Kak da 2 PC isti router na netu različit IP?

poruka: 15
|
čitano: 4.716
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam jedan problem.

Koristim isti W-lan za laptop i stolni komp.

Kada sam na netu oba mi računala imaju isti IP (valjda routerov).

Ja bih htio da se računala na internetu razlikuju (različit IP).

Jel se to može i kako?

Hoće li to izazvati kakav problem s ISP-om ili obračunom pometa?

Router je Siemens sx763.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja mislima da se to nemože zato što imaš jednu lniju adsl-a. Ako hočeš dva ip moraš uzet od svog isp-a još jedan internet paket.

www.hrrap.co.cc posjetite moju stranicu za sve rap vjesti
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 12:27 (vedrann).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nikako. Jednoj liniji se pridružuje jedna IP adresa.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne mozes. Jedna linija jedan IP. Inace, to sto obadva kompa idu na net preko routerove adrese naziva se NAT protokol.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja imam slicno pitanje... Posto imam jedan router, jel bi ja mogao spojit dva kompa na njega, posto vidim da ima vise prikljucaka na modemu, a da mi pritom nebude znatno smanjenja brzina na netu....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naravno, samo ubodi TCP/IP kabel u slobodno mjesto na routeru..trebalo bi iz prve raditi (vjerovatno je dhcp u pitanju)!! No, resursi se dijele tada..

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
RE: Kak da 2 PC isti router na netu različit IP?
!mpact35 kaže...

Naravno, samo ubodi TCP/IP kabel u slobodno mjesto na routeru..trebalo bi iz prve raditi (vjerovatno je dhcp u pitanju)!! No, resursi se dijele tada..

A dobro prie mi je bila brzina 2MB/s, pa je t-com povecao na 4Mb/s...  I dok mi je bilo 2 nisam primjetio da mie bio spor... tako da... hvala na informaciji... ipak ce past novi komp... ;)

15 godina
neaktivan

Ok! Nadam se da ne uzimas novi komp samo zato da bi si povecao brzinu neta..inace ides odmah u hall of shame. Ma salim se. Ako je sada 4, biti ce ti ok sasvim, ja i kolega dijelimo 4 mbitnu vezu, i sasvim je ok. Malo je grbavo ako obadvojica istodobno budemo na youtube ili tako nesta..no generalno sasvim ok.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
!mpact35 kaže...

Ok! Nadam se da ne uzimas novi komp samo zato da bi si povecao brzinu neta..inace ides odmah u hall of shame.

hahah.. ma ne.. Nisam nikakav noob.. nego zanimalo me da mi nebude  veza stekala kad ce mi dva kompa bit spojena na net...

17 godina
neaktivan

naslov ti je ...ono...strava...SmijehSmijehSmijeh

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
angel of fire kaže...

Nije stalo drugačije a da se ne izgubi smisao.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
angel of fire kaže...

Nije stalo drugačije a da se ne izgubi smisao.

hahhaa...iako meni nema smisla ni ovak, nek sam vidio naslov, pa reko moram pogledat....SmijehSmijeh Smijeh

naj zameriti...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan

Aj kad ste već tu pomozite i meni.

Imam dva kompa (stolni + laptop) spojena na router, i sve super, obadva mogu na net.

Ali kad probam spojiti i treći komp (laptop) onda mi se dešava da se Local Area connection na tom trećem laptopu ne spoji nego zapne na

Aquiring netwirk adress pa zatim nakon par minuta objavi Limited or no connectivity.

Probao sam svakako, i uvijek onaj treći PC koji spajam ne uspije se spojit s routerom.

- probao sam i ručno podesit Ip na trećem laptopu na 192.168.0.3 (.....01 i ......02 je na prva dva kompa )

- subnet mask se sam postavio na 255.255.255.0,

- default getaway sam postavio na 192.168.1.1 (kako je postavljeno na prva dva PC-a)

-i za DNS server sam također ukucao iste postavke kao na prva dva PC-a, uglavnom sve iste postavke(osim IP-a) kao i na prva dva PC-a

S tim postavkama se lokalna mreža poveže, ali i dalje nemam pristup internetu.

Router je ono Kasdino smeće, a ISP je Tcom 4Mbps up, 256Kbit down.

ako netko zna u čemu je problem, neka bude ljubazan i pomogne mi :D

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oprostite na duplom postu, ali činim to da tema ne padne u zaborav, ako bi netko htio odgovorit na moj prijašnji post, bio   bih vrlo zahvalan ;)

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
FlyBoy kaže...

Aj kad ste već tu pomozite i meni.

Imam dva kompa (stolni + laptop) spojena na router, i sve super, obadva mogu na net.

Ali kad probam spojiti i treći komp (laptop) onda mi se dešava da se Local Area connection na tom trećem laptopu ne spoji nego zapne na

Aquiring netwirk adress pa zatim nakon par minuta objavi Limited or no connectivity.

Probao sam svakako, i uvijek onaj treći PC koji spajam ne uspije se spojit s routerom.

- probao sam i ručno podesit Ip na trećem laptopu na 192.168.0.3 (.....01 i ......02 je na prva dva kompa )

- subnet mask se sam postavio na 255.255.255.0,

- default getaway sam postavio na 192.168.1.1 (kako je postavljeno na prva dva PC-a)

-i za DNS server sam također ukucao iste postavke kao na prva dva PC-a, uglavnom sve iste postavke(osim IP-a) kao i na prva dva PC-a

S tim postavkama se lokalna mreža poveže, ali i dalje nemam pristup internetu.

Router je ono Kasdino smeće, a ISP je Tcom 4Mbps up, 256Kbit down.

ako netko zna u čemu je problem, neka bude ljubazan i pomogne mi :D

Ovak adresa na trećem kompu ti mora biti 192.168.1.xxx ili 192.168.1.3

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 0:43 (pinkskin).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice