ovk spojm s kablom pc u homebox sve radi spojm s itim kabelom 2pc preko lan kartice i nece radit tj opce se ona lampica na lanu ne upali zasto wtf?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kada spajas dva pc-a direktno drugaciji je raspored zica
imam i hub kad ih svaki spojm u hub onda ofo radi ali rade sami za sebe,samo ima send podataka ali nema recive koda se ne vide da su u istom hubu
Kada spajaš dva računala direktno jedno s drugim (mrežni kabel ide iz jednog u drugo računalo), potreban ti je crossover mrežni kabel.
Više o njemu pročitaj ovdje:
kak da znam koje je vrste onaj kaj ja imam?
kak da znam koje je vrste onaj kaj ja imam?
sutra idem do frenda po kabel cross taj pa javim kaj bude
Danas uglavnom kada se racunala spajaju na switch ( ne hub ) kabel nije bitan jer sam switch odredi vrstu kabela, mislim da je prije problem s IP adresama nego u samo spajanju. Direktno komp na komp iskljucivo preko crossover kabela i IP adrese rucno podesiti.
al kaj nisi vidio kaj mi je problem kad spojm komp i kopm direktno opce nece ona zelena lampica zasvijetlit,koda nisu spojeni opce
al kaj nisi vidio kaj mi je problem kad spojm komp i kopm direktno opce nece ona zelena lampica zasvijetlit,koda nisu spojeni opce
to ce mi od frenda stari s posla dilat al stvarno ne kuzim zasto lampice svijetle kad su kompovi oba na hub-u i pise da su conected a nemogu se pingat prek cmd-a niti razmjenjuju podatke
to ce mi od frenda stari s posla dilat al stvarno ne kuzim zasto lampice svijetle kad su kompovi oba na hub-u i pise da su conected a nemogu se pingat prek cmd-a niti razmjenjuju podatke
Ping nema veze sa grupom. To je nizi protokol. Problem ti je sa kabelom.
valjda bum nabavio kabel danas pa cu probat spojt to navecer nadam se da ce radit inace ce bit belaj