CPU Type - Intel(R) Core(TM) i5-4670 CPU @ 3.40GHz
Graphics Chipset - AMD Radeon R9 200 Series, 3072 MB GDDR5 (Device ID 679A, Device ID 679A)
Radeon Software Edition - Crimson ReLive
Windows Version - Windows 7 (Service Pack 1) (64 bit)
Monitor: Dell SE2717H/HX,
TV: Phillips FTV
Nakon nedavnog update-a Win 7, upalim komp i skužim da mi nema drivera (ili da ne rade ili nešto treće), jer je rezolucija jako mala. Pretpostavio sam da je zbog nekog razloga Catalyst nestao (jer sam vidio da se više ne koristi) i instaliram Radeon settings. U tom trenu su počeli problemi s dupliciranim display-em (s tv na monitor). Sve je u redu s prepoznavanjem, sve radi, no nakon nekog vremena (varira od minute pa do pola sata) slika na tv-u se switcha s normalne na neku inverziju/solarizaciju u kojoj dominiraju zelena i valjda ljubičasta. I tako bude neko vrijeme (opet varira od minute do pet, šest) i opet se vrati na normalno. Mogu odmah vratiti na normalno ako odem u Radeon settings i promijenim main display na kontra od onog koji je trenutno. No sama promjena main display-a ne pomaže dugoročno, jer se ta "inverzija" dogodi opet vrlo brzo.
1. Sve je normalno funkcioniralo do Win update-a.
2. Spoj s kompa na tv je DVI na HDMI.
3. Događa se uvijek, bilo da gledam film, igram igru ili je samo upaljen desktop.
4. Jel main display na monitoru ili tv-u nije bitno.
5. Pokušao sam s extended display modom, ne pomaže.
6. Pokušao sam vratiti neke starije drivere za grafičku, nije pomoglo.
7. Pokušao sam vratiti Win u neku prethodnu točku, nije pomoglo.
8. Namjestio sam refresh rate na 60Hz na oba display-a, nije pomoglo.
9. Tv radi normalno kad nije feed s monitora.
10. Slika na monitoru ne mijenja boju, no primjećujem lagani tearing kad mi je upaljen Eve Online.
11. Javlja mi se poruka želim li isključiti Aero, jer se sistem napreže. Nisam ga isključivao, između ostalog, jer sam vidio negdje da se takvi problemi rješavaju upravo Aerom (očigledno kod mene ne).
Ovdje je netko imao sličan problem, no nikad nije napisano jel se (i kako) riješilo: https://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/nakon-nekih-5-minuta-display-pozeleni/94325.aspx
Ako netko ima savjet, hvala unaprijed.