Ne mogu slati mail: Client host rejected

poruka: 4
|
čitano: 6.666
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ne mogu slati mail: Client host rejected

Pozdrav svima od novajlije na forumu,

koristim POP3 klijent (Eudora - znam, znam, starudija ali vrijedna) i otkada sam prešao na Win7 ne mogu poslati mail ako sam na internet spojen preko neke vanjske mreže (dakle ako nisam doma na svom ADSL-u). Sve radi, mailovi se primaju, ali kada pokušam poslati dobijem poruku 554 Client host rejected: Acess denied. E sad, da eliminiram Eudoru kao uzrok, instalirao sam Postbox, i on javlja identičan problem. Moj SMTP server je mail.t-com.hr.

No najveća frustracija je u tome što s drugog laptopa, koji ima istu verziju Eudore s istim postavkama i koji je spojen na istu wifi mrežu, slanje ide bez problema! Jedina razlika je u tome što je taj drugi laptop na Windowsima XP, a ja sam na Sedmici. Dakle pretpostavljam da je stvar negdje u sistemskim postavkama - ali nemam pojma što treba promijeniti...

Any ideas?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ne mogu slati mail: Client host rejected

Izgleda da sam riješio problem - u Eudori sam napravio drugu "personu" prema uputama za SMTP relay personality, i tamo kao SMTP server umjesto mail.t-com.hr upisao moj POP server. Sada mailove saljem preko te "persone" - i stvar radi!

14 godina
neaktivan

Evo me opet,

kratko je trajalo - ispalo je da mogu slati samo neke mailove, recimo ne mogu na adrese na domeni t.com, a za neke druge mi pak javlja "550 in your email client".

Dakle, ispada da je rješenje samo djelomično i da nikada ne mogu znati hoću li moći slati mailpove kad sam na nekoj drugoj mreži osim moje doma (dakle kada sam negdje na putu - a to je naravno razlog zašto nosim laptop sa sobom).

Očigledno je stvar u Windowsima 7 jer XP tih problema nema.

Ima li netko kakvu ideju što napraviti, jer ovako laptop i wifi gube smisao....?

Hvala unaprijed!

14 godina
neaktivan

OK, nitko se ne javlja, evo moj zadnji pokušaj pa ako se i dalje nitko ne javi - moderatori slobodno izbrišite ovu temu.

Dakle, čini se da je problem u tome da Sedmica ne dozvoljava slanje maila ako sam spojen preko neke druge mreže od domaće T-Comove. Upravo sam čuo od kolegice da ona ima isti problem kada je s laptopom na nekoj drugoj mreži. Inače ona koristi Vistu. A kao što rekoh, XP taj problem nema.

Dakle pitanje je: zna li netko što treba promijeniti u mrežnim postavkama Viste/Sedmice da bi se omogućilo slanje mailova neovisno o tome na koju sam mrežu spojen?

Lijep pozdrav!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice