Znaći imam tu grafičku Gigabyte HD4850 sa Zahlmanom. I dešava mi se da se kompjuter nakon 2-3 sata igranja zaledi i restarta. To mi se je i prije desavalo ali ponekad, a sad kad sam poćeo malo vise igrati jako često se to dešava. Stvarno neznam što je u pitanju. Molim vas pomozite da riješim nekako ovaj problem. Isključite mogučnost da je problem do Windowsa jer sam sve probao . Hvala!!!
Veliki problem s HD4850
- poruka: 14
- |
- čitano: 2.291
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e vidi dali moš povećati vrtnju venta i kolikaje temperatura probaj od frenda grafu ako njegova radi ok znaći riknila ti je grafa nije ni ćudo za ATI
Koje ti je napajanje, vjerojatno ti je preslabo za tu grafu
Koje ti je napajanje, vjerojatno ti je preslabo za tu grafu
Core 2Duo E7400
4 GB rama G.SKILL( 2X2GB)
Gigabyte EP45-DS3
WD 640 GB
DVD-RW pioneer 216 DBK
Corsair 450 W
Nemislim da je do napajanja, ono bi izdrzalo mozda da su take dvije u crosairu.
To napajanje je sigurno dosta, do windowsa problem nije jer sam probao svašta. Testirao sam sa 3D mark i nije se retartao. Stvarno neznam sto je problem. kako mogu testirati grafu ejdno 4 sata da radi pa da vidim jeli se opet restarta? I moram reći da je ta grafička sa Zahlmanom i nikad ne prelazi peko 60. Hvala!!!
kako mogu testirati grafu ejdno 4 sata da radi pa da vidim jeli se opet restarta? I moram reći da je ta grafička sa Zahlmanom i nikad ne prelazi peko 60. Hvala!!!
sta ti to steka u svim igrama ili samo jednom odredenoj???
Probaj flashati BIOS od matične, i stavit najnovije drivere za grafu, matičnu, te audio.
Driveri su svi najnoviji, bios je najnoviji na matičnoj a na grafičkoj neznam koji je. Probati ću odvrtiti to u 3d marku pa javim. A evo danas sa m igrao 4 sata i nije se restartao. Stvarno neznam što mu je. ja imam 3D mark 06 i kako mogu napraviti taj test sto govorite?
Ja sam imo sličan problem si istom karticom(isto gigabyte hd4850)...dok sam igro cod5 PC bi izgubio sliku i sledio se(bez restarta).... i mislio sam da je preslabo napajanje jer imam 400w al odnjeo sam PC na servis i promijenili su mi grafu!!!!
Još nisma pokupio PC,al piše da se sada više ne ledi!
Vjerojatno imaš garanciju,nosi kantu na servis
Ponekad pomaže isključiti unutar Catalyst drivera VPU Recover, a ponekad staviti drugi hladnjak ( posebno kupljen, oko 300 kn ), a ponekad promijeniti bios na grafičkoj. ( u svezi biosa na grafičkoj može i na pm, ako nekog zanima).
to se samo desava ako klokujes karticu,nije bitno koristio ti ati overdrive,riva tuner,ati tray tools,drugi uzrok ne postoji,samo instaliraj drivere ponovo i rijesio si problem