Prekjučer sam kupio wireless usb adapter (neki airlive).
I kad sam instalirao drivere i sve to radio je super. Danas sam se ujutro pokušao spojit na internet i nije htio, pa sam malo prčko po tom programu šta sam dobio uz njega i pisalo je:
Frames succesfully received: 0
Frames received with crc error: puno (ne sijećam se točnog broja)
Može li mi tko barem malo pomoći?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Deinstaliraj driver sa Revo uninstaler-om, skini najnovije drivere s proizvođačeve stranice i instaliraj ih.
Ako opet javlja neki error onda probaj na drugom računalu, a ako na drugom javi neke errore onda nosi na popravak ili zamjenu za novi ako imaš garanciju.
Ili okani se tog programa koji ide uz dongle i ostavi da ti Windowsi sami stave driver preko Windows Updatea. Za ostalo (nadgledanje i statistike) imas krdo besplatnih programa na netu. Ali prvo nek ti proradi kako spada
Dakle, makni sa Revom zatim idi u Device Manager i deinstaliraj driver (ako je slucajno zaostao) pa onda restart i pokusaj ponovo instalirati. Da li si primjetio da li se to desava nakon sleepa ili nakon restarta?
evo sad sam iskopčao ethernet kabel iz svog kompa (zeza na laptopu) i instalirao driver sa stranice i na mom kompu super radi.
a niš, idem driver sa stranice stavit na laptop pa ćemo vidjet.
UPDATE:
Ok. Sad odjednom radi na laptopu. Mogu na internet i sve. Nisam još ništa napravio samo sam ga ukopčao ali je frames received witch crc error još uvijek velik (1/2 Frames received succesfully).
Neznam, da li je to slučaj kod tebe, ali inače, frejmovi su na 2 OSI sloju. Što bi značilo da s neke strane ne radi neki NIC, odnosno mrežna kartica kako valja.
Vidi, da li možeš isčitati MAC adrese s jednog i drugog uređaja.
omjer frames succesfully transimtted i sa crc errorom je sad možda 20:1
i sve sad radi kako treba. a nisam ništa napravio.
@Smooth Operator
Mogu iščitati obje MAC adrese.