Vracanje podataka s diska

poruka: 7
|
čitano: 1.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
Vracanje podataka s nevidljive particije

Kod rusenja windowsa sam naletio na problem s GTP/MBR i formatirao sam particiju na kojoj su bili windowsi u nadi da ce se nakon formatiranja particija prilagoditi :)

Nazalost nije se nista prilagodilo, osim sto sam u problemu da ne mogu do podataka s druge particije. Stavio sam disk u ladicu , ali ne vidim uopce particiju na kojoj su podaci, nego samo particiju na kojoj su bili windowsi.

dali ima neko savjet na koji nacin bi najbezbolnije vratio podatke? Koji program koristiti da izvadim podatke? Dali programi mogu ostetiti podatke koji su na nevidljivoj particiji kod skeniranja?

Malo sam listao neke prosle teme, ali su vecinom stare 10 godina.

Bio bih zahvalan ako netko moze dati neki savjet ili me uputiti u temu na kojoj mogu pronaci odgovore

p.s. spasavam zivu glavu jer su sve slike na nestaloj particiji, a zena bas nije zadovoljna tom cinjenicom!

p.p.s. kao rjesenje sam joj rekao da je potreban SSD od 500 gb da rijesim problem, ali ga sad moram stvarno rijesiti jer inace nebude sljiva na smajliju nego rupa :D

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

Problem rijesen 

rjesenje vrlo jednostavno, ali uopce mi nije palo na pamet nego sam bio od straha vec daleko u komplikacijama...

dodao sam novo slovo particiji i mogu do svih podataka 

eto, sad imam sve podatke, zena zadovoljna, SSD od 500 GB ja zadovoljan - win win

ako netko zeli SSD preporucujem da isprobate moju tehniku 

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Metoda "stvori problem - ponudi rješenje™"

IT me iznevjeri
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2020 21:59 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam problem iz naslova pa da se nadovežem da ne otvaram novi thread

uglavnom morao sam reinstalirati windowse jer su se potrgali neki fileovi i repair nije pomagao, ali onda mi je počelo izbacivati neki hdd error i da se windowsi ne mogu instalirati

svi podaci su mi bile uredno na D: disku i moglo im se pristupit

onda sam budaletina pročitao negdje da izvadim bateriju i maknem laptop s punjača te pritisnem power button na 30 sekundi što je valjda formatiralo disk

nakon toga nisam ništa više dirao nego izvadio hdd iz laptopa i stavio u kućište da ga spojim kao eksterni pa me zanima koji softwer preporučujete da probam vratiti podatke

sve što sam našao su dosta stariji threadovi

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vracanje podataka s diska

vađenje baterije i drzanje tipke ti sigurno nije pobrisalo podatke.

moguce da ti je HDD prdno

15 godina
neaktivan

hmm ok, uglavnom nakon toga nisam više mogao pristupiti D: particiji nit išta pa sam povezao s tim

sad kad sam prikljucio hdd i našao ga u Disk Managementu

https://i.imgur.com/DrL8lWW.jpg

izbacuje mi ovaj error kad kliknem Initialize Disk

https://i.imgur.com/Xovzb55.jpg

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vracanje podataka s diska
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice