Wireless antene na IBM Thinkpad T40

poruka: 11
|
čitano: 5.942
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

1. Kako da otkrijem da li laptop IBM Thinkpad T40 ima wireless antene.

Bio sam na stranici od Lenova i tamo piše da one postoje, ali ne znam kako da ih uključim.

Da li za to postoje kakvi programi?

2. Imam Bluetooth PC Card 2 koja je služila za spajanje računala i mobitela preko bluetootha

i na taj način se išlo na internet, da li to mogu iskoristiti za wireless spajanje?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Wireless antene na IBM Thinkpad T40
bling-bling kaže...

1. Kako da otkrijem da li laptop IBM Thinkpad T40 ima wireless antene.

Bio sam na stranici od Lenova i tamo piše da one postoje, ali ne znam kako da ih uključim.

Da li za to postoje kakvi programi?

2. Imam Bluetooth PC Card 2 koja je služila za spajanje računala i mobitela preko bluetootha

i na taj način se išlo na internet, da li to mogu iskoristiti za wireless spajanje?

Jedno je WLAN antena, drugo je adapter. Prijenosnik ti moze imati antenu bez adaptera.

BT ne mozes koristiti za WLAN, ako to pitas.

15 godina
neaktivan

Koja je razlika između adaptera i antene i šo uopće mogu postići sa antenama.

17 godina
bling-bling kaže...

Koja je razlika između adaptera i antene i šo uopće mogu postići sa antenama.

Hm?

Svaki bezicni adapter ima neku antenu kojom se salju podaci. Samom antenom ne mozes postici nista. Kod nekih prijenosnika se antena po defaultu ugradjuje u prijenosnik bez adaptera, ona je jeftina i lako se ugradjuje u startu, poslije je to puno veci problem.

15 godina
neaktivan

Puno hvala

15 godina
neaktivan

Trebala bi mi hitno pomoć u vezi ovih wireless antena. Na IBM-ovoj stranici piše da taj laptop podržava

wireless,. odnosno postoji driver za to, ali u control panelu nigdje ne vidim da te antene ili taj wireless adapter postoje.

Imam u device manageru tri upitnika Na stavci Other devices : 3 podstavke Network Controller, Universal Serial Bus (USB) Controller

i unknown device kojem u opisu piše samo da je location: on microsoft ACPI-Compliant Embedded Controller. Da li je možda stvar u tome?

Ok je da možda adapter ne postoji (valjda trebam kupit wireless USB stick) ali kako da pokrenem antene i kako da ih uopće vidim u control panelu

ili device manageru

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bling-bling kaže...

Trebala bi mi hitno pomoć u vezi ovih wireless antena. Na IBM-ovoj stranici piše da taj laptop podržava

wireless,. odnosno postoji driver za to, ali u control panelu nigdje ne vidim da te antene ili taj wireless adapter postoje.

Imam u device manageru tri upitnika Na stavci Other devices : 3 podstavke Network Controller, Universal Serial Bus (USB) Controller

i unknown device kojem u opisu piše samo da je location: on microsoft ACPI-Compliant Embedded Controller. Da li je možda stvar u tome?

Ok je da možda adapter ne postoji (valjda trebam kupit wireless USB stick) ali kako da pokrenem antene i kako da ih uopće vidim u control panelu

ili device manageru

Nisu instalirao drajvere za chipset, i mrezne kartice, odi na IBM stranicu i skini drajvere za svoj model laptopa.

Antene su pasivne komponente spojen na mreznu karticu, netreba ih 'aktivirati' i neces ih vidjeti u kontrol panelu

jednako kao sto neces vidjeti ni ventilator ili hladnjak od cpu-a...

Isto tako 99.9% laptopa ne dolazi s mogucnoscu spajanja vanjske wireless antene (ja u zivotu nisam vidio

takav laptop), ako zelis spojiti vanjsku antenu moras kupiti pcmcia ili usb karticu koje podrzavaju spajanje

antene tj. moraju imati RP-SMA konektor.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 11:29 (drnde).
15 godina
neaktivan

Antene su unutar laptopa, al očito da nema adaptera

15 godina
neaktivan
Antene su unutar ekrana, nema nikakve vanjske antene
16 godina
neaktivan
bling-bling kaže...

ili device manageru

U T40 su ugrađivana 4-5 različitih wireless rješenja. Mislim da nema nijednog T40 modela koji je kompletno bez wirelessa.

Prvo trebaš u BIOS-u provjeriti da li su svi device-i aktivirani.

Drugo, otiđi na LENOVO.com website, klikni na "Downloads & drivers", ubaci tražene podatke (notebook, model, tip i operativni sustav) i onda skini aplikaciju "System Toolbox" ili sličnog naziva. Jednom kad je instalirana, pokreneš aplikaciju i ona automatski skida sve drivere i softver. Tako je bar za novije laptope, ako ništa drugo, ta aplikacija ima dijagnostiku pa će ti reći koji driveri nedostaju.

Ovo je isto dodatna mogućnost kako to napraviti - skineš program kao ovaj na linku (http://www.freewarefiles.com/Unknown-Device-Identifier_program_18028.html) koji ti identificira "žute upitnike u device manageru i onda "ručno" tražiš drivere po internetu.

17 godina
Max14x kaže...
U T40 su ugrađivana 4-5 različitih wireless rješenja. Mislim da nema nijednog T40 modela koji je kompletno bez wirelessa.

Bilo ih je.

Najjednostavnije je na Lenovo stranici ukucati model i tip i vidjeti koji je tocno u pitanju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice