi ja to, rođo, šmajserom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

si pokusao uc u safe mode-u?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Itko?

Dali je to riječ računalo ili laptop?

Pretpostavljam računalo.

Ja bi da sam na vašem mjesto išao na razna testiranja.

S računala izvadi sve na stol.

Ostaviš samo ploča, memorija, hard disk, grafička i procesor i upališ i da vidiš dali sve uredu i bez smetnje?

Ako nema smetnje onda ugasi i stavi po jednu karticu npr zvučna da vidiš jel od kojih pravi probleme.

I tako redom staviš karticu dok ne nađeš krivca svih problema.

Ako sve uredu onda je sigurno nekih od drivera kolje tj u sukobu.

Nenad
16 godina
odjavljen

Kupio sam GTX 680 Lightning.

Mislim da nije problem s komponentama, već sofwerski, budući da sve radi savršeno osim što se komp restarta kada ga upalim...

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Kupio sam GTX 680 Lightning.

Mislim da nije problem s komponentama, već sofwerski, budući da sve radi savršeno osim što se komp restarta kada ga upalim...

odradi scan s farbar recovery scan tool , pa da pogledamo u čemu je problem

na ovom linku imaš upustvo kako pokrenuti program

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice