zanima me da li sve zice u lan kabelu imaju funkciju jer ja bi probao lan provesti kroz 4 zice, dal je to moguce?
EDIT:
ako je to moguce koje 4 zice trebam koristit.
zanima me da li sve zice u lan kabelu imaju funkciju jer ja bi probao lan provesti kroz 4 zice, dal je to moguce?
EDIT:
ako je to moguce koje 4 zice trebam koristit.
moze i sa 4, dapace, neki kratki kablovi koji se dobiju uz uredjaje znaju bit sa samo 4 zice...
plave i smeđe ne trebaš
aha sad koje zice korsiti znaci koje zice ne koriste se. molim te objasni po brojkama na ovim slikama.
1 - bilo-narancasta
2 - narancasta
3 - bilo-plava
6 - plava
upravo s origigi kabela pogledano
plave i smeđe ne trebaš
po brojevima to tocno odgovara...
pio onoj slici ja trebam koristiti kabele 1,2,3 i 6, jel?
pio onoj slici ja trebam koristiti kabele 1,2,3 i 6, jel?
da!
neće ti raditi, nemoj ni pokušavati...
neće ti raditi, nemoj ni pokušavati...
Zašt neće radit?
ej ljudi sredija sam i sve šljaka odlično. tnx
Čitao sam malo po netu i svi kažu da za direktno umrežavanje dva kompa treba crossover kabel (ili crosswired, ni sam više nisam siguran, jer svatko ima drugačiji naziv). Onda sam naletio na jednu poruku na ovom forumu u kojoj jedan lik kaže da nove gigabitne mrežne kartice same obavljaju to nešto što radi crossover kabel (ili što već), pa da se može i obični lan kabel koristiti za takvo umrežavanje, ako su na obadva kompa gigabitne mrežne kartice. Pa me zanima da li je to istina? Ima li tko tako spojeno sa običnim lan kabelom?
bump
Zna li tko? ovo mi je hitno. Unaprijed hvala
za novije mrezne neznam, moguce, takvo sto rade preklopnici/switchevi
Da, tačno je. Sve novije (čak i 100Mbps verzije) mrežne karte se automatski prilagođavaju vrsti kabla.