Smrzavanje Računala

poruka: 18
|
čitano: 4.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Ukratko, komp mi se smrzava (slika se smrzne...tipkovnica...mis...DVDROM...sve). Ako restartujem iz takvog stanja, ne pokrene se ponovo, sve svijetli i radi ali monitor ne reaguje. S eksternom grafickom se smrzne nakon 5 sekundi nakon pojavljivanja desktopa....a na integriranoj se smrzne nakon random vremena (od 1min do nekoliko sati). Npr. U Firefoxu mogu raditi sve, a Chrome cim pokusam pokrenuti smrzne se...
U safe modu se jos nijednom nije smrzao, nebitno sta radio, koliko dugo i radio s integriranom ili eksternom grafickom.
Memtest, HDtune i Stress test za proc nisu pokazivali nikakve errore. Temperature su ok..max 50°.

Bilo kakvo misljenje je dobro doslo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Problem ti je do drajvera.. ali nebi ti znao tocno rec kojih..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Formatirao sam HDD i nekako uspio dici XP... probao sam dici Win8 i Ubuntu ali se smrzne u prvih 5 sekundi setupa. Ubuntu Live CD (iskljucio sam HDD) također daje iste rezultate. Moguće da učita nešto što mu ne paše, ali kako otkriti sta?
Nažalost trenutno nemam neku drugu maticnu pri ruci da nju probam promijeniti s obzirom da najvise sumnjam na nju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Ako se u linux-u smrzava onda je vjerojatno do hardvera. ali me  cudi zasto se onda u safe mogu ne smrzava..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Moguće je i da imaš problema sa napajanjem.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Safe mode savrseno radi. Barem do sada se nijednom nije smrzao u safe modu.
Taj safe mode i mene buni, a i Chrome mi nije jasan. Izvan safe moda na integriranoj mogu određeno vrijeme raditi u Firefoxu, ali Chrome ne mogu otvoriti. Živcira me što nema točno utvrđeno kada se smrzne. Može biti nakon 5 minuta, a može nakon sat-dva vermena. Može biti dok sam na face-u a moze biti i kad sam na youtubeu. Mogu gledati filmove, slusati glazbu i raditi skoro sve ali se nakon random vremena smrzne. A nekada i pri samom pokretanju određenih programa. Dva puta se cak smrzao i pri bootanju, ali u 99% slucajeva smrzne se u windowsu.
Mozda ce pomoci ako kazem da sa ubacenom grafickom smrzne se na nacin da slika ostane normalna...a na integriranoj izbaci najcesce jednu boju(plavu, zelenu, bijelu) sa linijama i slicnim nepravilnostima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Probaj resetirati bios, da ti nije možda problem do krivih voltaža pojedinih komponenti, ja sam imao takav problem s ramima koji su radili na krivoj voltaži, ali imao sam i problem s paljenjem i dizanjem biosa a i sustava.

Ali nekako mislim da kod tebe problem leži u driverima.

A da baciš koju riječ koje komponente imaš. :D

http://www.demonoid.me/users/franjo15
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Konfiguracija:

Procesor: AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz 3800+

Matična: Asus M2V-TVM (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM,....)

Chipset: VIA K8M890CE, AMD Hammer

RAM: 1x 1 GB DDR2-553 Kingston

1x 1 GB DDR2-800 TakeMS-Ultron

Graficka: ATI Radeon X1300 Pro

Zvuk: Realtek C655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controler

HDD: Seagate Barracuda 7200.11 320613 - 320GB, 720 RPM, SATA II

DVDROM: TSSTcorp CD/DVDW SH-S182D

Mrezna: Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC

ako sam nesto izostavio...upitajte :D

I ova konfiguracija me je 7 godina sluzila gotovo bez kvara. Jedinu stvar koju sam promijenio u zadnjih 7 godina je napajanje(prije 2-3god).

Da sam instalirao nesto sto mu ne paše, formatiranje diska i novi windows bi to rijesili, a ne razumijem kako bi se npr naponi mogli pobrkati kad ja to nisam dirao, a BIOS sam vratio na defaultne postavke i nema nikakve promjene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

m

Legends Never Die
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 11:26 (BOND_017).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Možda ram memorija. To je meni bio problem!

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

može biti i do rama, iako to ne bi trebalo biti problem. Probaj gurati malo s jednom počicom rama.

A i dobar vijek ti je poslužio, moguće je i da polako starost ga ubija. I jesi siguran da ti je HDD potpuno ispravam, bez bad sektora, i da ne krči jako?

http://www.demonoid.me/users/franjo15
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Smrzavanje Računala

Skini Hiren's Boot CD pa digni sistem s njega, istestiraj RAM (MemTest-om npr.) i HDD (nekim alatom HDTune-om npr.), ako su oni u redu, posudi od nekog napajanje pa probaj da li je sve u redu, a ako se i dalje smrzava najvjerovatnije je MBO u pitanju (provjeri ima li napuhnutih kondića).

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 11:53 (Groza).
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

RAMe sam dva-tri puta testirao Memtest-om, a probao sam i zamijeniti slotove, staviti samo jedan i slično i nema promjene.

Da je do HDD-a onda bih mogao podici Ubuntu Live CD, a i imam jedan stariji HDD, probao sam s njim i također nema promjene.

Moguce da je maticna, ali zbunjuje me to sto nijednom se nije smrzao u safe modu, a i izvan safe moda sve je jako random. Moze se desiti da ga "opteretim", nekoliko tabova u Firefoxu, downloadanje s neta, gledanje serije, youtube, stress test i slicno pa da se ne smrzne, a moze se dogoditi da pomjerim miš i smrzne se....glupavo se ponaša :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Smrzavanje Računala

Davno sam ima sličan problem s novom novcatom matičnom i njezina zamjena je riješila problem, ako si testira RAM-e i HDD, provjeri još PSU i ako je s drugim ista stvar onda znaš da je ploča.

I see offline people !
13 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

OSla maticna druze igraj fudbal sa njom ! {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Evo mene opet sa napajanjem!

Testiraj napajanje jer ono je ipak bitan faktor, nakon toga ili paralelno probaj posuditi od nekoga pločicu rama i testirati sve utore.

Jedan jednostavniji test, iako ne znam i koliko učinkovit, je i to da probaš izvaditi sve pločice rama i odspojiti hdd jer bi u tom slučaju, ako je spojena na zvučnik na kućištu, trebao čuti određene beepove. Ne kažem da je to bog zna što, ali možda može pomoći za procijeniti stanje ploče!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Evo posle nekoliko dana mucenja sa smrzavanjem kompa.... danas sam otkrio nesto sto mi je jako smijesno.... slucajno sam ostavio USB stick ukljucen i evo citav dan mi komp radi bez problema... mogu pokrenuti sve programe...cak i onaj nesretni Google Chrome. Naravno, testirao sam to...i cim sam izvadio USB komp se poceo smrzavati.
Sad...od vas boljih znalaca mi treba pomoc da mi kazete do cega je tocno rijec..... neki kontakt oko usb ulaza mozda...driveri neki za maticnu ili ?

Sad jos moram testirati sto ce se dogoditi ako spojim i graficku, jer trenutno sam na integriranoj....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

ljudi trebam pomoc,znaci skinuo sam igricu tera,i kad se ulogiravam u nju upisem username i pass i kad stisnem login komp mi se smrzne i moram ga restartat,to mi se samo s tom igricom dogada,sta da radim?(igrica bi mi trebala raditi na high)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice