Toshiba L855 overheat shutdown

poruka: 4
|
čitano: 1.343
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, evo mene opet i opet imam nekakav problem. 

Naime radi se o mom laptopu, zadnja 3 topica su bila o njima, pa eto prosle godine u ovom (12) mjesecu se ja odlucih kupiti laptop. I kupih ja toshibin l855 laptop sa 3630QM Intelovim i7 procesorom i 7670m od amda. I sve to divno osim sto laptop ima neke probleme, tj. jednostavno se ugasi kada temp graficke kartice dodje do nekih 72-74°C. To je jako jako jako iritanto. Laptop je kupljen u Ventex-u u Rijeci i vec dva puta je bio na servisu ( upravo sam ga danas podignuo ).  Prvi put su promjenili HDD i wlan karticu a sada su zamjenili i heatsink. S obzirom da servis traje po nekih mjesec dana stvarno sam vec lud. Ima li tko kakav savjet ili iskustvo s ovakvim laptopom. Kakve su mi mogucnosti za povrat novca / novi uredjaj s obzirom da mi se cini da je tu neki malo veci problem, te s obzirom da je od kupnje proslo punih 11 mjeseci i kroz par dana mi istice garancija.

Oxy_Cro

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Toshiba L855 overheat shutdown

Evo ja vec 7 dana trazim rjesenje problema i nisam nista pametiji.Meni se to pocelo događat na L855-14J kad sam upadet-o AMD-ove drivere(ne stare Toshibine), prije toga moglo se cijli dan igrat na njemu bf4 beta bez da se ugasi ,sad ne moze ni cod4 15 min bez da se ugasi

Radio sam par sintetickih testova i kad se optereti procesor nema problema moze cijeli dan na 100% radit ,tu me zabrinjava to sto procesor uzrokuje porast temperature GPU-a sa 45 na 65 (test ne opterecuje graficku) ali sve funkcionira ,druga je prica kad se npr gpu optereti , za nekih cca 7-8 minuta GPU skoci na 80c i zatim se laptop ugasi(nemoguce ga je upalit sljedecih 5 min)

Moja je predpostavka da je hladnjak premal za 7670 i 3630Q,a i ventilator bas ne vrti na max okretajima tj ne prati opterecenje.Provo sam i bios updejtat ni to nije pomoglo.Drivere sam vratio na predhodne (toshibine) i nista.

Provo sam i ventlator ubrzat preko speedfana sto je izgleda nemoguce ,a svi programi javljaju da ventilator vrti na 30% okretaja(sto mislim da je problizno tocno,jer je tijeom updejtanja biosa ventilator vrtio ko lud)

Bas mi nije jasno kako je prvih mjesec dana normalno radio ?

14 godina
neaktivan
Re: Toshiba L855 overheat shutdown
Isti problem ista prica
Oxy_Cro
11 godina
neaktivan

UPDATE: laptop bio na servisu u hg-a (mojservis.hr) 20 dana ,radi ko zmaj sad , vidit cemo do kad

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice