Kloniranje virtualne masine

poruka: 25
|
čitano: 2.962
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Imam 5 dvd-ova na koje je valjda kloniran sistem sa jednog laptopa i sad kad extraktujem sve fajlove na desktop drugog laptopa, pomocu vmplayera mogu pokrenuti taj sistem i sve super radi ali meni treba da imam sve iste instalirane programe na tom drugom laptopu bez pokretanja virtualne masine. Fajlovi koje imam su na slici

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kloniranje virtualne masine
Zna netko? Na starom laptopu je bio xp pa je i virtuelna masina xp a na novom laptopu je vista
12 godina
odjavljen
Jer format je samo za kukavice !
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Uredu to, mogu ja otvorit kao virtualnu masinu ali meni treba da koristim sve programe bez pokretanja virtualne masine,neko djelimicno kloniranje, ili da u potpunosti sve kloniram na hard disk

12 godina
odjavljen
next'24 kaže...

Uredu to, mogu ja otvorit kao virtualnu masinu ali meni treba da koristim sve programe bez pokretanja virtualne masine,neko djelimicno kloniranje, ili da u potpunosti sve kloniram na hard disk

Možeš prebaciti programe koje su u virtualnoj mašini preko drag n' drop.

12 godina
neaktivan
Problem je sto su programi vec instalirani na virtualnoj masini, ili moze da kopiram program files datoteke?
12 godina
odjavljen
next'24 kaže...
Problem je sto su programi vec instalirani na virtualnoj masini, ili moze da kopiram program files datoteke?

Ne možeš kopirati program files jer svaki program sadrži servis, driver, registry ključeve bez kojih ne može da radi. Možeš napraviti system image virtualne mašine i spremiti ga na host.

12 godina
neaktivan
Kako napraviti iso od virtualne masine,sa kojim programom mogu to uraditi
12 godina
odjavljen
next'24 kaže...
Kako napraviti iso od virtualne masine,sa kojim programom mogu to uraditi

Sam Windows to ima.

12 godina
neaktivan
Ne razumijem bas najbolje, kako napravit iso i staviti ga na host, i sta cu zapravo dobit sa tim hostom

I izvinjavam se ako smaram, prvi put imam doticaj sa ovim
12 godina
odjavljen
next'24 kaže...
Ne razumijem bas najbolje, kako napravit iso i staviti ga na host, i sta cu zapravo dobit sa tim hostom

Nije problem . Koji OS imaš ?

12 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
next'24 kaže...

Nije problem . Koji OS imaš ?

Win Vista je na novom laptopu a virtualna masina je xp

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 13:19 (next'24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Aha,XP nema mogućnost pravljenja image fajla. Probaj sa Macrium Reflect napraviti image,i mountati ga u VirtualBoxu i tako koristiti,nema druge .

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Aha,XP nema mogućnost pravljenja image fajla. Probaj sa Macrium Reflect napraviti image,i mountati ga u VirtualBoxu i tako koristiti,nema druge .

znaci dobit cu prozor unutar viste u kojem se nalazi ta virtualna masina,ako sam dobro razumio 

16 godina
odjavljen

To što ti pokušavaš ti baš i neće uspjeti...

U čemu je problem sa korištenjem virtualke?

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

laptop se koristi za dijagnostiku i sad problem bi bio stalno pokrecat virtualni OS, a i ne znam bi li radilo zbog raznih drivera koji su potrebni za dijagnostiku. Ja sam uspio pokrenuti sa VMplayerom virtuelnu masinu i svi programi su tu, vec instalirani. Navodno je neko prije uspio sve te programe prebaciti na pravi OS i tako je radilo par godina dok nije crko HDD

16 godina
odjavljen

Jesi pročitao ono linkano??

12 godina
neaktivan

da ali nisu mi bas jasne ove linije koda, gdje da ih upisujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A vidiš da nisi pročitao kako treba... To su alati od virtualboxa, možda ćeš ti za vmware morati nešto drugo koristiti.

Bitno je da kako god ti virtualku "istočio" na disk, imat ćeš problema sa bootom i radom tog OSa zbog razlika hardver/virtualka. Pogotovo sa tim mrtvim XPom kojem sve smeta.

12 godina
neaktivan

a ne postoji neki nacin da samo programe izbacim iz virtualnog OS-a? Bi li  ovo mozda radilo 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 15:34 (next'24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovisi o kom je programu točno riječ, gdje drži fajlove, je li registrira išta itd...

16 godina
neaktivan
next'24 kaže...

a ne postoji neki nacin da samo programe izbacim iz virtualnog OS-a? Bi li  ovo mozda radilo.

Jesi možda probal pokrenuti program u Unity modeau?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
next'24 kaže...

a ne postoji neki nacin da samo programe izbacim iz virtualnog OS-a? Bi li  ovo mozda radilo.

Jesi možda probal pokrenuti program u Unity modeau?

da ali nije to to sto meni treba

Idemo ispocetka, znaci moguce je to odraditi, tj da virutualnu masinu prebacim na HDD i koristim kao pravi OS, jer mi traze da im platim kako bi to oni uradili.

Znaci ja imam fajlove sa slike iz prvog posta, ti fajlovi su klonirani na 5 dvd-ova i tako sam ih dobio. Uredno ih otvaram sa VMplayerom, no meni to isto treba ali u pravom operativnom sistemu. Pod pretpostavkom da je virtualna masina kreirana sa istog modela laptopa ( 90% da jeste ) je li moguce napraviti ISO od tih fajlova i klonirat ga na hard disk novog laptopa?

16 godina
neaktivan
next'24 kaže...

da ali nije to to sto meni treba

Idemo ispocetka, znaci moguce je to odraditi, tj da virutualnu masinu prebacim na HDD i koristim kao pravi OS, jer mi traze da im platim kako bi to oni uradili.

Znaci ja imam fajlove sa slike iz prvog posta, ti fajlovi su klonirani na 5 dvd-ova i tako sam ih dobio. Uredno ih otvaram sa VMplayerom, no meni to isto treba ali u pravom operativnom sistemu. Pod pretpostavkom da je virtualna masina kreirana sa istog modela laptopa ( 90% da jeste ) je li moguce napraviti ISO od tih fajlova i klonirat ga na hard disk novog laptopa?

Da je u pitanju Windows 7, 8, ili 10, nebi bilo problema, pošto se njih bez problema može premjestiti na drugi hardver i sistem će se pokrenuti, uz eventualni popravak bootloadera.

Ali, ti imaš XP, koji to ne može i ''ne zna'' napraviti jer je zastario i kao što reče kolega, sve mu smeta.

Na XP-u, morao bi promjeniti HAL, deinstalirati sve specifične drivere od virtualke i onda bi (eventualno!) mogao napraviti sysprep te nakon toga klonirati na fizički disk.

Pošto sam to nekad davno radio na XP-u, znam kako je taj postupak failao u 99% slučajeva i da se ne isplati trošiti vrijeme i živce na to.

Ne možeš napraviti ISO od toga, ne možeš ga ponovno instalirati!

Imaš sistem koji je funkcionalan jedino u virtualnoj mašini, i probaj ga onda pokrenuti, te onda pokreni porogram i isprobaj radi li u tom Unity modeu.

A to što tebi treba se jedino može postići ponovnom instalacijom, od nule, na fizički disk. Kraj priče.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 0:04 (kizo2703).
16 godina
next'24 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

laptop se koristi za dijagnostiku i sad problem bi bio stalno pokrecat virtualni OS, a i ne znam bi li radilo zbog raznih drivera koji su potrebni za dijagnostiku. Ja sam uspio pokrenuti sa VMplayerom virtuelnu masinu i svi programi su tu, vec instalirani. Navodno je neko prije uspio sve te programe prebaciti na pravi OS i tako je radilo par godina dok nije crko HDD

-bezvezarije.. počevši od tog da je problem ''stalno? pokretati VM..''?? umjesto kemijanja KISS, upališ radi.

napraviti fizički PC je nekoliko puta teže, počevši od HWa i MSovih ograničenja.. ipak moguće i to ako se mora. (ali po opisu, prelazi tvoje mogućnosti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice