Brzina interneta na računalu

poruka: 6
|
čitano: 3.457
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina

Znači da ne duljim previše.

I na računalu i na smartphoneu sam spojen na istu WiFi mrežu. Na smartphoneu imam max brzinu koju plaćam, a na računalu je brzina katastrofa.

Evo i slike

Gdje je problem, pojma nemam. Na računalu imam upaljen uTorrent, ali i download i upload su bili na 0 kada sam radio test. Upaljen je i Steam koji nije ništa skidao za vrijeme testa. Na oba uređaja su ručno podešene statičke IP adrese i stavljene adrese Googleovih DNS servera.

Brzine su testirane na serveru Prnjavor jer mi je mobitel tako random uzeo tu lokaciju pa sam onda tamo testirao i komp. Inače komp testiran na Zagreb (T-Com) i dobijem slične rezultate samo što PING i download budu nešto malo, neznatno, manji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Brzina interneta na računalu

Neznamo što je razlog da nisi normalno žično spojen na ? ruter  sa PC ? .... a ni koji tip wifi adaptera koristiš za PC i na kojoj udaljenosti od rutera ?

10 godina
Grisha kaže...

I na računalu i na smartphoneu sam spojen na istu WiFi mrežu. Na smartphoneu imam max brzinu koju plaćam, a na računalu je brzina katastrofa.

Prije nego krenes u testiranja, spoji komp zicno i vidi. Ako je brzina ok, provjeri drivere od wifi kartice/stovec_koristis_za_wifi_na_kompu provjeri dal je podrzan taj mod pod kojim wifi radi (b/g/n/ac), provjeri dal ti mjenjanje enkripcije sto mjenja na brzini s kompom. Zasad mi to pada na pamet.

8 godina

Trenutno ga nisam u mogućnosti spojiti žičano, ali do prije tjedan dana je sve normalno radilo i imao sam full brzinu. Koristim Airlive WN-370USB koji je zadnji driver izdao prije 5 godina, taj driver sam imao.

Wireless mode je na b/g/n, onaj 802.11d mi je isključen, to ni ne znam što točno znači i treba li biti uključen.

Sad sam deinstalirao taj uređaj i Windows je odmah, pri prepoznavanju neinstaliranog uređaja, sam instalirao drivere. Situacija je malo bolja, ali i dalje sam tek na 50% pune brzine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Dok na lan-kablu nije problem 100m niti ima smetnje , kod wifi  je problem i udaljenost i prepreke i smetnje drugih korisnika pogotovo na istom kanalu i više korisnika u okolini ( npr. stambena zgrada). Imaš mogućnost vidjeti stanje signala u okolici rutera i na mjestu tvog PC tako da na smartfon instaliraš "wifi analyser" . Više puta provjeriš u razno doba dana  koji kanal  je sa najmanje jakih korisnika i tako podesiš fiksno wifi kanal (CH) na svom ruteru. Zasad možda pomogne da to usb-postolje sa adapterom pomakneš koliko kabal dopušta na otvoreniju poziciju iznad stola npr.

10 godina
Grisha kaže...

Trenutno ga nisam u mogućnosti spojiti žičano, ali do prije tjedan dana je sve normalno radilo i imao sam full brzinu. Koristim Airlive WN-370USB koji je zadnji driver izdao prije 5 godina, taj driver sam imao. 

Mozda je i taj airlive otpuhao. Pokusaj onda od nekog uzet neki drugi adapter pa vidi onda.

AF139 kaže...

Dok na lan-kablu nije problem 100m niti ima smetnje , kod wifi  je problem i udaljenost i prepreke i smetnje drugih korisnika pogotovo na istom kanalu i više korisnika u okolini ( npr. stambena zgrada). Imaš mogućnost vidjeti stanje signala u okolici rutera i na mjestu tvog PC tako da na smartfon instaliraš "wifi analyser" . Više puta provjeriš u razno doba dana  koji kanal  je sa najmanje jakih korisnika i tako podesiš fiksno wifi kanal (CH) na svom ruteru. Zasad možda pomogne da to usb-postolje sa adapterom pomakneš koliko kabal dopušta na otvoreniju poziciju iznad stola npr.

Sve stoji, ali ako mu smartphone radi na istim modu kao i adapter na kompu, i testira na istom mjestu trebao bi iste brzine dobijat. Ako ne dobija, a ne dobija, znaci da je ipak do neke opreme na kompu, pa je cilj da tu opremu promjeni, al ja osobno pretpostavljam da je ovaj adapter otpuhao ili driveri ne rade vise kako spada ako je recimo promjenio OS na neki noviji a taj nije postojao u vrijeme kreiranja drivera.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice