Visoko iskorištenje RAM memorije bez razloga

poruka: 26
|
čitano: 7.070
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pošto je stara tema čak iz 2012e, nekako sam kontao da je bolje da pokrenem novu.

Nešto mi nenormalno guta RAM memoriju, proguta bar 4-5GB ni na šta. u Task manageru ne pokazuje šta guta, a to se desi tek kada računar radi duže vrijeme, rekao bi tek nakon par dana. U Task manageru sve kad saberem nema više od 1-2 GB, a prikazuje iskorištenje od 6.50GB. Sistem sam od sebe neće potrošiti ni 2GB. Windows 7 Ultimate 64 bitni je u pitanju.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Visoko iskorištenje RAM memorije bez razloga

Meni kad uTorrent stoji upaljen digne mi 95 % rama, ali ne piše u task manageru.
Probaj uTorrent izgasit skroz pa vidi oće li ti ram usage pasti

Scoby
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 12:53 (dj dubo).
8 godina
neaktivan

Provjeri , jesu li RAM-i dobro sjeli u utore.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

čovječe imaš 112 procesa ja imam max 43 s fireofxom upaljenim

ccleaner i ugasi ono sto ti se podize automatski s sistemom nepotrebno tako i sa servisima programa koje trenutno neradis osim ako nisu auto update i antivirusni

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 12:59 (Killua).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Killua kaže...

čovječe imaš 112 procesa ja imam max 43 s fireofxom upaljenim

To je normalno , ja imam 142 upravo sada , sa Edge-om i Chrome-om , W10 originalna verzija

12 godina
neaktivan

ali win 7.... neznam onda neka tad napravi

Killua kaže...

Ako imas 4GB Ram ili vise iskljuci superprefech zna nekad  povecati svchost...(i zderati ram)

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 13:09 (Killua).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dj dubo Utorrent nije, ugasio ga i ništa se nije promijenilo.

Daliboris Izvadio sam ih i ponovo ih vratio mada nisam pomijerao računar mjesecima, znati ću da li je do toga kroz par dana jer tek nakon par dana počne da ždere RAM

Killua Evo status koliko bude sa startupom, još ima bluestacks i viber pokrenuti a gore na prvom ss-u sam i njih ugasio, 109 procesa 3.46GB, otprilike toliko treba da bude kada pogasim sve a ono ustvari bude preko 6GB, znači oko 3GB mi pojede tek tako ni na šta.

Provjerio sam i Superprefech, kaže da je isključen. Jest mi jednom svchost žderao puno rama, vjerovatno sam tada našao rješenje da to isključim pa ga isključio.

Kada pogasim sav startup osim AV-a ostane ispod 2GB, ali opet je to uredu, imam oko 20 stvari u startupu, ne poždere to previše rama, poždere manje rama nego što "nestane". Vidim da im stvari koje trebam pogasiti, bit će i manje, ali opet ništa to nije na 10GB rama.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 14:09 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

jedino sto meni  jos moze pasti napamet jest keyloger(provjeri dali ti raste prostor na disku) sto je tesko antivirusnom otkriti jednom kada ude ili se stavi

dalje neznam mozemo brojati rotkitovi itd pametniji bi savjetovalo mbam klik pa scan s njim i hitmanpro klik  za svaki slucaj

sto inace uvjek preporuce na http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/ultimativna-antivirus-tema-po/12723.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako misliš raste, misliš povećaje se zauzetost diska ili obratno povećava se slobodan prostor, odnosno da briše fajlove? Nisam primjetio ništa takvo, ali napravio sam ss sa trenutnim stanjem pa ću vidjeti hoće li se promijeniti šta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da ako ti zauzetost diska neobjasnjivo raste tj. smanjuje se slobodan prostor aa da nisi nista spremao......

dalje nemam ideja moraces pitati nekog informativnijeg od mene

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2017 9:44 (Killua).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za cca 25h uzelo oko 100MB, možda čak i manje, nisam snimio ss sa detaljnim stanjem u bajtima, pa ne mogu 100% potvrditi, ali to može lahko da bude i temporary files ili firefox cache.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

imaš previše (nepotrebnog) smeća.. ok, pogašeno. .. :) kad si ispod 2GB to je OK. Logički dokaz kako je ostatak (pogašeno) bilo to što troši..

+ OS će u idlanju početi update, defrag i bezbroj drugih sitnica, kao i AV itd... tako da potrošnja normalno oscilira.

- nije smisao RAMa da stoji prazan, to je samo indikator da nešto u pozadini možda radi.. nešto što ne želiš kao malware, miner, nešto peto. Za kombinaciju softa koja je vidljiva u tvom tasku, tvoja potrošnja je 'normalna', tj ako želiš čisšći rad, morat ćeš promijeniti-prilagoditi navike, podešavanja, izbor softa i svega što se (nepotrebnog) vrti s OSom npr steam ima smisla kad se gejmaš..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2017 22:42 (ihush).
15 godina
neaktivan

Nije u tome problem, zato i imam 10GB da imam sve pokrenuto što mi može zatrebati, već je problem što mi je vuklo preko 3GB ni na šta, vuklo bez da ga prikazuje u task manageru. Vadio sam RAMove i jedna pločica je bila malo prašnjava, ona koja je najblža CPU cooleru, ali ne vjerujem da je malo prašine moglo išta da napravi, sad mi preostaje par dana rada računara da vidim je li to riješilo problem,

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Opterecujes se glupostima. Vjerovatno neki sistemski proces. Dok god nemas problema sta te briga. Kao sto kaza kupio si ga da imas. Prazan ti ne sluzi nicemu...
15 godina
neaktivan

Za više detalja skini Process Explorer. On će ti pokazati više podataka od samog Task Managera.

0 0 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...

Za više detalja skini Process Explorer. On će ti pokazati više podataka od samog Task Managera.

- kao i svaki alat, beskoristan ako ga se ne zna koristiti. (nije loš savijet.. no beskoristan). :)

- što će juzer time dobiti.. a da već nema? Fixati problem? kako? Prije toga mora naučiti-razumejti hrpu stvari oko rada OSa-appsa.. što je što, čemu služi i kako razlikovati potrebno-sys od malwarea ili smeća itd.

- juzer je i običnim taskmanagerom primijetio, isključio nepotrebno i spustio zauzeće ispod 2GB, dakle 'normalno', ok.. i KISS tad kaže, ne popravljaj (što nije pokvareno), odnosno, juzer (bez znanja) + alat = novi problem.

Dakle, što će processexplorer u ovoj priči riješiti? Kako? .. Ako želiš biti powerjuzer, počni tako razmišljati (i nije svatko za kompjuteraša, netko je za nogometaša, slikara..). Pomagati je OK. Nabaciti nešto kao processexp je samo nabacivanje. (ili mi objasni, pomozi.. i ja mogu naučiti nešto korisnog.. hvala) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 16:37 (ihush).
17 godina
neaktivan

Jedino RAMMap može koliko toliko precizno pokazati iskorištenon memorije u Windowsima: https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/rammap

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

- kao i svaki alat, beskoristan ako ga se ne zna koristiti. (nije loš savijet.. no beskoristan). :)

- što će juzer time dobiti.. a da već nema? Fixati problem? kako? Prije toga mora naučiti-razumejti hrpu stvari oko rada OSa-appsa.. što je što, čemu služi i kako razlikovati potrebno-sys od malwarea ili smeća itd.

- juzer je i običnim taskmanagerom primijetio, isključio nepotrebno i spustio zauzeće ispod 2GB, dakle 'normalno', ok.. i KISS tad kaže, ne popravljaj (što nije pokvareno), odnosno, juzer (bez znanja) + alat = novi problem.

Dakle, što će processexplorer u ovoj priči riješiti? Kako? .. Ako želiš biti powerjuzer, počni tako razmišljati (i nije svatko za kompjuteraša, netko je za nogometaša, slikara..). Pomagati je OK. Nabaciti nešto kao processexp je samo nabacivanje. (ili mi objasni, pomozi.. i ja mogu naučiti nešto korisnog.. hvala) :)

S obzirom da je kolega na forumu već 7 godina, trebao bi znati većinu toga. Nema potrebe omalovažavati kolegu.

Što se samog Process Explorera tiče, puno je napredniji nego što misliš. I da, može se preko njega prepoznati malware na vrlo jednostavan način. Samo je potrebno otići Options -> Verify Image Signatures, te Options -> VirusTotal -> Check VirusTotal.com (ili Process -> Check VirusTotal.com). Korisniku se tada pojavljuju dvije kolone u kojima može vidjeti je li digitalni potpis procesa valjan i rezultati svakog procesa provjerenog na VirusTotalu. Klikom na rezultat, Process Explorer te odvodi na detaljnu analizu VirusTotala gdje točno možeš vidjeti koji je antivirus detektirao malware i još puno korisnih podataka. Puno je lakše nego uploadati jedan po jedan proces i/ili tražiti na Googleu.

Ako mu se Process Explorer ne sviđa ili ga ne zna koristiti, nije kraj svijeta. Ima Google, a postoji još i Comodo KillSwitch koji ima opciju skrivanja svih Microsoftovih procesa, te pokazivanja samo nesigurnih procesa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 17:00 (Marko :D).
9 godina
odjavljen

Zasto imam osjecaj da ta instalacija nece dugo potrajati ;)

15 godina
neaktivan

Koja instalacija?

9 godina
odjavljen

Pa kad krenu prckati i gasiti procese koji im se ne svidjaju ;) To je mocan alat u rukama znalca ali ako ne znas sta radis.....

15 godina
neaktivan

Pa možeš ugasiti sve 3rd party procese, neće ti se ništa dogoditi. Ti procesi se vraćaju pri restartu/ponovnom paljenju kompa kao i svaki drugi proces (ako je tako namješteno). Ja ne vidim što bi mogli zeznuti gašenjem procesa. Najgore što se može dogoditi je da ugasi explorer.exe, ali i to se može riješiti s CTRL+ALT+DEL.

Servisi su druga stvar, onemogućivanjem servisa možeš zeznuti Windowse, ali sumnjam da Task Managerom možeš zeznut računalo. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 17:28 (Marko :D).
12 godina
neaktivan

S obzirom da je kolega na forumu već 7 godina....

pise 6 godina

15 godina
neaktivan

Piše 7 godina.

12 godina
neaktivan

ups ja moslio na tvoj

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najgore što se može dogoditi je da ugasi explorer.exe, ali i to se može riješiti s CTRL+ALT+DEL.

Nije to najgore, to je ništa. U task manageru new task(Run...) explorer i enter. Jednom sam ugasio neki sistemski proces u XPu koji je odbrojavao do restarta i na kraju sam restartovao računar, nije mogao normalno raditi bez tog procesa.

Za sada izgleda dobro, ne jede ram, može biti da je vađenje RAMova i ponovno vračanje riješilo problem. Sve je pokrenuto gdje bi inače prikazalo da je low i počeo bi gasiti procese, a ovako pokazuje 7.30GB što je uredu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice