Temperature mog kompa

poruka: 23
|
čitano: 3.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Temperature mog kompa

Temperature u kompu mi su mi dobro, barem koliko ja ovako ko laik mogu zakljuciti. No buni me temperatura proca. To je u IDEAL, a u biosu mi kaze da je 48C. To mi je puno. Za vrijeme igranja mi se popne na 60-62C.

Graficka mi pise da radi na 0%, u igri na 40%. E sad, Zasto pise da radi na 2250 okretaja, a u zagradi 0%?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Temperature mog kompa
the_dammed kaže...

Temperature u kompu mi su mi dobro, barem koliko ja ovako ko laik mogu zakljuciti. No buni me temperatura proca. To je u IDEAL, a u biosu mi kaze da je 48C. To mi je puno. Za vrijeme igranja mi se popne na 60-62C.

Graficka mi pise da radi na 0%, u igri na 40%. E sad, Zasto pise da radi na 2250 okretaja, a u zagradi 0%?

koji proc ? koja matična ?i koje kučište tek onda mogu nešto reč

I Jadantisi
16 godina
neaktivan

Ima pod moj PC. Sam reci ak nes fali!

16 godina
Temperature mog kompa

To su ok temperature tih komponenti i ne trebaš se ništa brinit. Sve radi kako spada.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 21:35 (zabranjeniples).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Tp su ok temperature tih komponenti i ne trebaš se ništa brinit. Sve radi kako spada.

ma njega brine sto je komp star 5 dana...

16 godina
neaktivan
Temperature mog kompa

Tako je.

Ma ne samo to, nego i prilikom obicnog surfanja tem bude 55C.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 21:47 (the_dammed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperature mog kompa

Ma uredu je to. Sve dok nema štekanja. Ak te to brine puno, kupi se neko hladenje za CPU. Ja imam od xilence, platio sam ga 150 kn i odlicno je. Ima do 200 kuna sasvim dovoljnih.

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperature mog kompa

Ma čudno mi je jer vidim da je ljudima koji imaju AMD sa dvije, tri ili četri jezgre daleko manja u ideal. Oko 30-35C.

Mozda je moja temp proca unutar nekih granica, ali jako odskače od nekog prosjeka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Ma čudno mi je jer vidim da je ljudima koji imaju AMD sa dvije, tri ili četri jezgre daleko manja u ideal. Oko 30-35C.

Mozda je moja temp proca unutar nekih granica, ali jako odskače od nekog prosjeka.

istina, meni je sa OC-om na 3,6 ghz temperatura 32 stupnja u kucistu starom 6 godina...ocito da si dobio neki ne-clockerski proc Smijeh

17 godina
Temperature mog kompa

Ma te temp mi se čine normalne ako imaš hladnjak koji si dobija sa procesorom.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperature mog kompa

Napravio sam tes sa OCCT, i temp proca je dosegla 68C, te se ni nakon 20 min nije vise dizala. Jel to slucaj za servis?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Temperature mog kompa

Daj molim te, ti se brineš??? Pa meni je kada sam kupio novi konfu temp grafičke dosezala i do 100 stupnjeva bez problema. Stavim malo zahtjevniju igru i mogu kuhati čaj na njoj.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

sa speedfun si povečaj brzinu ventilatora

17 godina
Temperature mog kompa

temperatura od nekih 55°C nije prevelika za cpu ali za tvoj cpu-a je veća nego što bi trebala biti. Ljudi koji imaju amd athlon 2 x4 620 imaju uglavnom temperaturu cpu-a oko 40-45°C (sa običnim hladnjakom) tako da mi se čini da ti je proc malo topliji nego što bi trebao biti. Ako nemaš ugrađen ventilator na kučištu trebao bi si ugraditi jedan 120mm jer ti je unutrašnost kućišta vjerovatno dosta ugrijana (4850 se grije poprilično) pa možda diže temperaturu cpu-a, a ako to ne riješi problem vjerovatno je problem u pasti na procu.

Ako red bull daje krila, onda rakija daje WARP

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam dva 120mm fana, u kucistu, sprijeda i naprijed. Zato mi i je temperatura u kucistu 35C. Cak je i graficka ok...

Cak pomisljam da je temp proca veća jer imam onaj kao usmjerivač zraka u kućištu. Onaj "tuljac" unutra koji kao usmjeruje zrak na proc. Eto slika. Pa mozda zbog toga proc nemoze dobro disati...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 0:37 (the_dammed).
16 godina
neaktivan
Temperature mog kompa

Neko? Hvala! :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel mi se to samo čini ili "tuljac" ima plastičnu prozirnu pregradu unutra? (ako je to istina, onda skini tu pregradu jer blokira protok zraka)

Inače, tuljac ti nebi trebao smetati, već pomagati da ventilator nad procem uvlači friški zrak izvana a ne onaj topli iz unutrašnjosti kućišta.

svakom slučaju, nije ti problem skinut tuljac i testirati da li se temperature mijenjaju (na bolje ili lošije).

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2009 22:29 (Zura).
16 godina
Temperature mog kompa

na kucistu piše 26 stupnjeva po celzijusovoj ljestvici

jeli to ok???

prodajem Play Station 2(silver, neotvoren) cijena po dogovoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Daj molim te, ti se brineš??? Pa meni je kada sam kupio novi konfu temp grafičke dosezala i do 100 stupnjeva bez problema. Stavim malo zahtjevniju igru i mogu kuhati čaj na njoj.

4870x2 110 :D proc prije novog coolera 60 :D

potpis :D
17 godina
the_dammed kaže...

Imam dva 120mm fana, u kucistu, sprijeda i naprijed. Zato mi i je temperatura u kucistu 35C. Cak je i graficka ok...

Cak pomisljam da je temp proca veća jer imam onaj kao usmjerivač zraka u kućištu. Onaj "tuljac" unutra koji kao usmjeruje zrak na proc. Eto slika. Pa mozda zbog toga proc nemoze dobro disati...

Nije ti do tog usmjerivača zraka za procesor. Imam ga i ja pa mi temperatura proca nikad u loadu nije išla iznad 45ºC. Kažeš da imaš 2 120mm venta tako da je pregrijavanje unutrašnjosti isključeno, jedino ostaje pasta na procu. Znam da nemamo isti procesor ali taj tvoj athlon bi trebao imat temperaturu negdje u rangu mog Q8200 ili nižu, odnosno 30ºC idle; max. 45ºC load.

P.S. Malo mi je čudno kako ti je temperatura cpu-a veća od temperature jezgara?

Ako red bull daje krila, onda rakija daje WARP
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2009 23:21 (Saryne).
16 godina
neaktivan
Temperature mog kompa

ja držim uvijek kućište otvoreno i moram reći da svim preporučam...ne trebaju nikakvi dodatni cooleri...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Temperature mog kompa

Dali mi je temop. hard diskova previsoka.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisu ti temperature alarmantne ali ak bi išlo još gore ne bi bilo baš ok

ako imaš mogućnost da ih razmakneš jednog od drugog to napravi

u manjim kućištima je normalno da u ljeti budu veće temperature 

a najbolje bi bilo da staviš kakav vent.

(naravno ako kućište ima predviđeno mjesto za njega)

ja imam dva harda istog kapaciteta ali različitih proizvođača pa je razlika u temp. 5°

jedan je na 30 drugi na 35 stim da ima vent. koji puša po njima

dnl
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice