Panel Antena 14dB + 10m LMR 240 coaxial kabla ili

poruka: 4
|
čitano: 2.287
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Panel Antena 14dB + 10m LMR 240 coaxial kabla ili

Znači spajam se na lokalnu WFI mrežu, ali surfanje je gotovo nemoguče. Signala po meni ima dovoljno iako mi čovjek kaže da ti programi lažu i da moj je moj signal najslabiji pa sam odlučio promjeniti kabel i antenu da mogu normalno surfati internetom. Optička vidljivost postoji te nema prepreka, a udaljenost je cca 300m. Trenutno koristim Netisov 2119s usb adapter + RGU 6 kabel cca 10m + Biloop antenu. T-com-ov i ostali nisu ocija jer nemam uvedenu telefonsku liniju, a ni jedan internet preko sticka nema FLAT.

U planu imam napraviti ovako nešto:

Netisov 2119s usb adapter

5m RGU6 ili 5m LMR 240  + 5m usb kabla

Panel Antena 2.4GHz 14dB

ili

Netisov 2119s usb adapter

10m LMR 240 

Panel Antena 2.4GHz 14dB

Da napomenem da su stvarne download brzine uglavnom 200-250 kps, a zalomi se koji puta pa vidim da skida video ili opčenito datoteke sa 400-500kps, ali i tada je internet spor.

Upload brzinu nije htjelo izmjeriti ni nakon 5 min Upload brzinu nije htjelo izmjeriti ni nakon 5 min
2 Pokušaj i opet nakon 5 min nije izmjerio upload brzinu 2 Pokušaj i opet nakon 5 min nije izmjerio upload brzinu
...My life, My game, My rules...
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 21:45 (SoynTech).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Panel Antena 14dB + 10m LMR 240 coaxial kabla

Korištenje RG6 koaksa ne dolazi u obzir jer je impedanca 75oma a uređej i antena su za 50 oma.

Za male gubitke koristi taj LMR 240 po mogućnosti da je kraći od pola metra :D .... sa 10m imaš gušenje oko 4,3 dB uz 1,5:1 swr i spoj (konektor) što ti od 200mW do antene stigne samo 50mW.

( zato možeš uzet duži USB produžni sa kojim nemaš nikakve gubitke).

Panel antena nije loša ali bolje rezultate u usmjerenju (pojačanju) imaš sa "yagi" i "grid" antenama ...

To što je sporo  se možda neće puno popraviti jer nisi sam na toj WiFi gradskoj mreži a i oni na 10-50m do te mreže će imati jači signal od kojeg se tvoj neće baš lako primati.

11 godina
neaktivan
Znači ipak se moram malo više iskeširati i uzeti LMR 240 5m i 5m usb produžnog kabla pošto nisam baš siguran da če na preko 5m davati dovoljno struje usb adapteru.
A ja sam mislio da je i panelka također usmjerna, a omi 360*. Nemam baš nešto povjerenja u yagice jer sam čitao da ima previše tih kineskih što nevaljaju a grid je ipak malo previše $ za mene.
...My life, My game, My rules...
12 godina

Panelka jest usmjerena, obično je to konstrukcijski više povezanih dipola pred reflektorom i to usmjerenje bi trebalo biti točno što su naveli za razliku raznih drugih antena pa i većine yagica na tržištu za koje ne daju podatak o SWR a usmjerenje (pojačanje) navode preveliko.

Probaj sa dužim USB kablom jer dosta wifi adaptera može raditi i sa 10m kabla.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice