Naime radi se o tome da mi se racunar nece upaliti. Odnosno on se upali, cuje se da vrte ventilatori, ali lampica od monitora trepti, interesuje me da li je neko imao slican problem i da li zna sta nije u redu??? Hvala, graficka i napajanje nije sigurno to znam...Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
1. Izvadi RAM pločice pa jedna po jednu isprobavaj, može biti do RAM memorija i izvrši "memtest".
2. Uzmi izvadi CMOS bateriju, obavezno isključi napon i ostavi je na nekih 5-10 minuta i onda stavi i pokreni računar.
To sam bio i uradio, onda mi se racunar upali, podigne se windows, pojave se ikonice i sve, i tako stoji 10-tak sekundi, i opet se monitor ugasi i lampica pocne da trepti, zatim sam stavio rame iz svog racunara, i opet isti problem - monitor treperi. A uzeo sam njegove rame ubacio ih u svoj racunar, i sve radi savrseno. Evo radim memtest do sad je 50% i pise 0 erors...
Možda imamo isti problem http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/racunalo-ne-reagira-hitno/99809.aspx (pogledaj i video na 3. stranici)
Jesi siguran da nije napajanje? I čuješ li kakve beepove iz matične?
1. Izvadio sam bateriju na nekih 15-tak minuta. Nakon toga uplaio se racunar, stojale su mi ikonice nekih 15-tak sekudni i opet se monitor ugasio i lampica na njemu pocela je da treperi.
2. Izvadio sam obadvije plocice ram-a i stavio iz drugog racunara, i opet treperi lampica na monitoru.Isto tako sam uzeo rame iz ovoga racunara koji se nece upaliti i stavio u svoj racunar, i sve radi perfektno.
3. Na racunaru koji ne radi je graficka on board, zatim sam ubacio i graficku iz drugog racunara i naravno opet isti problem, monitor treperi.
4. Ostavio sam racunar koji ne radi upaljen nekih 10-tak 15 minuta i procesor i chipset mi djeluju po prilicno hladno.
Kada se racunar upali vrte se ventilatori bez prestanka, cuje se onaj bip kao i kod svih racunara, cuje se samo jednom na pocetku, sto znaci da se racunar ne restartuje, vec miruje, a sumnjam i da je napajanje. I njega cu uskoro probati i idetati post.
Ovo mi je treci racunar, sa istim problemom. U prvom slucaju sam izvadio jednu plocicu rama i racunar se upalio, znaci bilo je do toga.
Drugi put sam samo Izvadio ram i vratio ga i racunar se upalio.
Možda će zvučati bezveze tj. offtopic, ali ja sam imao sličan problem sa USB-om.
Upalim komp i stavim USB stick u USB port - radi 10 sekundi i odjednom se ugasi doslovno kao da ne postoji i više ne prepoznaje ni port ni ništa.
Problem sam riješio u BIOS-u sa Load system defaults
Hehehe, dobro bi bilo da se on oe upaliti da ja dodjem do biosa :D
Odkad sam izvadio RAM memoriju kompjutor mi se upali i sve radi osim ekrana,na ekranu pise no signal.Znali neko do cega je?
Odkad sam izvadio RAM memoriju kompjutor mi se upali i sve radi osim ekrana,na ekranu pise no signal.Znali neko do cega je?
Ja mislim da je do maticne ili si s*ebao RAM.Možda si sdrmao maticnu ili RAM sa statickim elektricitetom,ako nisi pazio.