2 rutera na net

poruka: 29
|
čitano: 6.613
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
2 rutera na net

Oba rutera su poštelana da rade u root modu. Ali problem je što zajedno ne rade, ili jedan radi ili drugi. Nisam mrežar tako da možda s čudim nećemu banalnom, stoga vas molim da mi pomognete da mi oba rutera rade :)

Jedan ruter je u prizemlju, drugi na drugom katu... Zato i 2 koristim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: 2 rutera na net
Diss kaže...

Oba rutera su poštelana da rade u root modu. Ali problem je što zajedno ne rade, ili jedan radi ili drugi. Nisam mrežar tako da možda s čudim nećemu banalnom, stoga vas molim da mi pomognete da mi oba rutera rade :)

Ne možeš odjednom imati 2 konekcije... To bi mogao da imaš 2 linije i 2 usernamea za ADSL. (predpostavljam da se radi o ADSL-u)....

I see offline people!
16 godina
neaktivan

da, i to kod tcoma...

Što da učinim onda?

16 godina
Diss kaže...

da, i to kod tcoma...

Što da učinim onda?

A što želiš postići? Možeš koristiti samo 1 ruter...

I see offline people!
16 godina
neaktivan

želim imati net i na drugom katu i u prizemlju. Ok, u prizemlju je ruter... A kako da omogućim net na dr. katu? da u bridge mode stavim? Problem je što nikako ne mogu žicom spojiti ruter u prizemlju s kompom na dr. katu

17 godina
Diss kaže...

želim imati net i na drugom katu i u prizemlju. Ok, u prizemlju je ruter... A kako da omogućim net na dr. katu? da u bridge mode stavim? Problem je što nikako ne mogu žicom spojiti ruter u prizemlju s kompom na dr. katu

pa jel ti router ima mozda wireless?

16 godina
neaktivan

Ima, ali nemam love za wireless karticu... Ali imam onu tcomovu kasdu neiskorištenu koja bi mi super sad došla ak se može ikaj s njom

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2009 17:32 (Diss).
17 godina
Diss kaže...

Ima, ali nemam love za wireless karticu... Ali imam onu tcomovu kasdu neiskorištenu koja bi mi super sad došla ak se može ikaj s njom

mislim da ne mozes nista, ali provjeri jos jer nemam dovoljno znanja o tome... 

16 godina
neaktivan

joj... samo to ne :(

nadam se da će netko vidjet temu ko se full kuži u mreže pa da mogu net imat....

16 godina
Diss kaže...

Ček, imaš 2 rutera koji imaju wireless?

Ako da, probaj njih spojit kao bridge... Tako bi trebalo radit... Za neki drugi način neznam... Eventualno, kupnjom wireless access pointa...

I see offline people!
17 godina
2 rutera na net

Bok

Ja sam mrežar.

Gle kazdu možeš bacit odmah.

Ipak nemoj mogli bi te kaznit za onečišćenje okoliša.

Ako imaš dva routera i oba imaju mogućnost bežićne mreže onda se samo nadaj da jedan može radit kao repeater.

Navedi koje routere imaš pa ću ti reći može li koji raditi u repeat modu.

Naziv routera i model  istog mi treba

tako bi stavio npr. da se router koji je dolje spaja na net i enableao bi mu bežičnu mrežu na koju bi se onda sa gornjim routerom spojio.

On bi ti služio kao bežićna mrežna kartica jednostano rečeno.

A mislim da ti wifi kartice nisu tako skupe, oko 200 kn imaš dobrih

moja preporuka: netgear, linksys, zyxel.  Nikako D-link

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam onaj neki Thompson od Tcoma... I imam jedan još linksys wrt54gc. E ovaj linksys je čudan, upišem 192.168.1.1 i nikaj... ne može nać stranicu...

17 godina

Nisam imao iskustva sa wrt54gc routerom, ali znam da c znači compact tako da taj router ne podržava wireless client bridge koji tebi treba.

Barem nisam našao ništa o tome na netu, tj. piše da se ne može.

Koji thompson imaš daj model.

E da probaj 192.168.2.1

Ili vidi koji ti je IP dodjeljen kad se spojiš na njega pa to tome se spoji, to bi ti trebalo biti ona gateway IP adresa

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2009 19:29 (Exploder).
16 godina
neaktivan

neće nikak, valjda je strgan.

Koja je najjeftinija a oke kartica?

16 godina
2 rutera na net

-routeri (T-com) defaultno dolaze s postavkom 192.168.1.1. pošto nemogu bit dva na istoj adresi automatski dolazi do kolizije, drugi problem je što ti netrabaju dva routera za jednu mrežu, drugi bi trebao biti 'glupi' switch, ali u postavkama obično to možeš podesiti, (na jednom od njih isključi DHCP...). To napraviš samo spajanjem tog routera na PC, podesi njegov IP: 192.168.1.10 .., kad podesiš tek onda spajaš na glavni router.

Pogasi sve, upali , upali PC i nakon cca minutu-dvije trebao bi raditi internet.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taj linksys nije tcomov... i uopće se neće otvoriti onaj ruterov panel sa postavkama....

Mislim da bi probao wireless karticu ipak jer brijem da ovo neće raditi

16 godina
neaktivan

Jedan ruter u route mode i njega spajaš na providera, dobijaš ip. Na njemu digneš acces point (wireless mrežu), a drugi ruter staviš u bridge mode i spajaš se bežično na prvi ruter. I svi sretni i zadovoljni..

17 godina

Da se vratimo na wireless usb adapter. Ovaj ti je odličan

http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=50001

Još ako je v2.0 možeš s njime i crackat wep sa backtrackom 3

Nije važno za ovu temu ali eto.

E a daj reci koja je udaljenost od prizemlja do 2 kata, ne znam hoće li biti dovoljno dobar signal.

Ako je router pored prozora a na drugom katu je wifi usb, tj. računalo na istom mjestu kao i router trebalo bi raditi.

Ja se uspješno tako spajam sa 4. kata na deseti samo zato što su u vertikalnoj ravnini.

16 godina
neaktivan
Diss kaže...

Nisam ovo nikada radio ali mi onako pada na pamet,

Ako ti ruteri dozvoljavaju spoji ih na slijedeći način

1.  Ruter 1 koristi za izlaz na Internet

2.  Ruter 2 koristi kao običan Switch

Na Ruter 2 spoji PC

Iz Rutera 2 kablom ( iz priključka za PC ) u Ruter 1 na priključak PC-a ( ovdje ti je R2 kao switch ) dakle u R1 se spajaš kao PC 

Iz Rutera 1 na spliter

Svi PC ti moraju biti u jednoj mreži koju ti određuje Ruter 1

btw: pogledaj slikovito nekoliko varijanti spajanja. ( ovdje je switch u pitanju ali probaj malo experimentirati , nisam to nikada radio )

http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=497

PS:

Imam slično spojeno kao na slici ispod

btw: običan switch možeš kupiiti za 100 kuna

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2009 9:59 (IvanC).
16 godina
IvanC kaže...
Diss kaže...

Na Ruter 2 spoji PC

Iz Rutera 2 kablom ( iz priključka za PC ) u Ruter 1 na priključak PC-a ( ovdje ti je R2 kao switch ) dakle u R1 se spajaš kao PC 

Iz Rutera 1 na spliter

btw: pogledaj slikovito nekoliko varijanti spajanja. ( ovdje je switch u pitanju ali probaj malo experimentirati , nisam to nikada radio )

PS:

To bi sve tako moglo, ali koliko sam ja skužio, on ne može spojit gornji o donji ruter kablom...

I see offline people!
16 godina
neaktivan
IvanC kaže...
Diss kaže...

Na Ruter 2 spoji PC

Iz Rutera 1 na spliter

PS:

S obzirom da Diss ne može kabelom na drugi kat:

- Router na katu (router 2)  pretvoriš u klijent, dakle trebao bi se moći spojiti kao wireless client na router 1. Poslije na router 2 kabelom možeš spojiti druga računala.

Međutim da bi išta mogao napraviti, prvo otkrij postavljenu IP adresu tog svog rutera da se možeš spojiti na njegov administracijski web.

Ako opet ne zapneš na upisivanju login/password kombinacije.

Tek kad uđeš na administracijsku stranicu, onda bi se moglo raspravljati jel ti više paše bridge mod ili nešto drugo.

EDIT: Link na user guide za linksys

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2009 15:42 (Zura).
16 godina
neaktivan
2 rutera na net

... Da malo oživim temu :(

Kupio sam wireless karticu, ali nažalost u Vemilu nisu imali ništa osim D-Linka. Dakle imam AirPlus G DWL-G510.

OS mi je Windows 7 i veza mi non-stop puca. Malo radi malo ne radi. Čak sam i drugi ruter stavio, međutim stalno puca veza.

Imam i laptop pa kad pukne veza na kompu s D-Linkom provjerim da li uopće ima signala i na lapu net savršeno radi. Po tom bih rekao

da nešto s karticom nije u redu, očito je smeće. No zanima me vaš komentar, ja se ne razumijem baš u to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj isključiti power managment za wireless link (u propertisima za wireless karticu) i nek ti prži na max.

Nemam Win7 da ti napišem detaljan guide, pa je možda netko drugi na forumu voljan da ti pomogne ukoliko sam ne znaš.

btw.. kako si na kraju sve spojio?

16 godina
neaktivan

Ma nije mi se dalo zaje** pa sam kupio tu katicu... na katu imam sve preko wirelessa spojeno, u prizemlju je ruter i to je to...

16 godina

obični routeri s wirelessom jednostvno imaju ograničenje koliko veza mogu održavati, problem s pucanjem bi mogao biti u tom, bez obzira na karticu... (neki podatak do 5 računala.. )

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

pa probao sam s t-comovim thopsonom pa onda kasda+netgear... sad radi... al tu i tam pukne... na lapu recimo nikad nije pukla veza

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

obični routeri s wirelessom jednostvno imaju ograničenje koliko veza mogu održavati, problem s pucanjem bi mogao biti u tom, bez obzira na karticu... (neki podatak do 5 računala.. )

Skoro pa istina, problem je na drugom polju: Ako spojiš 10tak klijenata na wireless AP i svatko od njih surfa, skida podatke i sl onda će preformanse bili jako loše za sve. Router  inače može spojiti do 256 wireless klijenata. Naravno ne očekuj čuda za sve više od 10 klijenata.

Za pucanje veze ne bi trebao tražiti uzrok u broju klijenata, ali zbog nekakve smetnje (koju možda uzrokuju drugi klijenti) bi već moglo biti razlog. Također, razlog može biti u driverima tvoje kartice, poziciji wireless rutera itd..

16 godina
neaktivan

Imam i Win 7 Professional, no instalirani su mi RC... Možda da probam te instalirat?

15 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Ako imaš dva routera i oba imaju mogućnost bežićne mreže onda se samo nadaj da jedan može radit kao repeater.

Navedi koje routere imaš pa ću ti reći može li koji raditi u repeat modu.

Naziv routera i model  istog mi treba

tako bi stavio npr. da se router koji je dolje spaja na net i enableao bi mu bežičnu mrežu na koju bi se onda sa gornjim routerom spojio.

On bi ti služio kao bežićna mrežna kartica jednostano rečeno.

mislio sam ovako spojiti svoja 2 rutera.. dakle da mi je jedan direktno spojen na net a drugi radi kao bridge...

imam stari siemens gigaset se 555  i novi siemens sx 763. Mogu li to izvesti s ova dva rutera, i ako je moguce koji je bolje da stavim 

da je direktno spojen na net?

ako netko moze pomoci bio bih zahvalan

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice