Bad system config info

poruka: 4
|
čitano: 978
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Bad system config info
Pozdrav svima, molim vas za pomoć ukoliko netko zna što napraviti u ovoj situaciji, naime počeo sam palit komp i prilikom paljenja ventilator (neznam koji) počeo je radit veliku buku (događalo se to i prije, pustio sam komp da se digne te ga onda restartao i buke više nije bilo) no ovog puta sam ga isključio na power button dok je on još bio u fazi paljenja, pošto se nije ugasio, isključio sam ga na sklopki na produžnom kablu ( neznam zakaj sam to napravio, bezveze u panici pošto je baš jaku buku radio ventilator) i sad imam problem, neće mi se dignut windows nikako, probo sam sve opcije koje mi nudi u tom izborniku ( troubleshoot,repair,vratit na prošlu verziju windowsa,) i za sve mi javlja kao nešto nije moguće. Sad neznam kaj sam zaribo, i jel mogu kak to popravit? Ostala mi je opcija nanovo instalirat windows, nisam siguran dal će mi i to dat, jel mogu kaj probat prije toga? Hvala unaprijed, pozdrav
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Bad system config info

Teško je nekome pomoći kada netko nečitko izloži i objasni problem a lijepo bi bilo i da rotiraš sliku.

 

Po svemu sudeći dobio si BSOD jer si napravio zajeb sa neregularnim isključivanjem i moguće da je došlo do grešaka u  sistemskim datotekama ili boot sekciji.  

 

Možeš napraviti clean install OS, bez problema, no razmotri mogućnost gubitka podataka na sistemskom disku ako budeš pravio clean install. 

 

Prije svježe instalacije windowsa, ipak probaj razne fixeve i savjete možda koji bude od pomoći. 

 

https://www.google.com/search?client=opera&q=Bad+system+config+info&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
15 godina
offline
Re: Bad system config info

-početni uzrok (buka ventilatora..) je i dalje tu, tj ako je to uzrok tad dok to ne riješiš imaš problem (šansa da ni install ne prođe.. tj ovisi što su posljedice..).

-ako se pregrijava cpu, tad ne može raditi normalno, ako se pregrijava vga tad ovisi, možda radi do paljenja zahtijevnijih funkcija, ako je napajanje, hlađenje mbo-chipseta.. tad možda ništa ne može raditi jer je sve nestabilno..

.. i zato se kod prvog znaka problema (buka ventilatora) provjeri, počisti prašina kao prvi korak.. i možda je fixano.. možda je hladnjak-paraf otpao pa nema funkciju, možda.. ali najgore je u tom trenu paljenja ugasiti računalo jer time lako zbrljaviš sys.. tj ovisi o sreći koje ovaj put nemaš.

-prvo vidi ventilatore-hlađenje, možeš ući u bios (ne treba win..) tj odpsoji diskove jer su za sad nepotrebni i samo možeš dodatno ubiti win ako se pokušavaju upaliti i automatika pokušava fixati ..

-ugl se desi problem s diskom, možda nema veze s hlađenjem, možda je buka koju si čuo od diska.. i ako disk zbrljavi file-sys tad možda može fix, možda samo clean install (podaci-brisanje?).. i prvo što kad računalo proradi normalno (kad eliminiraš uzrok buke, npr hlađenje) treba obaviti chkdisk, tj fixati oštećeno, možda sys uspije, možda ne.. ako se npr raspadne reg tad moraš novi install svega tj samo ako imaš sreće može proći repair-reinstall. Ubaciš install win medij (stikić, najnovija verzija ili stariji..) i pustiš da automatika odradi fix ako uspije ili nakon tog install. Ali tek kad riješiš prvi problem, ''buku''-hlađenje.. jer će se inače sve ponoviti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
offline
Bad system config info

Probao sam skoro sve kaj sam našao na google-u ništa nije urodilo plodom tako da sam stavio nove windowse, uspio sam prebacit podatke koji su mi trebali sa C: kroz bootabilni usb sa windowsom preko njega sam uspio uć u file explorer, buku je stvarao ventilator kučišta kojeg sam maknuo tako da sad sve štima, hvala vam na savjetima, lijep pozdrav!!

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice