XP se ruši u LAN-u

poruka: 3
|
čitano: 1.343
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
XP se ruši u LAN-u

Pozdrav,

imam već dugo  problem sa kojim sam izdržao neko vrijeme ali sad se javlja uvijek.

Pošto mi je stalo da dođem do rješenja/uzroka bez ponovne instalacije windowsa, molio bih sve zainteresirane da mi pomognu.

Radi se o tome da kad pokrenem My Network places već riskiram od restartanja windowsa sa plavim ekranom i porukom:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

, a kada kliknem na View Workgroup Computers ili na nečiji kompjuter unutar LAN mreže samo je pitanje za kolko sekundi  će se zaplaviti ekran sa istom porukom.

Inače na sistemu imam mrežnu karticu-intgriranu na matičnoj ploči i coship satelitsku tv karticu cdvbany2030s koja isto ima mrežni adapter.

TCP/Ip postavke na mrežnoj su stavljenje na automatic, a na satelitskom sam adapteru unio bezveze neku ip adresu tek tolko da mi piše connected i da mi sistem brže boota.Subnet mask satelitske i mrežne je isti.

Nakon tog iznenadnog restarta s plavim ekranom , otišao sam u Event Viewer u sistemski log gdje je pisala poruka:

The Routing and Remote Access service terminated with service-specific error 340 (0x154).

Osim te greške na sistemu mi se nalaze još dvije , piše mi:

The adfs service failed to start due to the following error:
The system cannot find the file specified.

i

The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
nvport
TPkd

Ostalo je sve ok sa windowsima.Internet radi super i stabilno, čak ostali mogu bez problema preko mreže vući podatke sa mog kompa bez rušenja, samo što ja nemogu obratno.

Ne mogu jasno rasaznati jesu li ovi slučajevi iz logova povezani jedni s drugim, no pošto na sistemu od prvog dana imam i antivirusni program i trojan remover koje redovito updejtam i koji ništa nisu našli, isključio bih mogućnost da je pc zaražen.

Ono u što sumnjam je da možda dolazi do klanja satelitske i mrežne zbog lošeg drivera.

Nisam siguran pa tražim savjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP se ruši u LAN-u

Ako sumnjaš na klanje sa sat karticom probaj izbrisati njen software i driver, izvadi ju iz kompa pa vidi kako se onda ponaša mreža.

A možeš probati i rješenja sa linkova

http://discussions.virtualdr.com/archive/index.php/t-222220.html

http://groups.google.ca/group/microsoft.public.scripting.remote/browse_thread/thread/bd448fe53abdb360

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XP se ruši u LAN-u

ovo prvo sam probao, nije išlo.

Unninstalirao sam driver i izvadio karticu no opet isto.

Očito da se možda nešto izbrisalo čim on kaže da 2 drivera ne može pokrenuti kod starta.

Ovaj jedan je od nvidije, njega sam unninstalirao tako da sada jedino ostake Tpkd.sys ako je do toga

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice