USB wireless adapter smrzava komp

poruka: 3
|
čitano: 1.771
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
USB wireless adapter (valjda on) smrzava komp

Ovako... Neki dan mi od udara groma crkli LAN portovi na ruteru i onaj na matičnoj, pa sam si nabavio USB WLAN adapter s antenom (AirLive WL-1600USB). Također sam i preinstalirao Windowse XP SP3, a Avast Antivirus mi je do kraja nadograđen. Samo mi je par puta javio viruse u par fajlova, ali sam ih odmah strpao u Virus Chest i izbrisao odatle.

E sada, komp mi se smrznio već 3 puta, a ja mislim da je zbog tog WLAN USB-a. Jednostavno se smrzne, ni CTRL-ALT-DEL ne radi, samo tipka Reset na kućištu. Jednom mi se smrznio kad sam stavio preko Firefoxa da se nešta veliko downloadira (odem od kompa i ne diram ga na pola sata/sat). Drugi put se desilo kad sam ušao u config page od rutera (192.168.1.1).

Zadnji put mi se smrznio kada nisam uopće bio na netu (nisam ništa skidao niti pregledavao ikakve stranice), ali Windowsi su javljali da postoji aktivnost na mreži (lampice na ruteru su blinkale kao da se ostvaruje promet, a ikona u system trayu je svijetlila cijelo vrijeme). Pregledao sam i Event Log od Windowsa, nema nikakvih greški. Komp se nasumično ledi, nema BSOD-a, nema crnog ekrana, sve jednostavno samo stane i ne reagira.

Ne, nije mi nitko provalio u ruter, provjerio sam. Samo me čudi, buraz radio sinoć 3-4 sata visio na netu i nije se zaledio nijednom... Jesu li stvarno driveri od tog WLAN-a, ili možda memorija, matična, USB portovi (trenutno su USB-ove spojeni samo WLAN i miš).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: USB wireless adapter (valjda on) smrzava komp
THK kaže...

Ovako... Neki dan mi od udara groma crkli LAN portovi na ruteru i onaj na matičnoj....

Za početak, makni taj usb i radi na kompu koji sat. Ako se komp smrzava i sa odspojenim WLAN USBom, imaš problem. Matična je dobila. Ako se ponaša normalno, moguće da je USB port smrdan.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
odjavljen
Re: USB wireless adapter (valjda on) smrzava komp

Sumnjam da je USB port, ali probat ću. Inače, zaboravio sam navesti da je Firefox bio upaljen tijekom sva 3 smrzavanja. Skidao sam nešta i preko uTorrenta, trajalo je par sati, ali nije se tada smrznio nijednom. Probat ću i sa starijim verzijama Firefoxa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice