lan konekcija povremeno puca

poruka: 1
|
čitano: 996
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
lan konekcija povremeno puca
Imam router u jednoj sobi, na njega spojena 4 utp-a: jedan ide na kat (AP), drugi u računalo u istoj sobi, a ostala dva su duga cca 30-35m i idu na drugi kraj kuće, jedan u AP a drugi direkt u računalo. Događa se da na ta dva kabla počnu intenzivni prekidi konekcije s routerom, pa se onda gubi internet. No danima se ne događa ništa, čak tjednima, sve radi ok,ali kad krene onda traje nekoliko sati. Budući da utp-ovi idu djelomočno i kroz strujne bužire, je li moguće da to ometa konekciju? Mislio sam da bi neki jači uređaj mogao biti kriv, recimo pećnica ili indukcijska ploče,da povuče više struje pa da onda počne cirkus, ali nema veze s time, jer se to najčešće događa kad ne radi nijedan veći potrošač. Koliko znam 35m ne bi smjelo biti problematično za utp lan konekciju. Pomislio sam da možda nije nešto s routerom možda, te bi ga znao isključiti i opet upaliti, i onda bi se stvar malo ili potpuno popravila. Radi se o Magić Telekom routeru Huawei EG8145V5 uređaju. Ukoliko možda router ima problema s držanjem konekcije na toj udaljenosti, bi li imalo smisla da uzmem neki switch i spojim ga na router kratkim kablom, pa iz switcha dalje spajam ona dva kabla do udaljene sobe?
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2025 21:59 (guslac).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice