Kloniranje Hard Diska

poruka: 12
|
čitano: 4.181
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Kloniranje Hard Diska

Pozdrav, kako da napravim backup svojeg 120 GB SSD-a na 120 GB HDD-u.

Je li moguće napravit takvu kopiju da bih sa tog hard diska mogao pokrenuti windowse ako mi crkne ssd?

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Kloniranje Hard Diska
fpozar kaže...

Pozdrav, kako da napravim backup svojeg 120 GB SSD-a na 120 GB HDD-u.

Je li moguće napravit takvu kopiju da bih sa tog hard diska mogao pokrenuti windowse ako mi crkne ssd?

 Ako imaš baš 120 GB hdd, dovoljno je klonirati ga s nekim block level copy programom, najbrže recimo sa HDD Raw Copy Tool.

 

Naravno, disk će biti bootabilan.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
9 godina
neaktivan
offline
Re: Kloniranje Hard Diska
Hvala.
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Kloniranje Hard Diska
fpozar kaže...

Pozdrav, kako da napravim backup svojeg 120 GB SSD-a na 120 GB HDD-u.

Je li moguće napravit takvu kopiju da bih sa tog hard diska mogao pokrenuti windowse ako mi crkne ssd?

 AOMEI Backupper. Odličan.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
7 godina
neaktivan
offline
Izbrisani podaci sa hard diska nakon kloniranja

Desio mi se veliki problem prilikom kloniranja HD-a. Kloniranje sam radio sa programom AOMEI Backupper. Kad je se zavrsio proces izgubio sam sve podatke sa izvornog diska.Disk koji sam klonirao bio je podjeljen na dvije particije..Disk na koji koji sam klonirao izvorni disk ima podatke samo sa prve particije podatke.Drugu particiju nije klonirao, presnimio podatke.Kad je sve zavrseno izvorni disk trazi da se formatira.Nema nikakvih podataka.Da mi nije sve izbrisano ja bih sad prvu particiju ponovo klonirao sa drugog diska.Posto mi trazi da formatiram HD, ja to ne smije da uradim jer bi trebao nekako povratiti podatke sa druge particije.Zasto se ovo uopste desilo kod kloniranja.Kad je proces okoncan izbacilo da je zavrseno  kloniranje i kad sam izasao iz programa vidim da mi pokazuje samo jedan disk i da trazi format.Kako da povratim izgubljene podatke.Da li sad ipak trebam da napravim format pa onda povrat podataka.Molim savjet.Hvala.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Kloniranje Hard Diska

nikako format!!!!!

Besplatna inačica programa čini mi se klonira samo sistemsku particiju.

20 puta sam klonirao diskove sa aomeiem i nikad problema.

Probaj odspojiti klonirani disk.

Možda je particija u nepodržanom formatu za free verziju mbr,gpt,raw..pa zato traži format

da li je dynamik ili basic disk..

Imaš masu tutorijala na youtube pa prije bilo kakvih zahvata istraži.

uglavnom ne formatiraj ništa jer će teže biti vratiti podatke

 

 
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Re: Kloniranje Hard Diska

Oba diska su bila prikljucena preko USB-a i otkacio sam ih.Klon disk ima podatke prve particije kloniranog diska.Ne nisam formatirao dika i ne smijem.Sad sa programom Wondershare recoverit vracam podatke. Dugo traje. On ih nalazi i kad zavrsi trebam kliknuti na recover da bi ih vratio.Vidjeti cu sta ce biti kad se proces zavrsi.Nadam se da ce biti uspjesno.Sad mi vise ne trazi i da formatiram HD.

7 godina
neaktivan
offline
Kloniranje Hard Diska

Da ovo nema veze sa inicijalizacijim HD-a.Sav postupak kloniranja je obavljen sa Windos 7 64 bit.a klonirani je bio Windows 32 bit.pa je vjerovatno incijaliziran u MBR a mozda je bio GPT. Sad je opet pitanje zasto klon ima podatke a izvornis ne i kompjuter ga vidi kao neformatiran.

 
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Kloniranje Hard Diska

Postuak sa Wondershare recoverit.

 
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
offline
Kloniranje Hard Diska

Vjerujem da si klonirao prazni disk na puni, jer da nisi, imao bi dva diska sa istim podatcima i sve bi bilo ok.

 

CloneZilla i isklonirat disk, ne vidim potrebu za dodatnim placenim alatima. Al sad je kasno. Sto vise cackas po disku,

manje su sanse da ista vratis. Stedis cavao, ode potkova. Tako je to. Ni ja ne radim kao kirurg, a znam radit kobasice

i raskomadat svinju. Tako i ti znas koristiti browser, ali nisi jos dovoljno spretan za naprednije zahvate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Kloniranje Hard Diska

-svi 'alati' (soft=alat) rade istu stvar, uz par varijacija na temu.. svaki disk/part manager tj copy bytea je copy.

-nešto sasvim drugo je znanje za korištenje alata, rezultat, razumijevanje (što je disk, boot, zaštita.. jer da nema zaštite, copy win-osa bi bio lak (kao što je ekši lako..).

-a na to dodati juzersku logiku.. koja upravo rezultita ovakvim rezultatom. Komercijala. Postoje besplatni alati, dok komercijalu crackati nije pretjerano pametno za ovako 'rizičan' task (kao i antivirus i sl.)

-koji soft? pa tko god želi može za sekundu googlanjem saznati (i ne vidim tad nekog smisla nabrajati desetak alata.. koji rade isto) + ako je juzeru to teško, tad nije za taj posao-alat tj rezultat=rizik.

-sam os može sve (jer ne radi to neki soft-alalt nekim čudotvornim štapićem..) no istina, praktičnije je nekim nortonghostom klikati .. ili povjerovati reklami komercijalnog softa.. (koji će čak često dozvoliti backup ali ne i restore bez plaćanja.. ili mislite da oni koji znaju napraviti soft ne znaju isti zaštititi..? To im je važnije od vaših podataka i njihovo legitimno pravo).

-inače, običan copy (sa switchevima) može isto, kao xcopy.. no mora se kreirati i boot, mora se proći provjera licence, guid-id sysa (diska) .. i zapravo ne treba drugi alat jer sve ima win, image-restore + ne treba dodatno tražiti, skidati i kreirati bootabilan medij jer je to dio installera-preboota-miniPE.. uz podsjetnik da os može sve, ako ne može tad nije os nego samo dodatak-skin-gui.. a appsi kao winzip su usporedivi s alatima za izradu imagea tj frontend gui zipa.. ili ono što ekšli radi os, diskpart, dism, itd.. zato uopće ne preporučam neke alate, mada ih sam koristim, no ja sam systemac dok je običan juzer samo juzer i to mu treba jednom u desetljeću.

 

-nisam pomogao, niti je to cilj ovog posta, više kao poticaj razmišljanju prije nego se nešto poželi napraviti na računalu.. može to biti install osa, može kloniranje, može bilo što.. prvo razmisliti, raspitati-naučiti se.. i tad uz rizik-posljedice pametnije napraviti ono što se želi, jer rezultat će lakše biti ovakav, teže neki happyend. Temu čitati-potražiti ili otvoriti PRIJE, ne poslje... tad je kasno. A sve je to lako, klik-next... u slučaju da juzer iz bilo kog razloga nema npr alat/znanje tad može ako ništa drugo na novi disk napraviti clean install, nema rizika gubitka podataka, nema problema zaštite.. ima samo dva odvojena osa s podacima i appsima.. i naravno tad ih mora sve instalirati-prebaciti na novo ali je siguran, nema rizik koji komercijala uvjek zbog zaštite nametne. Baš nikakvog razloga (osim uštede vremena, koje sad nema smisla) nema juzer za kloniranjem kad kupuje novi disk, jer ugl je to smjena hdd->ssd i obično su kapaciteti različiti + starost i smeće koje se vremenom nakupi daje dodatni razlog za cleanom. Ušteda vremena (dok se sve instalira-kopira..) pa uštede nema kad se desi problem dok je clean uvjek najbolji + bez rizika jer se uvjek može najnormalnije upaliti stari postojeći disk-os sa svim appsima i podacima, može se iz postojećeg kopirati dokumente na novi, može se sve.. a kloniranje nije nešto što želi MS-licenca + proizvođač komercijalnog alata ako nije plaćen.. jedini koji to tad želi je juzer bez dovoljno znanja o mogućim posljedicama a tad nema happyenda.

 

-zato ne nabrajam alate, jer svaki alat pretpostavlja adekvatno znanje-razumijevanje + odgovornost/posljedice. Pošto prosječan juzer nema znanje, tad mu ni alat ne treba tj samo je izvor problema, dok su pri tome alati relativno isti, rade isto.. kao što to radi čekić-šarafcifer-sjekira.. ali rezultat ne ovisi o alatu nego onom tko ga koristi, pa može čekić zabiti čavao ili razbiti prst, što se upravo desilo. Zato alat ne dajemo 'djeci' tj onima koji ga ne znaju koristiti dok oni drugi koji to znaju ne trebaju temu (i zato opet, nema preporuke pa ni uputa kako se nešto radi.. jer je uzaludno, jer juzer ne čita prije nego kasnije kad je možda prekasno a oni koji znaju nemaju što novog naučiti..).

-sve su to nulle-jedinice, svaki soft-os može i radi isto, win-lin-mac, soft acronis-easueus-norton.. običan copy + zaštita + posebni sektori za boot a to traži znanje, ne alat.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Kloniranje Hard Diska

Odgovora Citatelju, nisam prazan HD klonirao na puni.Na disk u koji sam klonirao izvorni imam prvu particuju usnimljenu ali izvorni disk je problem.Vratio sam failove sa izvornog diska ali oni se ne mogu otvoriti.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice