Crte po ekranu?

poruka: 19
|
čitano: 28.426
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Crte po ekranu??? ;(

Pozdrav svima, novi sam clan ovdje pa nisam bas puno citao prethodnih tema, te neznam dal ima tema sa slicnim problemom, uglavnom u zadnja 2 dana na ekranu su mi se pocele pojavljivati  neke cudne vertikalne crte, kojih se nikao ne mogu rijesiti =/, jucer su te crte s vremenom nestale, a danas cijelo vrijeme smetaju..prvo sam mislio da je problem u monitoru, al nije jer monitor je ok, onda sam milio da je stvar u driveru, i instalirao sam sa stranice og grafe najnovi softver za grafu, i opet nista, sta se tice hlčadenja, za to nisam siguran, al ventilatori rade, i da ne rade dobro, racunalo bi se samo ugasilo nakon pokretanja

molio bih ako netko zna u cemu je problem da mi pomogne???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crte po ekranu??? ;(

graficka ti se pregrijava ... probaj ocistiti komp malo od prasine (ako je ima) pa javi rezultate Namigiva

Bilo bi zgodno ... ali nije potrebno

0 1 hvala 0
16 godina
RE: Crte po ekranu??? ;(

Jesi provjerio konektore?

Kojim tipom konektora spajaš monitor?

Ako je sve dobro spojeno, vrlo vjerojatno odlazi memorija na grafi..tj. grafa crkava.

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Jesi provjerio konektore?

Kojim tipom konektora spajaš monitor?

Ako je sve dobro spojeno, vrlo vjerojatno odlazi memorija na grafi..tj. grafa crkava.

ALI ... uvijek je mozes sprziti u pecnici i probati je osposobiti Cool

ALI ... to samo radi ako nemas garancije ili ti je to posljednja nada ....

ALI .. vise o tome mozes procitati u ovoj temi ...

ALI .. uvijek postoji ALI Smijeh

Bilo bi zgodno ... ali nije potrebno
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 22:06 (rebelsy).
17 godina
i ja imam slican problem na ekran...gasi mi se menu opcija i pali stalnoooo...tako da poprilicno smeta...rjesio sam kvar tako da zabijem bumbacicu izmedu tipke power od monitora -.-
http://movies-monkey.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Crte po ekranu??? ;(

ma ocistio sam ga zadnja 2 dana vec 500 puta, toliko u zivotu puta nisam sobu cistio ;)
hehe

a sta s konektorima, di ja to mogo vidjet koji su?? pitam je rinace sam u tim stvarima totalni noob xD

0 0 hvala 0
16 godina
dretvaa kaže...

ma ocistio sam ga zadnja 2 dana vec 500 puta, toliko u zivotu puta nisam sobu cistio ;)
hehe

a sta s konektorima, di ja to mogo vidjet koji su?? pitam je rinace sam u tim stvarima totalni noob xD

Ono u što uštekaš kabal koji ide od grafičke kartice do monitora. Ako je VGA (analogni), moguće da samo on nije do kraja upiknut, pa se zato stvaraju smetnje..I probaj malo ispuhati i konektore od kabela,  na grafi i na monitoru..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
15 godina
neaktivan
Crte po ekranu??? ;(

Pozdrav imam jedan problem sa monitorom.

naime kupio sam novi kabel za povezivanje monitora sa računalom neznam kako se točno taj kabel zove.

I od tada mi windows 7 detektira monitor kao Generic Non- Pnp Monitor.

model monitora je Aoc 172s.

Skinuo sam drivere za monitor sa adrese ftp://ftp.aoc-europe.com/Drivers/LCD-monitors/

I kad sam isao instalirati driveri windows mi je napisao: windows je ustanovio da je upravljački program azuran i ispod pise

Generic Non- Pnp Monitor.

sto trebam napraviti da mi windows detektira monitor kao  aoc 172s jer sada kad npr otvorim razlucivost monitora ina npr rezolucija koje ovaj monitor oupce ne podrzava. 

Moze li mi tko pomoci?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
qqq kaže...

Pozdrav imam jedan problem sa monitorom.

naime kupio sam novi kabel za povezivanje monitora sa računalom neznam kako se točno taj kabel zove.

I od tada mi windows 7 detektira monitor kao Generic Non- Pnp Monitor.

model monitora je Aoc 172s.

Skinuo sam drivere za monitor sa adrese ftp://ftp.aoc-europe.com/Drivers/LCD-monitors/

I kad sam isao instalirati driveri windows mi je napisao: windows je ustanovio da je upravljački program azuran i ispod pise

Generic Non- Pnp Monitor.

sto trebam napraviti da mi windows detektira monitor kao  aoc 172s jer sada kad npr otvorim razlucivost monitora ina npr rezolucija koje ovaj monitor oupce ne podrzava.

Moze li mi tko pomoci?

da li si instalirao najnovije drivere za grafičku karticu? vjerojatno nisi. ne moraš instalrati drivere od monitora, ti driveri ti ne znače ništa.

s ovim programom možeš vidjeti koju grafičku karticu imaš u pc-ju http://www.techpowerup.com/gpuz/, nakon toga odi na stranice proizvođača skini i instaliraj drivre, i to bi trebalo riješiti problem.

edit: dakle sudeći po ovoj tvojoj poruci http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/driveri/69118.aspx?page=0&jumpto=1294311&sort=asc&view=flat nisi instalirao drivere za grafičku karticu i jasno je u čemu je problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 11:49 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
Crte po ekranu?? Krepala grafička?

Evo imam sličan problem kao i kolega koji je otvorio ovu temu.

Dakle, prije pola sata su mi se pojavile crte na monitoru, i već sam se bio uplašio da je nešto na njemu otišlo. No očito nije, jer sada sve dobro radi i kabel (DVI) nije otišao.

Isto mi se dogodilo prije 10 min, te su mi se nakon pojavljivanja crta zamračili ekrani, prvi put u plavoj boji, drugi put u sivoj. Evo trenutno radi normalno.

Grafa se ne pregrijava, do 40 stupnjeva su temperature.

Jel to znači da moj stari dobri HD 6850 odlazi u mirovinu ili...

Hvala unaprijed

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 15:55 (explorer 4).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Crte po ekranu?? Krepala grafička?

..neznači....po ovom vlažnom vrimenu tanki sloj prašine koji je bio na mojoj grafi a na toj strani su i kola grafičke memorije izgleda da je otpor toliko pao da su mi se pojavili razni artefakti i linije po ekranu...samo sam uključio usisivač i finom četkicom očistio prašinu...otada ima 20 dana nemam nikakve probleme {#}

16 godina
neaktivan
Crte po ekranu??? ;(

Napravio sam isto prije koja dva sata i sve radi najnormalnije.

No, hvala svejedno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crte po ekranu??? ;(

Javljam se opet s istim problemom, ali sada se već vuče od jučer i nikako da dođe k sebi.

Sve sam vadio van, čistio, premještao s jednog na drugi DVI izlaz, provjeravao kabl ali ništa, i dalje se problem ponavlja. I onda zabloka za nekoliko minuta.

Ova moja HD6850 je stara četiri godine, a s obzirom da nisam puno igrao igre na njoj i da se nikad nije pregrijavala, možete li pretpostaviti što bi moglo biti. Naravno, da ju stavim peći je zadnja opcija, ali ako treba mogu i to.

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Crte po ekranu??? ;(

Prvo utvrdi stvara li problem grafička kartica ili monitor, tako da taj monitor spojiš na drugo računalo i da na ovo računalo spojiš drugi monitor. Dijagnoza problema ostaje na tebi - prvo utvrdi je li problem u monitoru ili u računalu (vjerojatno grafičkoj kartici) pa se onda može dalje.

16 godina
neaktivan
Crte po ekranu?

Mislim da ne trebam provjeravati, upravo mi je crkao DVI izlaz, a drugi opet baca artefakte :/

Mislite lida pećnica može spasiti ovo?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Crte po ekranu?

Grafa je otišla, kani se pećnice i sličnih ideja, njuškalo je puno dobrih jeftinih kartica.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Re: Crte po ekranu?
explorer 4 kaže...

Mislim da ne trebam provjeravati, upravo mi je crkao DVI izlaz, a drugi opet baca artefakte :/

Moze a i ne mora. Ja sam pekao 2 graficke i jedna se popravila a druga ne... Pecnica je svakako opcija za isprobati kad se vise nema sta izgubiti mada bi ja prvo probao zamijenit pastu. 

lGRACINA kaže...

Grafa je otišla, kani se pećnice i sličnih ideja, njuškalo je puno dobrih jeftinih kartica.

Drug nije pecnica voodoo ili neki magicni trik nego popravljanje ''hladnih lemova''.

13 godina
neaktivan
Crte po ekranu?

Znam ja šta šporet radi - ali te kemije nisu vrijedne truda ...

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
Re: Crte po ekranu?
explorer 4 kaže...

Apsolutno ništa ne gubiš ako probaš...tako da, reci ti nama...Namigiva

www.damagehigh.com // Don`t fix what ain`t broken!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice