Sve mi je normalno radilo danas, dok mi odjednom nije pukla veza i od onda mi se vise nije povezao net, tj. uopce mi se nije upalila lampica internet na modemu. Imam Zyxel P-660HWD3 i ugl. kad sam restartirao modem, javilo mi je da je doslo do konflikta IP adresa.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a jesi probao zvati t-com, bnet, iskon ili koga vec...
Jer ako ne svijetli internet lampica nije do tebe...
Imam Zyxel P-660HWD3 i ugl. kad sam restartirao modem, javilo mi je da je doslo do konflikta IP adresa.
Gdje ti je to javljeno? U Windowsima? Pa onda napravi repair veze, a ako ti se i dalje to događa, definiraj si statičku IP adresu u lokalnoj mreži, umjesto da ti je dodijeljuje DHCP.
Ako ti je to modem/router javio u svom administracijskom sučelju, onda je ili problem kod ISP-a ili su ti se zbrljale postavke routera.
Pokušaj gore predloženo. Ako to ne upali pomaže i reset routera.
Ne mogu naci nigdje repair na sedmici kao sto je bio na XPu, a troubleshoot ne nalazi nikakve probleme, iako ih ima. Probao sam i upisati IP adresu tamo, ali nista.
Probaj otici u upravitelj uređaja i klikni na mrezne prilagodnike. Zatim desni klik na mreznu pa onemoguci, pa omoguci i pricekaj par sekundi.
Mreza je on.
Tako je kod mene bilo jedno vrijeme, ali se nakon reinstalacije OSa to nekako rijesilo.
Probao sam i to, jednostavno ne radi, jedino sto mi preostaje je zvati T-Cum.
EDIT: Problem sam rijesio, stvar je bila u tome sto je moj stari promijenio lozinku od interneta, ne znam zasto, a u modemu je stajala stara lozinka, pa se zato nije spajalo.
Poziv SZK je logična stvar, ali postoji i procedura (ja ju nazivam 'Reiki-vježbe za disanje', tj. lampice i razgovor s ugodnim glasićem s druge strane..).
Lampice na uređaju imaju dublji smisao (osim estetike).
Predpostavke:
- Znaš postavke tj. IP routera (tcom) = 192.168.1.1, znaš user-pass... i snalaziš se s menijima.
Procedura:
- Odspoji računalo s mreže.
- resetiraj router (''rupica za čačkalicu'') držeći cca 8-15 sec, držeći do trenutka kad čuješ klik ili vidiš da je krenuuo reset.. (po lampicama).
... pusti ga cca 1-2 minute i za to vrijeme gledaj lampice, power, internet, ADSL... (lan-wlan..) svaka se u određenom trenutku pali..
- kad se lampice smire, priključi mrežni kabel i vidi reakciju na računalu (mrežni indikator mora dobiti IP...) i odgovarajuće lampice na računalu i routeru moraju reagirati.
-ako je sve ispravno (linija, router, računalo .. software), sad se browserom spijiš na router, podesiš user-pass i konektiraš (to ponekad odradi automatika s novim firmwareom).
-druga mogučnost, nešto nije ispravno.. -otkrivanje što.
-linija, lampica na routeru, nemožeš ništa - Tcom.
-nemožeš do routera (poruka IP konflikt i sl.) pinganje.. prvo ping 127.0.0.1 pa ping routera. ... (ili bootanje nekog LiveCDa što eliminira sve soft pogreške i vidiš dali mreža radi.).
.. u tom djelu grešaka poziv SZKu je samo za strpljive i vjernike... jer ako router nije crknut, ostaje problem na PCu, a vikendom je lutrija pronači inteligenciju u svemiru, kamoli na SZKu... (sretno)
edit:
živi primjer problema s predpostavkama...
- ''znaš user-pass..'' i općenito postavke.
EDIT: Problem sam rijesio, stvar je bila u tome sto je moj stari promijenio lozinku od interneta, ne znam zasto, a u modemu je stajala stara lozinka, pa se zato nije spajalo.