Smrzavanje kompa

poruka: 26
|
čitano: 3.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Smrzavanje kompa

znači konfiguracija je:

CPU: AMD Athlon II X3 450 3.2 GHz

MBO: ASRock M3A770DE

RAM: Corsair XMS DDR3 2x2GB 1600MHz

HDD: WD Caviar Blue 320GB

GPU: Spphire Radeon HD 5670 512MB

PSU: LC460GP3 V2.3

CASE: EVC 6025

Optički pogon: LG GH22NS70

i od kad sam je sastavio komp se smrzava. nekad se to dogodi u samim windowsima, a nekad u google chrom. slika se zaledi, ali miša mogu pomicat. to mi se događalo i na windows 7 enterprise, a i događa se i sada na ultimate

sta da napravim

Tony :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smrzavanje kompa

to bi moglo bit do rama možda,za početak clear cmos, prouči malo ovde ima dosta toga klik

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje kompa

pa tako sam nešto i pročito, vadio sam i stavljao rame nekoliko puta ali nis

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smrzavanje kompa

stavi slike cpu-z  pod stavka SPD i stavka memory

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje kompa

evo

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Smrzavanje kompa

Testiraj RAM-e Memtestom i skeniraj HDD sa HD Tunom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje kompa

hd tune test sam radio, normalan, ne quick,nema bad sektora, jel se može kako napravit memtest iz windowsa

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 14:49 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje kompa

evo naso sam memtest iz windowsa sad skeniram

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Smrzavanje kompa

Upiši u START windows memory diagnostic.

EDIT: Vidim da si našao.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 15:08 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje kompa

e napravio sam windows memory diagnostic i kaže mi no memory errors found

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Smrzavanje kompa

Kolike su ti temperature? Stavi sliku od temperatura komponenti u kompu. HWMonitor program je dobar za temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje kompa

evo

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Smrzavanje kompa

ram zeza sigurno drugo ne može bit ako je sve to novo... to je inaće moje mišljenje

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 20:46 (sokre_from_zg).
17 godina
Tony1999 kaže...

evo

prvo probaj clear cmos pa onda ako ne ide vidi nudi li ti bios postavku extreme memory profile i uključi ga jer ti memorija sad radi na taktu od 1333mhz,vidiš da ti ram nije postavljen po spd-u tj originalnim postavkama,malo prouči po biosu i postavi memoriju,znači njene latencije,takt i napon da ti radi po spd-u a ne kako je automatski postavljen

13 godina
Smrzavanje kompa

Skeniraj komp sa Malwarebytes programom, napravi pravi Memtest 86+ (bar par sati), update svih drivera (grafe, matične ploče), probaj ubaciti CD od windowsa i idi na opciju "Repair".

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje kompa

Pitao sam forumaša Master11 koji je moj susjed, i reako mi je da se to isto i njemu događalo, i da mu je to bilo od procesora

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Smrzavanje kompa

73°C proc? Pa zar nije to ipak malo previše?

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Smrzavanje kompa

Jezgre su na 25-26 stupnjeva, a CPUTIN 73 je krivo očitanje senzora. 

Ako nisi clockao procesor (ni memoriju), onda nije do njega. Možeš pregledati matičnu ploču da nema napuhnutih ili curećih kondenzatora i vidjeti dali su svi kablovi dobro učvršćeni (da nije neki kontakt labav).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje kompa

nisam nikad kloko ni niš, dosta puta sam ga otvaro i čistio od prašine, i na matičnoj nisam vidio nikakve napuhane kondenzatore, grafa je vađena i stavljana, rami i hdd su također vađeni i stavljani i sve je dopro pričvešćeno, jedino sam se jučer navečer sjetio da mi se to "smrzavanje" počelo javljat kad sam koristio windows 7 enterprise kad sam stavio removewat jer su windowsi bili piratski

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DiRT kaže...

73°C proc? Pa zar nije to ipak malo previše?

nije 73°C, temperatura mi se kreće od 30 do 35 stupnjeva, a kad pokrenem neku igricu skoči 42-52 stupnja

13 godina
Smrzavanje kompa

Moguće da je do windowsa (sad već na sve sumnjam), pronađi si tamo u zaljevu pirata verziju windovsa kojima netreba aktivacija i mogu se updejtati bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje kompa

skino sam orginal s microsoftove stranice pa ću instalirat za vikend

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Smrzavanje kompa

ak imaš jumper ili kaj za napraviti clear cmos...i probaj flashkati bios

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje kompa

gledao sam u biosu za ram

odnem na advancec, tamo odem na memory configuration, i tamo imam memory clock

kad uđem u to ima

333ddr3(667)

400ddr3(800)

533ddr3(1066)

667ddr3(1333)

800ddr3(1600)

sad je na auto

a kad odem pod latencije imam od 4 do 12 ck ili slično

što da odaberem

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma koja ram memoriija i to...probaj flashkati bios...i napraviti clear cmos...isprobati baterijicu za bios...onu od 3V...probaj si ju izmjeriti digitalnim multimetrom ili kupi novu...jer bios trebaš flashkati s vremena na vrijeme. jer mi je jednom rekao jedan stari genijalac koji je prešao pun s tim kopmovima da prilikom svakom sastavljanja kompa ili bilo kakvih sličnih promjena treba napraviti flash biosa i provjeriti baterijicu i napraviti clearcmos....to ti je provjerena metoda...radio ovo 500 puta...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 11:50 (lamos_driver).
17 godina
lamos_driver kaže...

ma koja ram memoriija i to...probaj flashkati bios...i napraviti clear cmos...isprobati baterijicu za bios...onu od 3V...probaj si ju izmjeriti digitalnim multimetrom ili kupi novu...jer bios trebaš flashkati s vremena na vrijeme. jer mi je jednom rekao jedan stari genijalac koji je prešao pun s tim kopmovima da prilikom svakom sastavljanja kompa ili bilo kakvih sličnih promjena treba napraviti flash biosa i provjeriti baterijicu i napraviti clearcmos....to ti je provjerena metoda...radio ovo 500 puta...

ja mu to govorim prije par dana ali izgleda da ne zna pa neka i ne dira ono šta ne zna nego pita nas ili neka mu pogleda netko ko zna

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice