Nakon instalacije windows 7 normalno se restarta pc i sad bi treba on uć da napišem one podatke o pcu, da li da stavim šifru i slično. Al meni bude crni ekran i to stoji. Provam ja instalirat xp kad nakon što se restarta (što je normalno) piše error loading operating system. Da li je to do grafičke, hdd-a ili nečega drugoga?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koju konfiguraciju imas?
Znam da Windows zajebava ako pokusas da instaliras stariju verziju OS-a na noviju.
Moj predlog:Formatiraj sve ponovo i probaj ponovo Win7 snimiti.
Da li je softver original?
Nakon sto se restarta kad?
AKo si radi onovu instal xp-a onda nebi trebalo bit problema ako nije hw
Znaći imam Windows 7 ULTIMATE Dvd na koji instaliram windows. Kad sam dobio kompjuter sve je glatko išlo i normalno. I odlučim se reinstalirat windowse zbog virusa. Uđe u instalaciju formatiram hdd, instaliram, u instalaciji se updejta sve itd. I sad on se restarta da bi moga uć u windows 7 da konfiguriram internet, napišem ime svog kompjutera, da li da postavim admin šifru i slično. I meni to ne dolazi nego se prikaže sivkasto crni ekran..
A što se tiče xpa to sam tek tako išao vidit da li bi on radia ali jednostavno neće da uđe u oba windowsa..
Konfa mi je c2d e7400, hd 4870, 4gb rama, corsair w550
Kako si to tek tako isao vidit da li bi xp radio? Sta si tocno napravio? Ljudi postovi koji opisuju probleme bi trebali it cim detaljniji, onda je svima lakse nesto pametno odgovorit i izbjegava se pisanje necega sta nema veze s vezom.
Pa objasnio sam.. išao sam provat da li bi xp radio jer sam mislio da možda dvd nije u redu od windows 7.. Sve sam detaljno objasnio.. Jednostavno nakon instalacije neće da uđe u windowse i to je taj problem
Probaj sa mem testom malo mem istestirat. probaj uc u safe mod, pa vidit ako to mozes.
Da probaj uci u Safe mode..itd..a da probas neki drugi normalni wind..stavit..a ne stavit..neki koji si skinuo sa neta..ne kazem da nemas pojma..al mozda si skinuo neki krivi..ili da jednostavno das komp na servis ili da ih pitas u cemu je problem?'jel mi ti tako nemozemo pomoc..hh..nama je isto tesko ko i tebi jel nisi bas nesta dobro objasnio..sry..nabaci koju sliku..hh..
E to što si ti rekao da sam skinuo krivi ne bi treba biti krivi jer mi prije radilo. Znaći ovako da još nekako provam objasnit.. Kupio sam kompjuter instalilrao isti dvd od windows sedmice; radi normalno sve... I sad kako je prošlo par mjeseci nakupilo sve svega i svačega i odlučim ja instalirati ponovno windows 7. Stavim isti dvd windowsa 7, uđem u instalaciju, formatiram cijeli hard disk i instaliram. Instalacija prolazi glatko, windows 7 se updejta i onda nakon instalacije kompjuter se restarta da bi uša u windows 7. Valjda znate kada se pc restarta i kad prvi put uđe u windows da se prije korištenja mora napisati još one dodatne stvari kao ime pca itd. E sad meni toga nema. Znaći nakon restarta pokaže se ono bios informacije u mom slučaju American nešto... I kad to prođe, dolazi bootanje i nakon toga bi trebalo se pojavit windows 7 učitavanje, dok meni toga nema već dođe taj crni ekran i stoji tako...
I to je taj problem..
ovo ce mozda vjerojatno glupo zvucat al jesi li probo izvadit cd prije nego kaj dode do tog djela di se trebaju ucitat windowsi???znam par slucajeva kojima je cd rom radio takve probleme , ukljucujuci i mene
ovo ce mozda vjerojatno glupo zvucat al jesi li probo izvadit cd prije nego kaj dode do tog djela di se trebaju ucitat windowsi???znam par slucajeva kojima je cd rom radio takve probleme , ukljucujuci i mene
Kako mi je sad na reklamaciji nemogu to provjerit. Može bit znaći i do roma??
a moze...jer je meni na starom kompo stalno bilo do rom-a ... nikako na kraj izaci s njim...ovaj novi mi je sestra bila shebala pa svaki put kad ostavim cd unutra stoji ko i tebi , meni stoji po par min il dulje dok neizvadim cd...a vidit ces sta je bio problem kad dode s reklamacije
Sad si ga odnio na garanciju?
A jesi isprobao safe mode prije ili nisi? AKO jesi, sta je bilo?
Nisam isproba, vidit ćemo šta će reć na garanciju pa ću vam reć..
Pa moras izvadit CD i onda tamo u BIOSu moras narkiktat da ti cita sa HDD..hh..ako nije to ..a mislim da je..onda nezz..probaj..
Problem je što je prije uspjevalo sad ne, vidit ćemo kako ide garancija
Pa izvadi CD i u Biosu imas..tamo kak sam i napiso u postu malo prije..hhhh...pojavljuje ti se neka crtica..u ljevom gornjem kutu..hh..ak je to to..pa onda ti cita sa CD-a..
...
Error loading operating system (u WindowsXP) poruka je koja se pojavljuje uslijed greške na HDD-u (cijeli disk ili particije) i
to najčešće ukoliko je prethodno disk bio formatiran u nekom drugom datotečnom formatu (format Linuxa i sl.).
Preporuka od MS je da se u cijelosti nanovo izvrši potrebno particioniranje i formatiranje diska.
Kako si rekao da si formatirao cijeli disk i dakle nemaš na njemu nikakvih podataka predlažem da prvo obrišeš sve particije diska
sve dok ne dobiješ prazan disk odnosno kapacitet cijelog diska kao unallocated disk space.
Zatim particioniraj po želji disk i formatiraj ga.
Prije instalacije Windows 7 obavezno prvo otiđi u repair my computer i testiraj memoriju a imaš i niz drugih vrlo korisnih alata.
Error loading operating system (u WindowsXP) poruka je koja se pojavljuje uslijed greške na HDD-u (cijeli disk ili particije) i
to najčešće ukoliko je prethodno disk bio formatiran u nekom drugom datotečnom formatu (format Linuxa i sl.).
Preporuka od MS je da se u cijelosti nanovo izvrši potrebno particioniranje i formatiranje diska.
Kako si rekao da si formatirao cijeli disk i dakle nemaš na njemu nikakvih podataka predlažem da prvo obrišeš sve particije diska
sve dok ne dobiješ prazan disk odnosno kapacitet cijelog diska kao unallocated disk space.
Zatim particioniraj po želji disk i formatiraj ga.
Prije instalacije Windows 7 obavezno prvo otiđi u repair my computer i testiraj memoriju a imaš i niz drugih vrlo korisnih alata.
Ja sam to odnio na servis na garanciju pa valjda će oni to sredit. Može bit i da se hard pokvaria ili grafa