Prespor B.netov ADSL (1 Mbps ide na 30 kBps)

poruka: 12
|
čitano: 5.095
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
pitanje

Nedavno su došli dečki iz B.neta instalirati FLAT 1024 kbps/256 kbps (150 kBps/32 kBps (preracunao)), no kada bilo što downloadam (bio to torrent, bilo to preko Firefoxa ili IE-a), Internet se vuče k'o puž! Brzine na torrentu (µTorrent i BitComet) su za download oko 30 kBps (ako mi se posreći, "skoči" na 50 kBps), a upload ide bez problema i do 50 kBps, ali ga limitiram jer mi oduzima brzinu od download ratea (pa dl ide na 9 kBps). Na Firefoxu je download rate oko 14 kBps. Dakle, brzine ne idu više od 50 kBps. Zašto i kako popraviti ovo??

BTW: Optimizirao mrežnu karticu i provjerio test brzine na speedtest.net: Download: 834 kbps, Upload: 231 kbps, no preko torrenta i učitavanja npr. videa sa Youtubea (Firefox RC1) brzine baš i nisu takve. Bio bih sretan i da imam ovih 105 kBps, a kamoli "punih" 150 kBps! PlačPlačPlač

Posjetite moj forum:
hidenentertainmentforums.freeforums.org
Ulogirajte se kako biste mogli dl-ati.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2008 19:38 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Prespor B.netov ADSL (1 Mbps ide na 30 kBps)

jesi probao skidati sa rapidsharea?? kojom ti onda brzinom skida??? cisto me zanima...inace imam 1024/192 ,,,,i skidam sa torrenta kad je dobar omjer seedera do 105kbs,,kako kada,,,a sa rapidsharea uvijek 105kbs

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
protjeran
autorov komentar

Da, probao, također je spor oko 20 kBps.

Posjetite moj forum:

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Prvo, ne mozes sa 1024 kbps imati 150 kBps, nego 128 kBps.

Drugo, youtube isto zna stekat pa ne ucitava brzinom kojom bi trebao.

Probaj downloadati nesto s nekakvog neopterecenog servera pa vidi brzinu, speedtest dobro pokazuje, znam kad sam ja imao 1024 kbps download.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
autorov komentar

Uh, da, krivo izracunao, sry. Probao sam ih nazvati, rekli su da ce malo "ispeglati" vezu. Nakon toga torrenti idu do 105 kBps, a downloadovi (uglavnom neki patchevi za igre) idu do 20 kBps.

Posjetite moj forum:
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2008 11:40 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Prespor B.netov ADSL (1 Mbps ide na 30 kBps)

ako nije do providera, probaj malo skenirat hd od virusa i trojanaca,, meni je prije 2 mjeseca pc bio zarazen nekim opakim trojancem downloaderom,,,gusio mi vezu i stalno mi skidao nesto punom brzinom veze,,,,iako sam ga eliminirao sa avg pro 8,,,,i stavio zone alarm,,,,nista nije pomoglo osim format c..

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
neaktivan

isti problem ko u happydija. korisnik sam ht adsl usluga i izgubio sam puno zivaca. trazim odavno rijesenje. provjereno sve virusi, spyware, postavke modema i kompa. nis ne pomaze testirao sam brzinu na par stranica i pokazuju mi duplo vise nego moguca brzina paketa ali džaba isto skida oko 30KB/s. maksimalno. "serviser" iz htea dolazio i mumlja nesto o udaljenosti servera. nis ga nisam razumio. nisam laik sto se tice kompjutora pa malo sumnjam u njegovu strucnost ali eto. frend sto metara od mene isti paket vrti oko 100kbs. ljudi pomoc ak moze?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sto se tice torrenta morate otvorit portove u routerima imate u utorrentu test di vam testira dal vam je port otvoren .ako nije necete imat neki veliki download.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni su svi portovi zatvorena kada skidam sa torrenta i ide mi oko 180 kb/s samo treba malo duze da se pocne skidat.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nis ne pomaze. hvala svejedno.ja se mucim s ovim internetom ima 3 mjeseca. pa eto ovi dana cu pokusat na ovom forumu nesto saznati. zato saljite sto vise prijedloga sta bi moglo bit. ali ne neke ono "samo idioti to ne znaju da treba"

evo jos jedan screenshot od neki dan. neznam jel za smijat' se ili plakat'

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
autorov komentar

Evo, već zaboravio na temu, saznao sam zašto se ovo događa: u B.netu se korisnici spajaju preko nodea (čvora). Taj čvor ima određenu brzinu i na njega se spajaju računala iz jednog područja. Kada je mnogo računala aktivno na mreži, čvor se zaguši i svi korisnici imaju sporu vezu jer taj čvor ne može propuštati više. Ne znam kako, no u poslijednje vrijeme mi je gotovo uvijek brzina preko 100 kB/s, i izgleda da mi je limit brzine "pomaknut" na 2 Mb/s jer mi je maksimalna brzina 249 kB/s. Uskoro ću postati screenshot.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a nije u mene do "cvora" jer duze vec je problem a u prijatelja nema problema. pa ako ima jos koji prijedlog

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice