Nanostation2 antena u router mode

poruka: 56
|
čitano: 10.868
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,pokušavam već nekoliko dana staviti antenu nanostatio2 u router mode molim pomoć ako netko ima živaca i vremena.E sad šta trebam podesiti na link setup http://slike.hr/slike/izrezak1_bea22.png.html ovako izgleda network setup kada stavim na router mode http://slike.hr/slike/izrezak2_12c69.png.html i kako i šta trebam postviti kako bi bio na internetu odmah kada upalim komp bez dodatnog povezivanja.Hvala!!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 22:01 (xperia10).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nanostation2 antena u router mode

Prvo nikakvu antenu ne mozes podesiti ni u kakav mod. Drugo linkovi na slike ti ne valjaju. Trece nauci napisati smislenu recenicu jer ovo gore je za plakat.

:)
15 godina
neaktivan

Oprosti ali stvarno nemam pojma o ovome što se vjerojatno i vidi iz priloženog, evo uspio sam nekako slike postaviti.Vidim da u network setupu antene piše Bridge mode pa ispod Router mode pa sam pretpostavio da može.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo napisi sve relevantne podatke ako sto su kako ides na net, koje tacno uredjaje imas i IP adrese od doticnih. Ovako mozemo lupati do sudnjeg dana.

15 godina
neaktivan

Imam poe uređaj koji je uključen u struju iz njega jedan kabel lan ide u komp ,a drugi u antenu na kući koja se spaja sa access pointom providera udaljen 200m.Ip od antene je 169.254.101.113 , a od komp je 80.71.150.207 .Znači kada idem na internet trebam prvo klinuti na povezivanje ali ja želim  da odmah ide na internet čim se upali komp znači samo otvorim browser kod prijatelji je cijela oprema ista ali njemu su pri priključivanju interneta odmah tako postavili.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebas wlan ip adres prebaciti na ppoe i ukucati username i pass. To bi trebalo prebaciti uredjaj iz bridge u router mod. Ovaj gateway i dns serve mi nemaju smisla al nemam dovoljno podataka da kazem ista pametno na tu temu.

17 godina
xperia10 kaže...

Imam poe uređaj koji je uključen u struju iz njega jedan kabel lan ide u komp ,a drugi u antenu na kući koja se spaja sa access pointom providera udaljen 200m.Ip od antene je 169.254.101.113 , a od komp je 80.71.150.207 .Znači kada idem na internet trebam prvo klinuti na povezivanje ali ja želim  da odmah ide na internet čim se upali komp znači samo otvorim browser kod prijatelji je cijela oprema ista ali njemu su pri priključivanju interneta odmah tako postavili.

Ubikiti... najs... fini uredjaji... Me like.

Trebao bi PPPoE nastelit na ubikitiju. Nazovi providera nek ti da podatke.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
neaktivan

Nekako imam osjecaj da su kod frenda napravili shortcut na konekciju u startapu ;)

A i te podatke lako iscita iz podesavanja njegovog kompa a i trebali bi pisati u ugovoru.

15 godina
neaktivan

Kada upišem username i password traži mi da upišem valjanu ip adresi dole na lan network settings e šta da tu upišem?Evo slika http://slike.hr/slike/izrezak_3d90b.png.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

192.168.0.1

15 godina
neaktivan

Pozdrav,nisam uspio nanosttaion2 antenu staviti u router mode pa sam kupio router pirelli.Antenu sam uključio u ethernet port na routeru i sad želim da se sa kompom povežem na router bežično(router ima antenu)što sam i učinio ali nemogu na intrernet.Kako trebam postaviti router?Hvala!!!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ma ti si client, i ti se spajas na drugoga i preko HOTSPOT upisuses pass i to ili ti oni sami preko MAC-adrese rade, router on nemoze biti jer nema modem ugraden, zato ti samo stavi da je on CLIENT i spoji se na mrezi i rijesen problem

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakve veze ima router i modem? Router ne mora imati ikakav modem ugradjen da bi bio router.

16 godina
protjeran
logic kaže...

Kakve veze ima router i modem? Router ne mora imati ikakav modem ugradjen da bi bio router.

pa ne mora, jer router samo usmjeruje vezu, ali kako sam ja njega skuzio on se NANOSTATION spaja znaci CLIENT mode i sa routerom u AP mode i to je eto

i samo nek stavi STATIC IP

zvoneXP
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 20:22 (koko).
17 godina
neaktivan

NE mora ni to. Za to moras imati malo znanja da bi to sve podesio.

15 godina
neaktivan

Evo uspio sam se povezati na internet preko routera ali i dalje moram kliknuti na connect nemogu samo otvoriti browser.Ovo mi je uspijelo kada sam u postavkama nanostation postavio dhcp umijsto static.Urouter sam unieo username i pasword ali ništa i dalje se moram konektirat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 20:34 (xperia10).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

koi os imas imas u network connection da podesis da ti automatski akda se ulogras u komp ili upalis da ti je spojeno

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@xperia10

1) ... vecina likova koji ti daju savjete nemaju ni predođbu što je NS2

2) ... nazovi onoga tko održava lokalnu wireless mrežu da ti to složi sve u 10 minuta, sa svim potrebnim parametrima (koje ni ti, ni ja, ni bilo tko u ovoj temi zapravo nezna).

I da, uređaj obično funkcionira kao router/gateway i dhcp server za lokalnu mrežu. Linux je gore, može se sve podesiti u tanka crijevca. Ja sam stavio rute za nekoliko virtualnih mreža.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 20:48 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
stef kaže...

@xperia10

2) ... nazovi onoga tko održava lokalnu wireless mrežu da ti to složi sve u 10 minuta, sa svim potrebnim parametrima (koje ni ti, ni ja, ni bilo tko u ovoj temi zapravi nezna).

I da, uređaj obično funkcionira kao router i dhcp server za lokalnu mrežu. Linux je gore, može se sve podesiti u tanka crijevca. Ja sam stavio rute za nekoliko virtualnih mreža.

1.nemam predođbu u krivu si svaki dan radim sa WINBOX jer imam cvor na kuci, stef jesi radio sa mikrotikom on je alternativa ubiqtiu i kompliciraniji je nego ovo

2. to mu je pametnije nego 'da sam nesto s h e b e

zvoneXP
15 godina
neaktivan

Imam win7 ali nije mi to potrebno za komp nego za drugi uređaj koji moram spojiti na internet(dreambox) ali prvo moram postaviti tako da sam odmah na internetu kada otvorim browser jer ne mogu u dreamboxu napraviti konekciju,a što se tiče zvanja mislim da nije baš pametno likovi nemaju pojma o poslu vjerujte,a i treba im bar 10-15 dana da dođu kada ih se zovne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 21:03 (xperia10).
17 godina
koko kaže...
stef kaže...

@xperia10

2) ... nazovi onoga tko održava lokalnu wireless mrežu da ti to složi sve u 10 minuta, sa svim potrebnim parametrima (koje ni ti, ni ja, ni bilo tko u ovoj temi zapravi nezna).

I da, uređaj obično funkcionira kao router i dhcp server za lokalnu mrežu. Linux je gore, može se sve podesiti u tanka crijevca. Ja sam stavio rute za nekoliko virtualnih mreža.

1.nemam predođbu u krivu si svaki dan radim sa WINBOX jer imam cvor na kuci, stef jesi radio sa mikrotikom on je alternativa ubiqtiu i kompliciraniji je nego ovo

2. to mu je pametnije nego 'da sam nesto s h e b e

Mikrotik vs Ubiquity je nesto kao Photoshop vs Paint :)

17 godina
neaktivan

ms paint a ne corel paint ;)

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ubiquity je all-in-one rješenje, i kao takvo vjerojatno najbolje što se nudi na tržištu.

Usporedba s Mikrotikom ne stoji jer funkcionalnost nije ista, ili iskroz ista.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 9:52 (stef).
17 godina
stef kaže...
tnakir kaže...

Ubiquity je all-in-one rješenje, i kao takvo vjerojatno najbolje što se nudi na tržištu.

Usporedba s Mikrotikom ne stoji jer funkcionalnost nije ista, ili iskroz ista.

Mikrotik takodjer ima komplete... Samo sto je mocniji jer je Ubikiti namjenjen prvenstveno za wireless mreze dok je mikrotik (sam RouterOS) puno mocniji od Ubikitijevog OS-a i na podrucju wirelessa i na podrucju "zicanih" mreza. Kombinacija RouterOS-a i neceg ovakvog konkurira Ciscu uz n puta manju ciijenu. 

17 godina
neaktivan

Mikrotik ima smisla za čvor, slagat ga na klijentu neznam koliko ima smisla {#}.  Za takve stvari je upravo NS2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
stef kaže...

Mikrotik ima smisla za čvor, slagat ga na klijentu neznam koliko ima smisla {#}.  Za takve stvari je upravo NS2.

to imas pravo jer 1000kn te dode RB 411 sa kutijom i svim a za te pare se moze nabaviti i AIRLIVE AIRMAX 5 na 5 ghz znaci A standard

zvoneXP
17 godina
koko kaže...
stef kaže...

to imas pravo jer 1000kn te dode RB 411 sa kutijom i svim a za te pare se moze nabaviti i AIRLIVE AIRMAX 5 na 5 ghz znaci A standard

1000 kn te dodje 433 sa karticom i kutijom. Jos koju stoticu i dobijes antenu.

Mikrotik je izdao 5Ghz komplete 16db dual antena sa klijentskim ruterom unutra ukupne propusnosti 300Mbps (N standard). Ukupna cijena oko 400 kn. Uskoro dolaze u hrvatsku. 5GHz kao klijent je u hrvatskoj jos jako rijetka pojava.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 11:52 (tnakir).
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
koko kaže...
stef kaže...

1000 kn te dodje 433 sa karticom i kutijom. Jos koju stoticu i dobijes antenu.

Mikrotik je izdao 5Ghz komplete 16db dual antena sa klijentskim ruterom unutra ukupne propusnosti 300Mbps (N standard). Ukupna cijena oko 400 kn. Uskoro dolaze u hrvatsku. 5GHz kao klijent je u hrvatskoj jos jako rijetka pojava.

cuj to ako dode za 400kn u prvi tjedan ce se rasprodati, neznam za kod vas ali mi u ri u nasoj udruzi imamo dosat 5GHZ klijenata

zvoneXP
15 godina
neaktivan

Zaboravio sam napomenuti da imam adsl router znači nemogu nanostation uključiti u wan(internet)port nego uključim u ethernet port1,a s routerom sam povezan laptopom bežično ali i dalje moram ići na konekt pa tek onda onda browser palit.Zvao sam provaidera kažu da se može podesiti i preko ethernet porta ali moram podesiti nešto u postavkama antene nije mi mogao objasniti preko telefona...uglavnom doće će netko podesiti kad budu imali vremena.Evo postaviti ću nekoliko screenshotova ako netko zna da pomogne. http://slike.hr/slike/nano_214ba.png.html  http://slike.hr/slike/nano1_f6b94.png.html .Router je valjda postavljen kako treba jer mi je ovaj preko telefona objasnio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 12:22 (xperia10).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
koko kaže...
stef kaže...

Ma daj covjece kakvih 1000kn kad RB411 sa full opremom moze da se nabavi i po cijeni od 500-700 kn sve ovisi kakvu antenu zelis .Imao  sam priliku da se srecem saAirLive AirMax 5 ali i dalje sam pobornik RB Mikrotik.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice