Danas mi se nesto cudno desilo na laptopu, samo odjednom vent. je poceo zujati.. Zuji samo kad temp. cpu-a prede preko 50c jer tada pocne radit brze (valjda).
Pa ako neko ima neku ideju slobodno kazite :D
btw. laptop je Toshiba L850-13M.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Danas mi se nesto cudno desilo na laptopu, samo odjednom vent. je poceo zujati.. Zuji samo kad temp. cpu-a prede preko 50c jer tada pocne radit brze (valjda).
Pa ako neko ima neku ideju slobodno kazite :D
btw. laptop je Toshiba L850-13M.
Ili ga otvori sam ili ga daj na servis, ali treba ga očistit i zamjenit termalnu pastu.
Cisto sumnjam da ga treba cistit jer sam stvarno pazio di ga drzim da neide prasina unutra.. Jel moze to proc pod garancijom?
Gledaj ovako ovo je jedan od najvecih problema na prijenosnicima!
Mozes ti njega drzat u staklenom zvonu a prasina ce uc!
Ja imam toshibin laptop vec 5 godina i isto kolko god pazim na njega moram ga redovito cistit!
Sad je poceo zujat za dva do tri dana ce se pocet grijat sa takvim stvarima se nije za zafrkavat pogotovo na laptopu!
Moj buraz je isto takav problem imao pocelomu samo sa zujanjem a na kraju mu izgorijela ploca a nije me htio slusat!
Ne vrijedi jamstvo tu nista ljepo probaj sam ispuhat na kompresor na otvorima i tamo gdje izlazi zrak ako stanje bude isto onda na servis nek promijene pastu!
Imas hrpu servisa al ja bi ti jedan preporucio! (pp)
Laptop bi bar jednom godisnje trebao na generalno ciscenje!
Odvoji 200-250 kn i miran si!
I da ti kazem odma ona podloga ti ne znaci bas puno nista malo ce snizit temp ali svejedno ces morat na servis!
...Ne vrijedi jamstvo tu nista ljepo probaj sam ispuhat na kompresor na otvorima i tamo gdje izlazi zrak ako stanje bude isto onda na servis nek promijene pastu!...
Oprez pri ispuhivanju pomoću kompresora! pritisak od nekoliko bara lako može polomiti plastične lopatice ventilatora i time prouzročiti znatno višu štetu, ako nemate iskustva prepustite periodično čišćenje laptola stručnjaku ili servisu.
...Ne vrijedi jamstvo tu nista ljepo probaj sam ispuhat na kompresor na otvorima i tamo gdje izlazi zrak ako stanje bude isto onda na servis nek promijene pastu!...
Oprez pri ispuhivanju pomoću kompresora! pritisak od nekoliko bara lako može polomiti plastične lopatice ventilatora i time prouzročiti znatno višu štetu, ako nemate iskustva prepustite periodično čišćenje laptola stručnjaku ili servisu.
pa nece skroz blizu ici! Pa zna od kud i kako treba! Pa to se sve podrazumijeva! Ja svog cistim a i drugima cistim sa kompresorom i nikad nista nije bilo!