user.ini za Speedtouch Thomson 780i wl

poruka: 8
|
čitano: 3.002
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav svima,

imam mali problem, pa ako netko može pomoći bio bih zahvalan. Prijatelj ima žičani internet od Bnet-a i htio bi imati wireless.

U tu svrhu sam uzeo svoj stari Speedtouch Thomson 780i WL i instalirano originalni software preko T-comovog. Naravno da sam u tom procesu zaboravio spremiti user.ini prije flashanja i sada kada sve pospojim na internet se može ići samo preko LAN kabela dok WLAN nije dostupan (lampica svijetli narancasto) i ne može se spojiti na njega.

Ppretpostavljam da treba napraviti bridging WAN porta na koji dolazi internet sa Bnetovog modema i WLAN-a.

Molio bih Vas ako netko ima user.ini file koji radi na ovom routeru u kombinaciji sa Bnetovim modemom ili samo originalni t-comov user.ini bio bih zahvalan da ga negdje uploada i podjeli sa mnom. Ili ako netko zna kako podesiti trenutni user.ini da se mogu spojit na WLAN i imati internet i preko njega.

Puno hvala svima koji pokušaju pomoći.

Lp,

Moth 

0 0 hvala 0
16 godina

Koji je to 780, ja imam 782 bijeli, jeli to onaj crni? Ulogiraj se u ruter 192.168.1.1 i uključi wlan. evo link za original  T-com

Za zahvalu klikni na Hvala
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 15:47 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da to je onaj crni router. 

Hvala na savjetu, to je već bilo ukljućeno i podešeno sa WPA2 enkripcijom. Problem je da kada resetiram router i kada nije spojen na Bnetov modem WLAN svijetli zeleno i može se spojit na router bežično. 

Kada je router spojen na Bnetov modem lampica za WLAN svijeli narančasto, mreža se vidi, ali kada se pokuša spojit na wireless stoji samo authenticating...

Možda nisam rekao, a treba spomenuti da je na ST routeru isključen DHCP, jer je upaljen u Bnetovom modemu na kojem ne mogu mijenjati postavke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 10:09 (Moth).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: user.ini za Speedtouch Thomson 780i wl

Dakle ako sam te dobro razumio ti želiš spojiti prijateljev Bnet modem na ovaj tako da prijatelj može imat Wifi?

Ako je to slučaj onda trebaš pretvorit jedan njegov LAN port u WAN. 

Postupak imaš ovdje http://blog.laaz.org/tech/2009/03/11/st780-wan-through-lan/

16 godina

Da, to želim postići. Na routeru je flashan zadnji originalni software od proizvođača i LAN4 port sam već postavio da bude WAN. Treba mi samo user.ini konfiguracija od nekoga kome isti ruter služi za wifi na Bnet-u da ih učitam u svoj router.

Možda bi upalile i user.ini postavke od za T-com.

0 0 hvala 0
16 godina

Gore imaš original T.com .ini, od crnog "speedtouch" 780iWL, pa probaj.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Re: user.ini za Speedtouch Thomson 780i wl

Evo ti link za t-com firmware pa flashiraj opet njega i napravi backup user.ini-ja. http://www7.zippyshare.com/v/58658619/file.html 

Ja sam davno imao taj router i koristio ga za istu stvar koju bi ti želio postići ali ja sam samo flashirao originalni firmware, spojio se preko telneta pretvorio LAN4 u WAN. Spojio ih oba kabelom i radilo je, nikakve ostale modifikacije mi nisu bile potrebne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 8:35 (struja1911).
16 godina

Hvala na pomoći. Sutra ću pokušat podesit sve da radi. Javim vam jesam li bio uspješan.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice