pozdrav,
imam novu pilu sa dual network cards, pa bi zelio da mi jedna (koja je spojena na ruter) sluzi samo za torrente i rapidshare, a druga da mi bude u domeni kao i ostala računala koja su spojena na domain server
unaprijed hvala
pozdrav,
imam novu pilu sa dual network cards, pa bi zelio da mi jedna (koja je spojena na ruter) sluzi samo za torrente i rapidshare, a druga da mi bude u domeni kao i ostala računala koja su spojena na domain server
unaprijed hvala
Podaci koji su najpotrebniji za rješavanje ovog upita su:
1) operativni sustav na računalu
2) odlično bi bilo ako znaš ip adrese gatewaya na obje mreže (one prema domeni, i one prema routeru)
Ostatak tvog ispada ću pripisati danas sve prisutnijem nedostatku obiteljskog odgoja i tih godina kroz koje smo svi prošli, netko lakše netko...
Podaci koji su najpotrebniji za rješavanje ovog upita su:
1) operativni sustav na računalu
2) odlično bi bilo ako znaš ip adrese gatewaya na obje mreže (one prema domeni, i one prema routeru)
Ostatak tvog ispada ću pripisati danas sve prisutnijem nedostatku obiteljskog odgoja i tih godina kroz koje smo svi prošli, netko lakše netko...
a ne mislis da ce imati neki konflikt?
sta ako mu ruter ima upaljen dhcp?
a ako je na ruteru sadrzaj filtriran pa ne moze koristiti torrent?
koji serverski OS koristi i koji je ruter? to je vazno...
ja sam se odmah gore unaprijed zahvalio. to govori o mom odgoju
rade cu moj ispad pripisati pametnjakovicima koji me lako izbace iz takta
1) window vista bussines
2) znam koji su ipeovi, napravim si ja fixni ip, ali me muci kako da naredim rapidshare manageru da koristi karticu br2(koja je spojena na ruter), jer ako koristi karticu broj1 onda prolazi kroz server a on neda rapidshare i torrent isto to vrijedi za mikro torent
Stavi za gateway 0.0.0.0 u kartici koja ne može izaći na rs ili skidati torrente.
Tako ćeš imati lokalnu mrežu u domeni s tom karticom a nećeš imati izlaz na net preko nje.
Kartica broj 2 i dalje normalno radi i izlazi na net.
1) window vista bussines
2) znam koji su ipeovi, napravim si ja fixni ip, ali me muci kako da naredim rapidshare manageru da koristi karticu br2(koja je spojena na ruter), jer ako koristi karticu broj1 onda prolazi kroz server a on neda rapidshare i torrent isto to vrijedi za mikro torent
Pa ako postavi staticku IP adresu, gateway + dns-ove sta ima veze da je DHCP upaljen na ruteru?
Iako... ako mislis da ces dobiti nesto koristenjem 2 kartice... i neces :)
1) window vista bussines
Pa ako postavi staticku IP adresu, gateway + dns-ove sta ima veze da je DHCP upaljen na ruteru?
Iako... ako mislis da ces dobiti nesto koristenjem 2 kartice... i neces :)
glavni cilj mi je izbjeci da imam dva kompa na stolu
jedan za skidanje a drugi za rad u domeni
sada sam dobio novi komp sa tri mrezne kartice
zato bi zelio sve svesti u jedno
isto tako bi zelio saznati , da li postoji bilokoja druga migucnost osim postavljanja proxy-a na karticu 2 (koja ima direkt izlaz na net) i preko njega pustiti rapidshare manager i torrent ...
ta 'proxy metoda' mi je zastarjela (po meni)
glavni cilj mi je izbjeci da imam dva kompa na stolu
jedan za skidanje a drugi za rad u domeni
sada sam dobio novi komp sa tri mrezne kartice
zato bi zelio sve svesti u jedno
isto tako bi zelio saznati , da li postoji bilokoja druga migucnost osim postavljanja proxy-a na karticu 2 (koja ima direkt izlaz na net) i preko njega pustiti rapidshare manager i torrent ...
ta 'proxy metoda' mi je zastarjela (po meni)
Jel ti imaš uopće 2 izlaza na Internet?! Jer nikakav proxy na kartici ti neće pomoći. Ima svakojakih zabrana koje rade na raznim layerima, tako da proxy skidanje torrenata neće ići...
imam dva izlaza na internet ...
znaci imam dva rutera
ali kada idem kroz switch i server oni podlijezu raznoraznim zabranama
zato sam se ja na jedan spojio na ruter tako da to izbjegnem ( taj je na kartici 2)