Pozdrav svima,
Imam stari racunar koji mi trenutno sluzi kao home server ali tu imam dosta problema pa je skroz rijetko u upotrebi... uglavnom mislio sam mu malo promjeniti ulogu i to tako da sadrzaj koji se nalazi na HDD-u tog racunara (glazba, filmovi i dosta drugog sadrzaja) ponudim ostalim prijateljima iz susjedstva (ali i svim slucajnim prolaznicima :) ).
Znaci taj server bi volio pretvoriti u AP na koji bi se, ljudi koji "hvataju signal", mogli nakaciti i skinuti sta god im treba od ponudjenog sadrzaja. Samo eto sto bi mi trebalo malo pomoci oko toga kako racunar sa WLAN karticom pretvoriti u AP. Trenutno na njemu je instaliran Windows Server 2003 (?) ali kako sam shvatio za tu namjenu ce mi ipak trebati linux?
Sam domet tog AP-a i ne treba da bude nesto posebno, dovoljno je da okolne zgrade budu u dometu (cca 50-100m sa LoS). Svjestan sam da racunar u sobi sa obicnom WLAN karticom tj. antenom koju ta kartica ima nece obaviti posao. Ali kartica ima mogucnost izmjenive antene tako da sam si mislio nabaviti nesto ovakvo . Cini mi se da za ovu antenu pise da je namjenja za indoore, ali cini mi se da bi mogla posluziti i mojoj svrsi sasvim solidno.
U svakom slucaju ako se razumijete u ovu problematiku, bio bih zahvalan na par uputstava tj. usmjeravanju na pravi put kako realizirati ovo gore spomenuto. Recite mi ako nesto pogresno mislim, posebno u vezi antene...itd
Hvala unaprijed!