- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav ljudi zanima me kada zelim uc u laptop i uzet neke pjesme sa njega jednostavno mi se pokazuje ovo sto vidite na slici a isto to mi se dogadja kada sa laptopa zelim uci u kompijuter pa u cemu je problem??
Koji os koristiš,ako je windows 7 jesili kod workgroup ili homegroup stavio kvačice na stvari koji ti trebaju za share-ing ,jesili ti administrator na oba računala .
Pozdrav ljudi zanima me kada zelim uc u laptop i uzet neke pjesme sa njega jednostavno mi se pokazuje ovo sto vidite na slici a isto to mi se dogadja kada sa laptopa zelim uci u kompijuter pa u cemu je problem??
Koji os koristiš,ako je windows 7 jesili kod workgroup ili homegroup stavio kvačice na stvari koji ti trebaju za share-ing ,jesili ti administrator na oba računala .
Na kompu je Vista home basic a na laptopu je Windows 7...
ja sam administrator na oba kompijutera tj. kompijuter i laptop???
Kod viste i 7-mice je malo kompliciranije :)
Komplikovanije?
A sta to?
Ili je ovo bila sala ;)
Komplikovanije?
A sta to?
Ili je ovo bila sala ;)
Ne, treba dopustiti home/work/public networku sto mozes radit, dal da zahtjeva passworde jada jada... nije bas tako jednostavno kao kod XP-a
?
Zaboravljas da se to svodi na dva klika na yes ;)
Prvi kad ti ponudi koja je mreza, izaberes home i kliknes na yes i odmah ti ponudi sta da sheras i tu mozes odmah na yes ;)
Pardon tri klika ;)
Komplikovanije?
A sta to?
Ili je ovo bila sala ;)
Ne, treba dopustiti home/work/public networku sto mozes radit, dal da zahtjeva passworde jada jada... nije bas tako jednostavno kao kod XP-a
ljudi evo probao sam i firewall ugasit i opet nevalja niti mi da upisem pass niti nista dodje mi da rusim windovse i izgleda da cu to i napravit... jedino mi je to rješenje
Polako. Nije rusenje windosa uvijek najbolje i najbrze rjesenje.
Skoro nikad nije.
Ajmo po redu. Ugasio si firewalle na oba kompa?
Stavi fiksne IP adrese. Omoguci sharing na oba kompa. KAd to odradis onda pingaj jedan sa drugoga da vidimo da mreza prolazi.
sve to imas u onom tutorijalu.
Polako. Nije rusenje windosa uvijek najbolje i najbrze rjesenje.
Skoro nikad nije.
Ajmo po redu. Ugasio si firewalle na oba kompa?
Stavi fiksne IP adrese. Omoguci sharing na oba kompa. KAd to odradis onda pingaj jedan sa drugoga da vidimo da mreza prolazi.
sve to imas u onom tutorijalu.
znam ali ja ih neumrezavam preko onog kabela nego bezicno a u win 7 i visti je ipak drugacije nego u xp-u??
Preko routera ili direktno?
Preko routera ili direktno?
preko routera router je siemens sx763.......
Onda ides prema onom upustvu sto ti poslah. Nema veze sto je bezicna mreza. Podesavanja su ista samo izaberes odgovarajucu mreznu kartu.
ljudi evo probao sam i firewall ugasit i opet nevalja niti mi da upisem pass niti nista dodje mi da rusim windovse i izgleda da cu to i napravit... jedino mi je to rješenje
a to je točno rješenje čega? tj što misliš time riješit?
Control Panel\Network and Sharing Center
onda imas lijevo gore change advanced sharing settings, stavi public, stavi sve na turn on, i zadnje turn off password protected sharing. mislim da je isto i na visti
na komp koji se spajas moras imat jedan acc sa passwordom, barem je tak kod mene bilo, i na lapu i na pc-u imam acc admin sa postavljenim passwordom i sve stima (naravno i sharing na particije kojima zelim pristupiti), os je win 7
nek proba prije stavljanja passworda i bilo kakvih "zastita" iskljucit sve pa onda palit sta ti treba, ovako nece nikad pronac u cemu je problem...
nek si kupi neki nas
Otiđi na Upravljačka ploča\Sve stavke upravljačke ploče\Centar za mreže i zajedničko korištenje\Dodatne postavke zajedničkog korištenja
i pod postavkom kućna mreža uključi sve postavke osim Zajedničko korištenje zaštićeno lozinkom.
Vrati se na Upravljačka ploča\Sve stavke upravljačke ploče\Centar za mreže i zajedničko korištenje i koristi kućnu mrežu.
To napravi na svim računalima!
Vidi ovako, meni je pomoglo:
1. Click Start, click Run, type regedit in the Open box, and then click OK.
2. Locate and then double-click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
3. In the right pane, double-click restrictanonymous.
4. Make sure that the value in the Value data box is set to 0, and then click OK.
5. Close Registry Editor.
6. Restart the computer.
na win xp, vjerojatno je tako i na visti/7