Tv tuner - instalacija drivera

poruka: 5
|
čitano: 2.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav i poštovanje,

Imam računalo staro par godina u koje je smještena tv kartica, izgubio sam svu popratnu dokumentaciju i cd-e s driverima pa neznam o kojoj se tv kartici radi. Volio bi snimati i obrađivati tv emisije sa internet televizije(IskonTV).

Pokrenuo sam Aidu64, dijagnostički alat hardvera, i on nigdje ne vidi spomenutu karticu ali vidi na jednoj sabirnici PHILIPS SAA 7133/7135 video broadcast adapter što mi govori da je to chip koji koristi tv kartica.

Otvorio sam računalo i na samoj kartici pročitao firmu AVER MEDIA i sa chipa očitao NXP SAA7131e.

S tom informacijom tražim drivere na netu ali ne nalazim ništa konkretno važeće, stoga molim pomoć!

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Tv tuner - instalacija drivera

a ta kartica dolazi sa daljinskim, što piše na njemu, koja je marka?

takva slučajno?

tv tv
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2012 0:21 (exe).
17 godina
odjavljen

Pogledaj ovo i vidi o kojem je točno čipu/kartici riječ.

U 99% slučajeva, ProgDVB će raditi bez problema sa bilo kojom karticom kad nađeš drivere.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Tv tuner - instalacija drivera

- tv kartica ispravna je vidljiva svakom os-u

- pogledaj u device manager jel imaš koji uskličnik

- također pokušaj sa PCWizzard

- na kraju ako računalo ima model onda u cijelu seriju ide ista kartica i pogledaj na internetu informacije o modelu računala

14 godina
neaktivan

Mislim da sam našao uređaj i da radi ispravno. Razlistao sam sve u Device Manageru i smještena je pod sekcijom SOUND, VIDEO AND GAME CONTROLLERS, ime uređaja jest AVerMedia M135-A PCI Analog.

Sad valjda jedino ostaje da proučim softver, ovdje preporučeni, ProgDVB. Nadam se da nije kompliciran.

Ljudi, hvala na sugestijama!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice