Random zamrzavanje windows 10

poruka: 24
|
čitano: 5.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Napravio sam temu na ovoj stranici http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3230777/freezes-hours.html

Valjda se necete ljutit ak ju procitate na eng. jer mi se neda sve prepisivat na hr.

Vec sam imo taj problem prije i kolko se sjecam bili su rami u pitanju. Al ovaj put izvadio sam prvo jedan set rama pa onda drugi set. I obadva puta mi se smrznuo pc.
Nanovo instalirani windowsi 10 na ssdu. Samo na safe modu se ne smrzava. Nevjerujem da je psu jer mislim da bi se onda i u safemodu isto zamrzlo. Sto mi je dalje ciniti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Probaj grafičku karticu izvaditi iz računala i monitor spojiti na integriranu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Random zamrzavanje windows 10
Valentin17 kaže...

Probaj grafičku karticu izvaditi iz računala i monitor spojiti na integriranu.

Nebi smjela biti graficka, ako mi se pocelo desavati prije 4-5 dana a prije toga nije. Jer sam prije otprilike tjedan dana radio update windowsa. Vjerujem da se kosi neki driveri s tim updateom nekim. Pa cu vidjet koji su sad zadnji dosli updateovi na microsoftovoj stranici i probat ih blokirat s nekim programom ak postoji. Neke cu uninstalirat koje mogu.

15 godina

Probaj Clean Boot.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
softwaremaniac kaže...

Probaj Clean Boot.

Napravio prema ovim uputama https://support.microsoft.com/hr-hr/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows
Zamrzlo se nakon sat vremena.

Neznam onda na koju foru moze raditi u safe modu a normalno ne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 21:28 (matecro007).
15 godina

Ima li čega u Event Vieweru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
softwaremaniac kaže...

Ima li čega u Event Vieweru?

Slabo, cricital alert , The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly. To sam ja napravio sa shut down gumbom.
I dosta mi se ponavlja event id 6008 u vrijeme smrzavanja , sto sam proguglo i pisu da je to do hardwarea. Ne vjerujem da je to razlog jer u safemodu radi normala.

Detaljno za event id -System

-Provider
[ Name] EventLog
-EventID6008
[ Qualifiers] 32768
Level2Task0Keywords0x80000000000000-TimeCreated
[ SystemTime] 2017-08-12T17:25:29.914581200Z
EventRecordID 2556 Channel System Computer MATE Security

-EventData

7:24:51 PM‎8/‎12/‎20172708E107080006000C001300180033004C00E107080006000C001100180033004C003C0000003C000000000000000000000000000000000000000100000000000000

Binary data:

In Words

0000: 000807E1 000C0006 00180013 004C0033
0010: 000807E1 000C0006 00180011 004C0033
0020: 0000003C 0000003C 00000000 00000000
0030: 00000000 00000000 00000001 00000000

In Bytes

0000: E1 07 08 00 06 00 0C 00 á.......
0008: 13 00 18 00 33 00 4C 00 ....3.L.
0010: E1 07 08 00 06 00 0C 00 á.......
0018: 11 00 18 00 33 00 4C 00 ....3.L.
0020: 3C 00 00 00 3C 00 00 00 <...<...
0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0030: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0038: 01 00 00 00 00 00 00 00 ........

15 godina

Odradi scan System File Checkerom. Ako to ne pomogne, počeo bih testirati hardver. Poslušaj kolegu što kaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
softwaremaniac kaže...

Odradi scan System File Checkerom. Ako to ne pomogne, počeo bih testirati hardver. Poslušaj kolegu što kaže.

Napravio sam to vec prije. Nekuzim zasto hardver ak sam taj problem imo prije godinu dana a sad mi se opet javio odma poslije windows updatea. Tada vjerojatno su mi bili rami u pitanju , sada sam ih obadva seta provjerio, izvadio jedan set resetiro zamrzlo se. Stavio drugi set ,izvadio prvi ,na druge slotove isto tak. Nemoguce da je hardver zakazo na istu foru a do sad je bilo sve ok.

15 godina

Ne testiraju se setovi RAM-a, nego pločica po pločica, 8 passova Memtestom u svakom slotu da se utvrdi koja je pokvarena. Gle, meni je PC radio savršeno dok mi u jednom trenutku nije nestalo slike i crkla grafika, a nisam ga silovao pretrhodno, shit happens, vrijeme je za dijagnostiku.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
softwaremaniac kaže...

Ne testiraju se setovi RAM-a, nego pločica po pločica, 8 passova Memtestom u svakom slotu da se utvrdi koja je pokvarena. Gle, meni je PC radio savršeno dok mi u jednom trenutku nije nestalo slike i crkla grafika, a nisam ga silovao pretrhodno, shit happens, vrijeme je za dijagnostiku.

Kako je onda moguce da u safemodu rade uredu?

Onda po tvom savjetu ne rade mi obadva seta jer sam svaki set posebno skido i ostavio dok mi se nije opet smrzlo

Budem uradio memtest prek noci. Al zasto nakon 1,2 sata zamrzne se ako su pokvareni nebi to trebalo odmah? I zasto nakon windows updatea?
Ako prode memtest sto mi je dalje ciniti? Imo sam problema s integriranom grafickom jer kad spojim displayport sa nvidie na nju, nemam slike na monitoru. Ne mogu je spojit hdmi jer mi monitor nema hdmi ulaz, samo vga a maticna nema vga. Tako da sam i tu u banani.

15 godina

Manje opterećenje svega je u Safe Modeu. To što si skidao setove ništa ne znači, treba gledati pločicu po pločicu, što ako su ti npr. neispravne 1. pločica iz prvog seta i druga iz drugog?

Ne bi trebalo odmah. Memorija je užasno kompleksna za dijagnostiku. Na mom PC-u sam imao BSOD-ove pri samom bootanju računala, očevo računalo je radilo savršeno dok se nije opteretilo preko 70% memorije, onda je bacio BSOD, treće računalo je samo pištalo, što želim reći? Problema s memorijom je mali milijun i treba sve detaljno provjeriti. Nitko ne garantira da je u njoj problem. Po tvojem opisu zamrzavanja, dvije stvari koje se prvo trebaju provjeriti (jer su najčešći krivci) su RAM i HDD. Je li WU imao veze sa svime, ne mogu tvrditi. Zato je nužno obaviti detaljnu i temeljitu dijagnostiku, da se dođe do srži problema i da se onda donose zaključci na temelju rezultata svih provjera koje su provedene.

13 godina

Sad se zamrznulo otprilike sat vremena poslije bootanja isto ko i prijasnji put. Nesto checkira u to vrijeme i zamrzne ga. Probo sam malo mrdat sa kutijom , dal je mozda neki kontakt. Za sad nista.
Mislim da cu ga reinstalirat opet bez updatea, pa cu vidjet sta dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A da za početak jednostavno makneš taj update?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
softwaremaniac kaže...

A da za početak jednostavno makneš taj update?

Nemogu , jer nemam opciju na recovery options za onu tocku od prijasnjih updateova jer mi je sve zajedno sa ostalim updateovima povuklo kad sam reinstaliro windowse, a na opciji uninstall updates kod programs and features imam ih samo 4 , uninstaliro sam ih i nakon ponovnog zamrzivanja su se nekako instalirale opet.
3. foru neznam kako da maknem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 23:22 (matecro007).
16 godina
neaktivan

Iz moga iskustva s racunalima, zamrzavanje naizgled niotkud je 99.9% RAM. Znaci, i kad ne sumnjas na RAM, vjeruj mi, uvijek je RAM.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Odvrtio se memtest, sto dalje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Odvrtio se memtest, sto dalje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
matecro007 kaže...
softwaremaniac kaže...

Onda po tvom savjetu ne rade mi obadva seta jer sam svaki set posebno skido i ostavio dok mi se nije opet smrzlo

Budem uradio memtest prek noci. Al zasto nakon 1,2 sata zamrzne se ako su pokvareni nebi to trebalo odmah? I zasto nakon windows updatea?
Ako prode memtest sto mi je dalje ciniti? Imo sam problema s integriranom grafickom jer kad spojim displayport sa nvidie na nju, nemam slike na monitoru. Ne mogu je spojit hdmi jer mi monitor nema hdmi ulaz, samo vga a maticna nema vga. Tako da sam i tu u banani.

- u safemodu se ne koriste sve funkcije HWa (isključeno, driver).. upravo zato da se nešto može..

- prvo, eliminirati/potvrditi HW ili SW problem (posljedice neispravnog HWa ili lošeg softa su podjednake tj ne radi), nakon tog ako se ne otkrije konkretan uzrok, od nule, pribaviti dobar (pravi, origigi MSov) install, podesiti BIOS (sve opcije, pogotovo power), clean install s podešavanjima, driveri... ili alternativno diag/live mediji s odgovarajućim alatima za diagnostiku (ali neki problemi su vidljivi samo na instaliranom OSu, najproblematičnije za VGA driver zbog gpu akceleracije).

- svaki soft koji instaliraš moraš biti 100% siguran u ispravnost, podesiti itd. Powermanagment može biti uzrok, pregrijavanje, oslabljelo napajanje, temperature .. ili sve to zajedno (pojedinačno bi možda prošlo)..

jer sve stari i ako je do jučer radilo OK neće vječno raditi..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
ihush kaže...
matecro007 kaže...
softwaremaniac kaže...

- u safemodu se ne koriste sve funkcije HWa (isključeno, driver).. upravo zato da se nešto može..

- prvo, eliminirati/potvrditi HW ili SW problem (posljedice neispravnog HWa ili lošeg softa su podjednake tj ne radi), nakon tog ako se ne otkrije konkretan uzrok, od nule, pribaviti dobar (pravi, origigi MSov) install, podesiti BIOS (sve opcije, pogotovo power), clean install s podešavanjima, driveri... ili alternativno diag/live mediji s odgovarajućim alatima za diagnostiku (ali neki problemi su vidljivi samo na instaliranom OSu, najproblematičnije za VGA driver zbog gpu akceleracije).

- svaki soft koji instaliraš moraš biti 100% siguran u ispravnost, podesiti itd. Powermanagment može biti uzrok, pregrijavanje, oslabljelo napajanje, temperature .. ili sve to zajedno (pojedinačno bi možda prošlo)..

jer sve stari i ako je do jučer radilo OK neće vječno raditi..

Koji jos hardver provjeriti i kako?

13 godina

Reinstaliro sam windows bez novih updatea , nisam stavljao nikakve drivere osim sto je samo poteglo za gpu. I opet se smrznulo, stavio sam starije drivere i maknuo obadva seta rama i stavio jedan zamjenski keks i opet se zamrzlo. Probat cu sad stavit jos jedne windowse na hdd, a ove sa ssda odspojit od kompa. Pa cu vidjet kako se ponasa dalje. Znaci ram je uredu. Jedino sto neznam testirat je maticna jer nemam nikakvu rezervnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Update: 
deinstaliro sam drivere za gpu i iskljucio adapter za internet. Jer je automatski instaliralo cim sam upalio komp.
Nakon 3 sata sve je bilo uredu. Poslije toga sam razmislio i reko ici cu glupim putem i krenuo drkat po adapteru posto imam lan i wireless karticu. Mislio sam da je do lana pa sam ga blokiro preko biosa cim sam upalio wireless,stavio antenu eto zamrzne se. I odma na bootanju zamrzavanje i tako drugi put i treci. Pa reko nije valjda da tako glupa nevazna stvar moze napraviti tolko zahebancije. I cini se da je to bio krivac. Izvadio wireless karticu , upalio lan ponovo i eto 3 sata vec radi normala. Drivere sam sve povuko , sutra ide i win update. Na koju foru se to desi , neznam nit me ne zanima vise.Javim ak bude zezalo opet sa win updateom.
Sorry zbog pravopisa al me to trenutno ne dira, jer sam se nazivciro previse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Instaliro, deinstaliro, naživciro... neću o pravopisu, jer mi se diže kosa na glavi! S druge strane, što te čudi wirelles kartica ili usk stick? Pa ta kineska jeftina sranja i naprave najviše problema.

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 4:39 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
matecro007 kaže...
..

Koji jos hardver provjeriti i kako?

matecro007 kaže...

... Izvadio wireless karticu , upalio lan ponovo i eto 3 sata vec radi normala. ..

-eto.. :)

kao BTW, primjer kako je teško nagađati što je uzrok problema, može biti bilo što. Jedino kad je sve 100% ispravno (HW+SW) mora raditi. Kad ponestane očiglednih ideja treba i ćorava-koka metodom pogoditi.. boljeg recepta nema. Zaključak, uvijek kad je moguće eliminirati 'višak' komponenti, ostaviti samo minimum nužan za rad (wlan adapter se može izbaciti, MBO ne može osim ako imamo drugu identičnu-ispravnu..). To je KISSovska eliminacija. (kao uputa ostalima sa sličnim problemima).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice