WLAN s dva routera!?

poruka: 2
|
čitano: 2.082
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
WLAN s dva routera!?

Pozdrav svima!

Daklem, u kući imamo optima router/modem vood i kabelom spojen thompson 780 koji služi za bolji WLAN signal na drugom katu!

Vood je na adresi 192.168.1.1, a thompson na 192.168.1.2!

Na laptopu s Win XP sve radi OK na automatskim postavkama, ali računalo s Win 7 i iPhone se ne mogu automatski spojiti već je potrebno manualno unjeti postavke ako se spajaju na thompsona! Koliko vidim kod automatskih postavki uvijek odaberu krivu dns i getaway adresu (umjesto 192.168.1.1 izaberu 192.168.1.2), te se ne mogu spojiti na internet!

Čisto me zanima postoji li rješenje da i ovaj thompson ima adresu 192.168.1.1 ili da nekako prijavljuje taj dns i router (getaway) svima koji se spajaju?

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav,

MG

0 0 hvala 0
14 godina
Re: WLAN s dva routera!?
MG01 kaže...

Pozdrav svima!

Daklem, u kući imamo optima router/modem vood i kabelom spojen thompson 780 koji služi za bolji WLAN signal na drugom katu!

Vood je na adresi 192.168.1.1, a thompson na 192.168.1.2!

Na laptopu s Win XP sve radi OK na automatskim postavkama, ali računalo s Win 7 i iPhone se ne mogu automatski spojiti već je potrebno manualno unjeti postavke ako se spajaju na thompsona! Koliko vidim kod automatskih postavki uvijek odaberu krivu dns i getaway adresu (umjesto 192.168.1.1 izaberu 192.168.1.2), te se ne mogu spojiti na internet!

Čisto me zanima postoji li rješenje da i ovaj thompson ima adresu 192.168.1.1 ili da nekako prijavljuje taj dns i router (getaway) svima koji se spajaju?

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav,

MG

Možda da probaš ugasit DHCP na thomsonu ili na ovom modemu, ali ako uasiš na jednom na drugom mora biti upaljen.

Moja preporuka: Vood u bridge mode, ugasi DHCP i WLAN. Thomson u router mode, upali DHCP I WLAN. IP adrese su dobre ovako kako si postavil. Sva računala spajaj bilo kabelom bilo bežično na thomson i mora radit.

Bitno je da je prvi uređaj  u bridge modu, ali onda ne radi WLAN.

Sada neznam kakav će bit taj WLAN signal po kući od thomsona. Ako oćeš bolji signal imaš dobrih routera sa boljim WLAN signalom.

http://www.protis.hr/products/details/router-linksys-wrt54gl/17586

http://www.protis.hr/products/details/wireless-router-dlink-dir655/7132

Ova dva routera imaju puno bolji signal od thomsona, ali to i košta.

Ja bi uzel Linksysa i stavil na njega tomato firmware (imaš u google tutorijal) i to radi bez problema.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2011 22:22 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice