Računar se sam upali i momentalno ugasi

poruka: 7
|
čitano: 1.451
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav... Posto sam sve izguglao na ovu temu a nisam nasao da iko ima isti problem, pa mozda neko od vas zna sta bi moglo biti. Centralna je DELL Optiplex 755 i kad ga ugasim, svakih cca pola sata se sam upali i nakon 2-3 sekunde ugasi. To nije problem sto se tice rada racunara ali je poprilicno iritirajuce da cijelu noc svakih pola sata hukne centralna kao da ce poletjeti. Guglao sam i niko nema ovakav problem pa me interesuje da li bi moglo biti do napajanja ili maticne ploce. Jos sam u zadnje vrijeme primijetio da nekad u toku rada bez ikakvog razloga centralna u toku rada pojaca rad ventilatora od procesora do maksimuma pa stvara takvu buku da nije moguce dalje biti u sobi....skinuo sam speedfan i temperatura uopste nije visoka vec onako bezveze ga opuca po maksimumu

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Računar se sam upali i momentalno ugasi

Kompjuter ti se pregrijava!

Rastavi,dobro ocisti,promjeni paste na procesorima!

Šta ti je to centralna?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
8 godina
neaktivan

centralna - kućište sa svim ostalim hardverskim dijelovima u kućištu

8 godina
protjeran

hmmm, mozebit da windows update upali komp, ali zasto ga ugasi nakon par sekundi mi je nepoznanica. Komp inace normalno buta u windowse kad ga sam upalis? Ajd vidi jel ti se to dogadja i kad istekas kabel od mrezne (ako si spojen zicno na ruter). Ako da, onda probaj uci u bios, stisni tamo load optimized defaults, pa snimi postavke i izadji...

http://football-tactics.simplesite.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 21:52 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ispricavam se sto sam predvidio cinjenicu da ti se komp samostalno upali😨.Vjerovatno ti je nekakav sleep mode u biosu upaljen.Probaj u biosu iskljuciti sve gluposti koje su vezane za sleep mode i ostalo,ili loadaj def postavke biosa!
Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
8 godina
neaktivan

Tako je meni bio upaljen onaj C2 ilI S2 ili kako već modus rada , koji je to činio komponentama da su divljale i hibernacija nije bila uspiješna u W10 OS.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Daliboris kaže...

Tako je meni bio upaljen onaj C2 ilI S2 ili kako već modus rada , koji je to činio komponentama da su divljale i hibernacija nije bila uspiješna u W10 OS.

vjerojatno imas staro napajanje...od sandy bridge-a mislim su uveli novu foru za napajanja da taj c state ne radi sranja...ako imas starije napajanje, preporucljivo ga je iskljucit u biosu...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice