Na cpu ,grafi, I fan-u ventilatori rade.
Ugasio sam komp normalno,nisam iscupo kabal iz uticnice nego normalno sam ugasio
NAGRADA TKO RIJESI PROBLEM!!!
otisla ti je graficka
Ako imas i3,i5 i slicno,onda prebaci na integriranu...
Tipkovnica je pri paljenju i meni zamrznuta sve dok ne digne windowse,a ovo drugo nisi naveo...moze bit da je do maticne...btw,popuni moj pc
Dosta slabo napajanje,ocito ne moze isporucit grafickoj dovoljno snage...
taj ''test'' nema smisla kad se radi o preslabom napajanju,jedan 12v vent bi i baterija imala snage zavrtit...
kad upališ komp dali čuješ zvučni signal-beep.ako čuješ,koliko ih čuješ-broj beep.dali vidiš bijeli pokazivač?
kad upališ komp dali čuješ zvučni signal-beep.ako čuješ,koliko ih čuješ-broj beep.dali vidiš bijeli pokazivač?
PC očito prepoznaje sve komponente...o kojoj matičnoj se radi?
probaj ovo: isključi komp iz utičnice,izvadi bateriju iz matične ploče.pritisni par puta dugme za uključiti/isključiti komp(za eliminirati neki mali napon ako je ostao u strujnom krugu kad se uključio komp),vrati bateriju u matičnu ploču(pazi na polove)
probaj ovo: isključi komp iz utičnice,izvadi bateriju iz matične ploče.pritisni par puta dugme za uključiti/isključiti komp(za eliminirati neki mali napon ako je ostao u strujnom krugu kad se uključio komp),vrati bateriju u matičnu ploču(pazi na polove)
taman sam mislio napisat...P.S. kad je izvadiš sačekaj 3 minute
Da osvojim jos koju nagradu :D
sta se dijeli? moze 1 dana na bahamima? :D
Ovako, posto je sve tu malo nejasno, i nista točno nije objašnjeno..
1. komp nikada ne daje sliku, ili nekada pali a nekada ne?
2. popuni "moj komp" sa malo više informacija, tipa koji procesor npr, koja memorija (1 modul ili 2 modula ili više)
Pa idemo u osvajanje te nagrade :=)
p.s. nije mi jasno zasto se kupuje hladnjak za procesor a komp ne radi? :/
p.s.2 ovo nije SW problem vec HW
I HW problemi se ponekad rjesavaju restartom biosa (undervolt,overvolt....)
:=)
pa ne bas...problem vecinom do same matične i clr cmos ne moze pomoci jer def daje manje/više nego sto auto postavke proca trebaju...vecina slucajeva je to undervolt iliti manje v core nego sto proc def zahtjeva
znaci,ako je problem undervoltanja matične kao sto je bilo kod raziel5321, clr cmos kada napravis matična ce i dalje undervoltati i neces nista napraviti....
jedi sto tu pomaze je dizanje manualno voltazu
- Obavezno probaj od nekog frenda posudit napajanje, ugradi pa probaj upalit mašinu.
- Vidim da ima 3GB Rama, isprobaj jedan po jedan modul. Probaj upalit bez RAMa, ako je zvučnik OK (obavezno provjeri jel ispravan i jel spojen-matična mora kod paljenja zapišati jednom kratko ako je sve OK, a ti kažeš da ju nisi nikada čuo, znači ili zvučnik ne valja ili nije ni spojen), mora se nešto čuti. Beep matične će ti reći u čemu je problem.
- Napravi i Clear CMOS, bateriju izvadi iz matične na 5 minuta i vrati natrag.
- Otpoji svu periferiju (čak i miša i tipkovnicu) kad budeš probao paliti.
EDIT: Ostaje ti isprobat drugu grafičku i drugi monitor (video kabel).
Ako ništa od ovoga ne pomogne, problem je matična ploča ili čak procesor (rijetko ali moguće).
kao sto je vec receno, a i vjerujem da je to problem, memorija....izvadi sve module van i ubaci jedan u prvi slot za memoriju...upali računalo, vidi što se dogadja...ako je isto...gasi i izvadi tu i metni drugu, uapli opet i vidi što se dogadja...
jedna memorija je neispravna ili su sve
btw sto si napravio uopce da je prestalo raditi? da li si stogod dirao od dijelova,nadogradivao ili je samo od sebe prestalo? da li je komp dok je radio stvarao nekakve probleme ili samo od jednom bez ikakvih znakova jedan dan nisi mogao dobiti sliku?
kao sto je vec receno, a i vjerujem da je to problem, memorija....izvadi sve module van i ubaci jedan u prvi slot za memoriju...upali računalo, vidi što se dogadja...ako je isto...gasi i izvadi tu i metni drugu, uapli opet i vidi što se dogadja...
jedna memorija je neispravna ili su sve
- Sve nisu sigurno.
vidoviti milane, po cemu si to zaključio?
ili je cpu...
ako je tako vruc bio,moguce da je izgorio
Odnesi to negjde na servis da ti oni utvrde sto je tocno...ovako necemo nista postici
Provjeri jel hladnjak dobro stavljen(može bit da je puknuta nožica),jel na maticnoj imas zvucnik za beep?2 žice i crna,okrugla pločica na vrhu?Ovo sve upucuje na to da je proc mrtav...