Povezivanje drugog racunala preko mojeg na net

poruka: 5
|
čitano: 2.481
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako namjeravam povezat preko bezicne mrezne kartice dva racunala koja su na vecoj udaljenosti

pa sam moro kupit antenu,bezicnu itd..Zato jer sa samim ugradenom antenom na ruteru ima slab signal

sa pucanjima itd...Sad zanima me hocu li moci da drugo racunalo koje je povezano sa mojim bezicno preko bezicne mrezne

pristupa netu preko mog rutera znaci nije povezano direkto s ruterom?

Quidquid id est, timeo Microsoft et dona ferentes

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako sam dobro razumio, želiš postići  da drugo računalo ima pristup internetu, ali ne preko routera, nego preko tvog računala, jel?

Ako te to zanima, onda je odgovor - da, moguće je. Tvoje računalo je onda proxy, ali morat će biti stalno uključeno.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hvala na brzom odgovoru

Quidquid id est, timeo Microsoft et dona ferentes
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 23:16 (Bili).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za početak, mislim da je bitno da su oba računala dio iste workgroup.

Zatim ideš u network connections i klikneš desnom na vezu koju želiš dijeliti (to je u tvom slučaju Local Area Connection, dakle mrežni adapter koji je spojen na router), pa na properties - advanced. Pod Internet Connection Sharing moraš staviti kvačicu pod Allow other network users to connect through...

Kad si to napravio, ideš u Control panel i pokreneš Network setup wizard. Ovo moraš prvo pokrenuti sa računala koje je spojeno na router. U wizardu ćeš odabrati da je to računalo koje se spaja direktno na internet. Nakon toga, taj isti wizard pokreneš sa onog drugog računala, s tim da u njemu odabereš da je to računalo koje se spaja kroz gateway ili drugo računalo.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

može li mi netko reči je li 54 mbs micronet wirless antenom od 19 db na 75 metara čistog prostora bez građevina i stabala i 2 zida probija od kuće na kojoj je speed touch je li to dobar signal?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice