Ventilator od graf se ne vrti

poruka: 13
|
čitano: 5.538
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam ati 4870 od asusa i ima 512mb

danas mi iz cista mira prestao vent radit i temp se pocele jako dizat(i preko 100C)

http://www.hardware.info/images/news/asus_eah_4870_d51.jpg

ovako izgleda graficka

ventilator zapravo zna se zavrtit ponekad i tako neko vrijeme se vrtit i onda opet iz cista mira stane i onda opet dok ne proradi nekim cudom a preko drivera(instalirao sam danas i najnovije 9.11.) se ne moze kontrolirat brzina

jel zna netko u cemu je problem i kako se moze rjesiti

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

pregledaj kabel od venta promrdaj malo žice probaj ručno pokrenut vent ako proradi znači temeljito očisti vent ako ne proradi zamjeni vent i idemo dalje

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ručno sam probao i očistio sam a sutra cu probat ovo sa žicama jer sad jedva gledam i imam ujutro skolu

a ak netko ima jos kakve savjete, pisite :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ventilator od graf se ne vrti

Ako se nekad zavrti kako kazes mozda su se u motoru cetkice istrosile, tak je bar bilo sa mojom starom radeonkom 9600 pro, posto komp vibrira, cetkice se tu i tamo uhvate i ele. motor se pocne vrtit! Ja sam rastavio motor i zamjenio cetkice i radilo je Izlanuo se, al posto ti je relativno nova kartica tesko da su cetkice!

moj je zivot,..... shljakanjeeee u gradjevini, skoro pa savrsen....
16 godina
neaktivan

mozda je prasina a mozda si ga ti sredio dok si ga cistio.meni se tako desilo sa radeon 9550.cistio usisivacem i previse sam priblizio onu cijev da usisam i zavrti se ventilator i malo pretjera i nije vise radio.skinuo ga.stavio onda novi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Rastavi ventilator i podmaži pokretne dijelove s malo ulja (motorno ili ono za mašinice)

Moj forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

pa nekim ljudima bi bilo bolje da ništa nepišu nego gluposti zamjenijo četkice na elektro magnetskom ventilatoru u 21 stolječu ma nemogu da virujen taj vent mora da je iz 1941g jer su več u osamdesetima počeli proizvodit ventilatore bez četkica jer su izdržlji viji dugotrajniji a skoro i opče se ne griju

dakle motor venta se ne podmaziva nikakvim uljem pa nije to getriba od Fapa ako vent namažemo uljem odnosno njegovu osovinu takoče mo još prije skupit prašinu koja če se zaljepit na to ulje a rezultat če bit potpuno zaustavljanje venta

dakle večina skupljih grafa imaju kvalitetne vente koji posjeduju ležajeve dovoljno je vent rastavit očistit njegove djelove ničim podmazivat i ponovo sastavit i on če opet veselo vrtit i bez četkica

I Jadantisi
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo za sada se vrti vec 1 sat a ako se prestane onda cu probat rastavit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

do sad se kolko tolko vrtio ali od sinoć nikako

izvadio sam graf i vidio da su žice ostećene(najvjerojatnije ih je ventilator)imam žutu crvenu i crnu i sve su,kako da to kažem, kao da su na jednom dijelu stisnute zapravo vidi se da ih je nesto pritisnulo

crvena i crna su kolko sam vidio samo ˝prignječene˝ a žuta je najgore prosla i na jednom dijelu malo pukla al sam onak mala crtica od manje od 1mm

sad sam pomaknuo zice da bude sto dalje je moguce od ventilatora da ne bi jos vise ostetilo

slika graficke je gore, pa jel zna neko kako to rjesiti, a kupnja cijelog novog hladnjaka mi je samo opcija ako nista drugo nije moguce tj stavljanje drugog ventilatora ili tako nesto

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sve ih presjeci.uzmi klijesta(sjecice) i skini malo izolacije na svim zicama.kad ih ponovo spojis zaljepi izolir trakom i to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu, moje pitanje se savršeno uklapa ovdje.

ventilator mi se vrti, vidim po temperaturama, ali everest i ostali programi ne očitajavu broj okretaja

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja imam jedan drugi problemčić meni se ventilator vrti ali kad upalim komp normalno radi nekih 5 min i onda počne ružit nešto u grafi i vent si sam povećava brzinu vrtnje a temp idu i do 100oC. Vent se zaleti do 55% brzine vrtnje i ohladi ju do nekih 70-ak stupnjeva nezz točno i dalje se vrti između 25% i 30%. Nakon što normalno se vrti više ništa ne ruži

Taj zvuk je prilično neugodan, kao da neko kašlje tako ruži u početku tiho pa sve glasnije i kad vent podivlja i smiri se opet je sve bešumno.

Što da napravim odem reklamirat grafu ili kaj? Kupljena je u ADM-u i pod garancijom je, radi se o Sapphireovoj HD4890 sa 1GB memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ jurluk - pošto imaš nereferentni hladnjak na 4670, ventilator ti nema ni pwm regulaciju niti očitanje brzine tako da se ne trebaš brinuti

P.S. kompjuterski ventilatori ne koriste četkice jer su namoti na statoru.

Problem kod jeftinijih ventilatora (oobično su oni manji) je to što ostanu bez ulja i stanu ili pak istroše taj jadni sleeve bearing i onda se počnu derati ko ludi.

Na primjer kod ventilatora hladnjaka za procesore koriste se duple balinjere koje su ipak puno bolji i tiši ali i skuplji izbor.

double facepalm
Moj PC  
0 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice