Raid 0 i ASUS P5QD TURBO problemi sa performansama

poruka: 9
|
čitano: 3.628
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Raid 0 i ASUS P5QD TURBO problemi s performansama

Može molim Vas pomoć,

Nedavno sam svoje računalo nadogradio sa 2xWD diska 320gb Blue caviar koje sam stavio u raid 0, i novom matičnom

pločom ASUS P5QD PRO TURBO P45, jer mi stara nije imala podršku za raid polje (Gigabyte 775 ga-p43 rev1.0).

Međutim nisam baš previše zadivljen performansama koje sam dobio iako na testovima sa HD-tuneom dobivam

bolje rezultate nego sa jednim diskom ( cca Max 210Mb/s).  Bavim se obradom videa pa prilikom exportiranja

materijala imam dojam da mi izvozi sve to skupa jedno 20% sporije nego što je to radio prije sa starom pločom i jednim

diskom. Ne znam, možda sam trebao što još podesiti oko matične ploče, bolja je od stare sigurno i ima hrpu nekih opcija za overclocking

ali se bojim po tome cackati. Uglavnom poprilično sam zbunjen i razočaran što sam izvalio 1700kn a dobio jedno veliko ništa.

E sad, da li je tko imao sličnih problema ili možda neki savjet što i kako.

Hvala!

Konfiguracija:

Asus P5GD TURBO  socket 775 P45

Intel quad core 2,4ghz Q8200

Grafička PCI-exp Nvidia GTS250

DDR2 4GB

Napajanje Cooler master (mislim da je 500W)

Windows 7 64 bit

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 7:55 (cubrun).

0 0 hvala 0
16 godina

Mazda je problem u driveru za raid polje,pokusaj instalirati najnovije,ako dosad vec nisi uspio rijestiti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Razlike ima jedino u sekvencijalnom čitanju, pisanju i u Windows Media. Svugdje drugo razlike su zanemarive pa tako i u viedo obradi.

Probaj nešto spremit na disk u RAID 0 i zasebno pa ćeš vidit razlike.

a da i ja nešto napišen :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliki ti je stripe size?

Ja sam dobio jedno 60% petformansi.

Moj stripe size: 64kb

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Raid 0 i ASUS P5QD TURBO problemi sa performan

Stripe size je 128kb, malo sam njuškao okolo prije instalacije i svi su rekli da je to ok.

15 godina
neaktivan
RE: Raid 0 i ASUS P5QD TURBO problemi sa performan

Što se tice videa, projekt obavezno držim kompletan na raid polju , tek kada sve završim radim cut i arhiviram ga na drugi disk.

15 godina
neaktivan

Evo i test sa hd tune-om.,

Sada sam skinuo zadnje drivere pa cemo vidjeti kako ce se sad ponašati.

Uglavnom u Win po defaultu je namješteno enabled write caching, međutim kada sam skinuo zanje drivere za raid instalirala mi se i aplikacija od intela koja mi je nudila  tu opciju pa sam i to ukljucio.

pa budemo vidjeli.

test test
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 22:48 (cubrun).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo i mog raid polja, diskovi su stari i nisu baš brzi, ali su itekako brzi zajedno, u raidu

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 23:37 (Katana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, da ne otvaram novu temu imao bih pitanjce jedno koje je vezano kako za ovu plocu, tako i za RAID.

Naime, radi se dakle o navedenoj ploci i pokusaju da napravim RAID 0+1 sa 4 diska kapaciteta po 1.5 TB, a onda na to instaliram Win XP.

RAID naravno nije problem, medjutim XP je taj koji pravi problem odnosno ne vidi te diskove i desava se bluescreen.

Znam za ovaj problem XP-a, i pokusao sam sve doslovno. Naravno i instalirao RAID drivere tokom setupa XP-a (F6).

Medjutim ne mozes ga natjerati da radi nikako :)

Ima li sanse da ovo ikako proradi sa XP-om ili server 2003? Je li neko imao slicna iskustva? Unaprijed zahvaljujem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice