Spajanje modema s routerom

poruka: 16
|
čitano: 5.277
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ovako, složio sam neki komp od starih dijelova, nije baš nešto al bude bratu i sestri poslužilo za igrice odnosno meni za skidanje torrenta.

Sad imam problem sa spajanjem internog modema (onaj koji smo većina nas kupovali prije za dial-up) koji ima dva ulaza (modem i phone) i routera. Imam više routera simens, gigaset, thompson i edimax. Odnosno ja bi taj modem koristio kao mrežnu karticu i snjim bi se spajao na internet i dijelio podatke, AKO je to moguće.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje modema s routerom

Nije moguce...

ali moguce ga je spojiti na internet (samo zamjenis u spliteru ono sto ide do telefona da ide do modema...)

In Control
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 0:14 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
Danijel789 kaže...

Ovako, složio sam neki komp od starih dijelova, nije baš nešto al bude bratu i sestri poslužilo za igrice odnosno meni za skidanje torrenta.

Sad imam problem sa spajanjem internog modema (onaj koji smo većina nas kupovali prije za dial-up) koji ima dva ulaza (modem i phone) i routera. Imam više routera simens, gigaset, thompson i edimax. Odnosno ja bi taj modem koristio kao mrežnu karticu i snjim bi se spajao na internet i dijelio podatke, AKO je to moguće.

- koristio kao mrežnu...

OK, a zašto nebi mrežnu karticu koristio upravo za to?

Unazad više godina sve MBO imaju integriranu mrežnu, ako i nemaš ili je crkla, nove košraju cca 30kn pa nadalje... spojiš i radi.

btw. modem je analogni uređaj, za stare analogne tel. linije, sad su na DSLu... (pogodi?) -digitalne. Modem nemože raditi, jer nema tel. liniju.

Kad bi ga i spojio, brzine koje može ostvariti su takve da npr ideja o skidanju torrenta, ostaje samo kao ideja.  Pokušaj izračunati 56kbs (ne  Mbs) i npr standardni mp3 na 128kbs... :)) za jednu prosjećnu pjesmu trebao bi 10-20tak minuta jer je stvarni download max 4-4.5KB/s.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...
Danijel789 kaže...

- koristio kao mrežnu...

OK, a zašto nebi mrežnu karticu koristio upravo za to?

Unazad više godina sve MBO imaju integriranu mrežnu, ako i nemaš ili je crkla, nove košraju cca 30kn pa nadalje... spojiš i radi.

btw. modem je analogni uređaj, za stare analogne tel. linije, sad su na DSLu... (pogodi?) -digitalne. Modem nemože raditi, jer nema tel. liniju.

Kad bi ga i spojio, brzine koje može ostvariti su takve da npr ideja o skidanju torrenta, ostaje samo kao ideja.  Pokušaj izračunati 56kbs (ne  Mbs) i npr standardni mp3 na 128kbs... :)) za jednu prosjećnu pjesmu trebao bi 10-20tak minuta jer je stvarni download max 4-4.5KB/s.

@Danijel: Sve ti je covjek reko!

I'm going woo woo
15 godina

E, tako sam i mislio, al bar "internet" može.

ok, danas budem otišao kupiti neku mrežnu, samo sad mi je problem kompovi moraju biti umreženi. Onda sam mislio spojiti simensov gigaset se555 na taj komp, jer nije u istoj prostoriji, čak budem uskoro vjerovatno složio još jedan komp koji bi se trebao isto spojiti na simensov router.

evo da vam sad nekako to probam objasniti:

u mojoj sobi je jedan komp on se spaja na edimaxov router i laptop se bežično spaja na njega (router)

u drugoj prostoriji je jedan (uskoro dva) kompa koji se trebaju žičano spojiti na simens, a routeri bi mežusobno trebali biti bežično spojeni.

0 0 hvala 0
18 godina

Routere ces teze bezicno spojiti jer su oni zamisljeni da pruzaju uslugu spajanja drugima, a ne da se oni kace na druge. Tj. router-ov AP nema opciju da bude klijent. Vjerojatno postoji router koji to moze, no ja ga do sada nisam vidio.

A i cini mi se da nisi skuzio sto je EnlightedPhoenix htio reci. Internet moze preko modema, stovise, nekada smo se samo tako i spajali. No to je em sporo (cca 5 kB/s, znaci za jedan megabyte da skines ti treba oko 3 i pol minute), em je skupo jer se to naplacuje po vremenu koje provedes spojen, a ne kolicini podataka. Plus sto ne mozes ni telefonirati dok je modem spojen. Modem je OK ako si negdje u nedodjiji i osim tel linije nemas nista drugo, a bas moras pogledati email. Za bilo sto drugo je danas modem beskoristan i ne moze ti pomoci ni sto se tice mreze ni sto se tice interneta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 10:32 (Solo761).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Solo761 kaže...

Routere ces teze bezicno spojiti jer su oni zamisljeni da pruzaju uslugu spajanja drugima, a ne da se oni kace na druge. Tj. router-ov AP nema opciju da bude klijent. Vjerojatno postoji router koji to moze, no ja ga do sada nisam vidio.

A WDS? Skoro svaki ruter podrzava WDS i to je sve sto njemu treba.

I'm going woo woo
18 godina
tnakir kaže...
Solo761 kaže...

Pitanje je da li ce to onda sljakati kao klijent, ili ce on samo boostati signal od prvog routera? Tj. da li ce u mrezu koju (re)distribuira preko wifi-a pustiti racunala spojena preko zice direktno na router.

Mada nisam siguran da routeri podrzavaju WDS u smislu da on redistribuira WiFi signal od drugog routera, ili samo da se njegov signal redistribuira.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 10:41 (Solo761).
17 godina
Solo761 kaže...
tnakir kaže...
Solo761 kaže...

Pitanje je da li ce to onda sljakati kao klijent, ili ce on samo boostati signal od prvog routera? Tj. da li ce u mrezu koju (re)distribuira preko wifi-a pustiti racunala spojena preko zice direktno na router.

Pa naravno... biti ce u bridge-u

I'm going woo woo
17 godina

Siemensov router ti ima WDS opciju tako da možeš njega upotrijebiti kao repeater/client za spajanje na drugi router.

E sad je pitanje da li taj edimaxov router ima WDS opciju, reci nam koje je to edimax?

Ja sam kod sebe to isto složio ali sa Thompsonovim speedtouchom i se555.

1 0 hvala 1
15 godina

mogu i ja probati sa thompsonom samo ne znam dal bude radilo jer je speed touch on t-coma a, edimax od optime

17 godina

- u mreži je potreban-dovoljan jedan router. Ako ih je više onda ih treba podesiti ili nastaju problemi.

Da ne krenemo og (pogrešnih) naziva, kolokvijalno router (zapravo router, DSL-modem, switch, DHCP itd. itd..) je spoj više uređaja.

U ovom slučaju treba isključiti DHCP na dodatnom, tj napraviti 'glupi switch'.

Za bežično spajanje dvaju routera, postoji mogućnost, ovisno o modelu da bude običan AP, to ovisi o njegovom softwareu (+ ISP postavlja svoju verziju).

Ipak, ako ikako možeš, spoji ih žicom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
17 godina
Danijel789 kaže...

mogu i ja probati sa thompsonom samo ne znam dal bude radilo jer je speed touch on t-coma a, edimax od optime

Koji EDIMAX care?

Nema veze od koga je.

Jesi provjerio da li edimax ima opciju WDS repeater?

15 godina

aha, model: AR-7084gA

sad budem provjerio, al u slučaju da edimax nema onda znači mogu spojiti simens-a

mislimda nema, tu su specifikacije: http://bc.whirlpool.net.au/bc/hardware/?action=h_view&model_id=741

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 11:11 (Danijel789).
17 godina

Super, piše WDS not known.

Ako nećeš moć sa njim onda ti preostaje Speedtouch i Siemens u WDS repeater funkciji.

Kao što  ti je netko napisao, jedan postaviš kao normalan router sa DHCP enabled i pod WDS opcije potržiš MAC adresu drugoga ili ju upišeš ručno.

Na drugom podesiš da radi u bridge modu, to znači da moraš sve podesiti ručno, IP adresu, gateway i DNS-ove te naravno pod WDS upišeš MAC adresu prvog routera.

Ako koristiš enkripcije, bilo bi dobro podesiti na oba istu sa istim imenom SSID-a

1 0 hvala 1
15 godina

Dakle, od telekoma dobijam signal i ta zica ide u modem ( Huawei MT882u) i njegov kabal ide u kuciste. Sada bih htio tu konekciju proslijediti na laptop preko rutera. (D-Link DIR-100).

Kako, gdje, kuda, s cim. Bilo kakva pomoc je dobrodosla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 16:49 (pirat01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice