problem s ahrdom definitivno. frend mi kupio novi komp iz adm nakon mjesec dana 10minuta si ceko da se dignu windosi i ja ajmo rusit neda mi se drkat sta. ga muci i onda smo winse dizali punih 3 sata.
na kraju smo skuzili da ja hard vrisnuo
problem s ahrdom definitivno. frend mi kupio novi komp iz adm nakon mjesec dana 10minuta si ceko da se dignu windosi i ja ajmo rusit neda mi se drkat sta. ga muci i onda smo winse dizali punih 3 sata.
na kraju smo skuzili da ja hard vrisnuo
bio je brz...kolko ja znam nisam nista stavljo..jednio sam kupio mis...al nevjerujem da je on usporio
naprijed imam jedan vent 80mm koji vlaci zrak,iza 1 80mm koji izvlaci(to je sada kad su mi "pametne" osobe rekle)
a prije je bilo(sto cu vratit) 120mm naprijed uvlaci,iza 2 koja izvlace 80 mm i sa strane 1 koji uvlaci 80mm
kako mogu biti siguran da mi je hard oso??....
Vrati naprijed 120 mm da uvlači, a iza stavi ta dva od 80 i jedan bočno. Ubojita kombinacija.
a recimo, rame testiraj s ovim!
jel treba dugo za to...pisem salabahter pa da znam ocu kasnije...:)
tutorial! ti je na linku, pročitaj. Ti samo moraš skinut file, spržiti i bootati komp s cd-a. Ostalo komp radi sam u BIOSu.
Napominjem da je to testiranje samo RAMa, a ujedno i utora na ploči. Možebitno ti je otišao jedan od utora (u što sumnjam).
Budući da piše da je "status ok", mislim da to nije uzrok.
Sutra kada budeš mogao, napravi memtest pa nam javi koliko imaš i kakvih errora pa ćemo znati. Poželjna bi bila i slika.
Ispuši komp, sredi ulaz-izlaz zraka. Pogledaj kako ti je Mugen naređen, kako na njemu cooler puše, etc
mugen puse prema kraju kucista...
kada sprzim onaj cd za provjeravanje ram-a nece da mi boota s njega....sve sam postavio u biosu kako treba i 4 puta przio cd...osto mi je jos 1 nezz zasto nece ..
kada sprzim onaj cd za provjeravanje ram-a nece da mi boota s njega....sve sam postavio u biosu kako treba i 4 puta przio cd...osto mi je jos 1 nezz zasto nece ..
Memtest nece da boota?
jesi sprzio kako treba?
nije samo staviti image na cd i ici bootati...
znam da nije...iso sam i na napravi iso sliku...jos cu ovaj probat pa kako bude..
ashampoo 10
EDIT:ja vec odgovorio :)
znam da nije...iso sam i na napravi iso sliku...jos cu ovaj probat pa kako bude..
S kojim programom przis?
Edit: kolega vec pitao.
jel se uopce moze ashampoom 10 sprzit bootable cd?
sprzio i zadnji cd...i "uspio" samo neke brojeve(2000) ispisuje,crn ekran...
Nešto si ti fejk radio... :S
Poprati onaj tutorial što sam ti dao na gornjim postovima. I btw. nisi trebao sve pržiti, sve CD-e shebati :P
EDIT: Ashampoo može pržiti, nije u tome stvar. I meni je pržio. Možeš spržiti (ako imaš CD-a) i preko Windows Burnera koji je ugrađen u 7icu
sad sam testiro rame s nekim MemTest i doslo je do 120% nije bio ni 1 error...pa sam prekinio jer nisam znao dokle ide to...200%?
Ok, drago mi je da smo jednu stavku eliminirali. RAMi i ti utori nisu. Što dalje? CPU, GPU? :S
CPU rezultati-http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/multi-core-cpu-benchmark/38051.aspx?page=6&jumpto=1665348&sort=asc&view=flat
GPU rezultati-http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/vasi-unigine-rezultati-heaven-benchmark-20/50579.aspx?page=16&jumpto=1693841&sort=asc&view=flat
EDIT:CPU testove i GPU testove sam radio dok su bili 30-bitni windowsi...sada imam 64-bitne...
e moj pinjooo, moj radi ko urica :)
ako imas garu odma na servis
i u mene isti problem kao u pinje.. komp je radio odlicno botao se svega nekoliko sekundi, medjutim igre su naglo usporile, pa sam rusio windowse i ponovo snimio. Nakon ponovne instalacije windowsa igre su radile normalno, ali windows je postao katastrofa, "PRESPOR", pali se jako dugo vremena, i kada se upali treba mu mnogo vremena da podje sa normalnim radom :S.. Ne znam sto da radim
ja sam sebi reko ma bmk za komp...i sad mi se cini da nije spor :D
u codu2 sad na svim ss-ovima imam 250 fpsa,iskljucio sam anti-alising a bio mi je x4...
ja sam sebi reko ma bmk za komp...i sad mi se cini da nije spor :D
u codu2 sad na svim ss-ovima imam 250 fpsa,iskljucio sam anti-alising a bio mi je x4...
u mene su igre ok, 333fps-a na cod2 na mapi toujane, to mi je najvaznije. Nego u mene usporio windows, brzina bootanja i ostalo, komp dok dodje do sebe treba mu.... puno puno :/
Jesi provjerio hard disk? i memoriju? da nije u njima problem.
nekada davno, ne mislim da je u njima problem, jer je komp radio odlicno, a nakon ponovnog dizanja windows, onda tek usporava... koristio sam CCleaner, ACG PC TuneUp 2011, TuneUp Utiilities 2011 - cistio sa njima ono nepotrebno, ali nista, opet isto. Ne kontam nikako, ako je prije komp radio OK, a sada naglo usporio!? 
Jel koristis normalne windowse, tj nisu nikakvi modificirani?