PC kao access point

poruka: 2
|
čitano: 2.010
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PC kao access point

Pozdrav svima,

Imam stari racunar koji mi trenutno sluzi kao home server ali tu imam dosta problema pa je skroz rijetko u upotrebi... uglavnom mislio sam mu malo promjeniti ulogu i to tako da sadrzaj koji se nalazi na HDD-u tog racunara (glazba, filmovi i dosta drugog sadrzaja) ponudim ostalim prijateljima iz susjedstva (ali i svim slucajnim prolaznicima :) ).

Znaci taj server bi volio pretvoriti u AP na koji bi se, ljudi koji "hvataju signal", mogli nakaciti i skinuti sta god im treba od ponudjenog sadrzaja. Samo eto sto bi mi trebalo malo pomoci oko toga kako racunar sa WLAN karticom pretvoriti u AP. Trenutno na njemu je instaliran Windows Server 2003 (?) ali kako sam shvatio za tu namjenu ce mi ipak trebati linux?

Sam domet tog AP-a i ne treba da bude nesto posebno, dovoljno je da okolne zgrade budu u dometu (cca 50-100m sa LoS). Svjestan sam da racunar u sobi sa obicnom WLAN karticom tj. antenom koju ta kartica ima nece obaviti posao. Ali kartica ima mogucnost izmjenive antene tako da sam si mislio nabaviti nesto ovakvo . Cini mi se da za ovu antenu pise da je namjenja za indoore, ali cini mi se da bi mogla posluziti i mojoj svrsi sasvim solidno.

U svakom slucaju ako se razumijete u ovu problematiku, bio bih zahvalan na par uputstava tj. usmjeravanju na pravi put kako realizirati ovo gore spomenuto. Recite mi ako nesto pogresno mislim, posebno u vezi antene...itd

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
PC kao access point

Možda čak i najbolja solucija ti je da kupiš AP, staviš ga na krov, na njega priključiš omnicu (antena koja odašilje ful signal 360 stupnjeva oko sebe), AP samo spojiš na komp kablom.

Prvo probaš sa tom malom antenicom, a ako nečeš biiti zadovoljan kreneš u izgradnju, kupnju omnice

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 16:49 (pinkskin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice