Nanostation2 antena u router mode

poruka: 56
|
čitano: 10.853
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nanostation2 antena u router mode
xperia10 kaže...

Zaboravio sam napomenuti da imam adsl router znači nemogu nanostation uključiti u wan(internet)port nego uključim u ethernet port1,a s routerom sam povezan laptopom bežično ali i dalje moram ići na konekt pa tek onda onda browser palit.Zvao sam provaidera kažu da se može podesiti i preko ethernet porta ali moram podesiti nešto u postavkama antene nije mi mogao objasniti preko telefona...uglavnom doće će netko podesiti kad budu imali vremena.Evo postaviti ću nekoliko screenshotova ako netko zna da pomogne. http://slike.hr/slike/nano_214ba.png.html  http://slike.hr/slike/nano1_f6b94.png.html .Router je valjda postavljen kako treba jer mi je ovaj preko telefona objasnio.

ore gdje ti pise bridge mode trebas prebaciti u ppoe pretpostavljam i ukucati username i pass i onda ce ti taj uredjaj dizati mrezu a svi ostali ce se kaciti an njega i imace net odmah. I ukljuci DHCP.

:)
17 godina
koko kaže...

cuj to ako dode za 400kn u prvi tjedan ce se rasprodati, neznam za kod vas ali mi u ri u nasoj udruzi imamo dosat 5GHZ klijenata

Nisam u udruzi nego radimo mreze okolo tako da znam o cemu se radi i znam stanje na terenu manje vise.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
15 godina
neaktivan

Ne mogu izabrati ppoe osim ako antenu stavim u router mode tek onda mi se pojavi ppoe i moram označiti njega dhcp ili static, znači ne mogu u isto vrijeme označiti i dhcp i ppoe a ako je u bridge modu mogu samo dhcp ili static.Pretpostavljam da bi antena trebala biti u bridge modu s obzirom da imam router

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 14:05 (xperia10).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja i dalje ne kužim kaj ti pokušavaš ... "ilegalno" se spojit na lokalnu wireless mrežu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xperia10 kaže...

Ne mogu izabrati ppoe osim ako antenu stavim u router mode tek onda mi se pojavi ppoe i moram označiti njega dhcp ili static, znači ne mogu u isto vrijeme označiti i dhcp i ppoe a ako je u bridge modu mogu samo dhcp ili static.Pretpostavljam da bi antena trebala biti u bridge modu s obzirom da imam router

Tu ggdje pise bridge stavis u ppoe. POd stavkom dhcp stavis na enable. I prebaci cijeli uredj u router mod. U tome i jeste poenta. Kad je u router modu on dize vezu i svi kompovi koji su nakaceni na router imaju net.

15 godina
neaktivan

Ali ovdije gdije piše bridge mogu samo prebaciti na router a dole gdje mi je static tada se otvori još dhcp i ppoe.Ako sam dobro shvatio znači da gdije piše bridge stavim router(nemogu ništa drugo) A ispod označim dhcp,u tom slučaju ppoe nije označeno,a ako označim ppoe tada dhcp nije označen.Oprosti ako sam naporan.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bridge u router

static u ppoe

ukucas username i pass kao sto su na kompu ukucani

na drugom mjestu u softwareu uredjaja treba postojati stavka dhcp i tu je ukljucis.

15 godina
neaktivan

Sad sam primijetio da kada počevši poredu postavim router mode zatim označim ppoe upišem šifru ispod imam lan network settings pa tu trebam upisati ip neznam koji ispod toga je netmas 255.....zatim enable nat da čekiram ili ne zatim enable dhcp server kada ga čekiram pojavi se da upišem range start range end i net mask ispod još imam dns proxy čekiran i port forwarding nije čekiran

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

daj sliku toga.

15 godina
neaktivan

http://slike.hr/slike/untitled_abbff.jpg.html ja sam sad stavio ovu lan ip

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 14:31 (xperia10).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ostavi tako kako jesti probaj da li radi. Samo na kompu trebas staviti da automatski kupi ip adresu ali to je vjerovatno vec stavljeno.

15 godina
neaktivan

Opet ništa ,a je li antena treba biti podešena kao station,station wds, access poinit ili access point wds trenutno je na station?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovaj žuti kabel iz routera ide u lan karticu na kompu(prebacio sam se sa laptopa na komp jer mi je na njemu xp pa mi se lakeš snaći)drugi kabel ide do poe uređaja koji se vidi na slici,a iz njega kabel do antene na kući.

15 godina
neaktivan

Ma ne, plaćam internet i to masno hahaha.Pokušavam da se spojim na internet u router modu znači da sam na internetu odmah kada upalim kompijuter bez da moram kliknuti na konekt nego samo otvorim browser.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 16:59 (xperia10).
16 godina
protjeran

JOOOJ TO TI je lakse napraviti u WINSIMA

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

daj malo obijasni kako imas int sada(dal imas ruter pa se preko njega spajaš na int ili nekako drugačije)?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Luka_paw kaže...

daj malo obijasni kako imas int sada(dal imas ruter pa se preko njega spajaš na int ili nekako drugačije)?

ima da je on spojen na cvor neki znaci CLIENT i spojio jel an u router da ima svoju mrezu ali mora svaki puta kada ode na komp ko dial up spojiti se ali ima u winsima da se podesi da se automatski spaja

zvoneXP
15 godina
neaktivan

Trebam postaviti da se u routeru poveziva automatski jer mi to treba za drugi uređaj koji treba ići na internet ali ne mogu u njemu postaviti konekciju nego treba ići na internet čim se ušteka lan kabal.E večeras mi je bio tehničar provaidera podešavo sat vremena nije uspio odnieo je router pa će pokušati kući podesiti,uglavnom kaže da je nezgodno jer ja imam adsl router a koristim wireless internet.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
xperia10 kaže...

Trebam postaviti da se u routeru poveziva automatski jer mi to treba za drugi uređaj koji treba ići na internet ali ne mogu u njemu postaviti konekciju nego treba ići na internet čim se ušteka lan kabal.E večeras mi je bio  tehničar  provaidera podešavo sat vremena nije uspio odnieo je router pa će pokušati kući podesiti,uglavnom kaže da je nezgodno jer ja imam adsl router a koristim wireless internet.

pa zato je za tebe AP = ACCESS POINT ili ako taj nanostation ima UNIVERSAL REPEATER ili CLIENT + VIRTUAL AP

zvoneXP
15 godina
neaktivan

Može se nanostation podesiti kao access point!On mi je podesio nanostation u router modu tako da sada mogu na internet bez da se moram konektirati posebno ali i dalje mi treba router kako bi mogao sa dreamboxom na net valda će sutra,prekosutra to podesiti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo podešen mi je router sada je sve uredu ovi što su to radili kažu da je problem bio jer je kod mene adsl router ,a koristim wireless internet čak je bilo problem sa tim da je radio na xp-u ali na sedmici nije ali i to je sređeno.Hvala svima koji su pokušali pomoći!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 0:00 (xperia10).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

TO sto je rekao za xp i win 7 s..e kvake. Nikakve razlike nema sto se toga tice. Pricam o xp sp3.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

TO sto je rekao za xp i win 7 s..e kvake. Nikakve razlike nema sto se toga tice. Pricam o xp sp3.

Bio je kod mene na njegovom laptopu radilo on ima xp ,a kod mene windows 7 i neće pa neće...

17 godina
neaktivan

Zato sto nije znao podesiti a ne zato sto ima nekakve razlike pa da na jednom hoce a na drugom nece.

13 godina
neaktivan

Koji si ti pametnjakovic je kako vidim u svakom tvom ogdovoru je neko pametovanje,ljudi te nebi pitali da znaju raditi sa tom opremom zato ili objasni ili se nemoj pojavljivati uopste!!!!

JASMIN
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice