Računalo ne reagira - HITNO!

poruka: 83
|
čitano: 8.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam jedan problem, kako nemam više svoju HD4850 posudio sam od forumaša yeo grafičku ATi Radeon X1600XT, prekjučer je sve bilo u najboljem redu, ali jučer ujutro mi se nije mogao upaliti komp a i mislim da nije do grafičke jer mi se i prije to događalo.

Znači upalim komp (monitor ne reagira) i samo se čuju ventilatori kako rade i dvije-tri svjetiljke na matičnoj (one kraj CPU-a). Pokušao sam vaditi komponentu po komponentu da vidim u čemu je problem, izvadim HDD, upalim komp i sve se isto ponaša, izvadim grafičku opet isto, izvadim procesor i upalim i opet isto! Da nije možda matična u k****?

Molim da mi što prije odgovorite da mogu već danas uzeti taj dio koji je pokvaren. Poslije ću uploadat video jer sad nemam vremena. 

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ram, matična, napajanje, proc?

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Vidi da li si sve dobro spojio i da nisi možda procu neku nožicu iskrivio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 12:18 (xxCROsainTxx).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Iskrivio sam prije 3 mjeseca jednu žicu na socketu (tamo di se stavlja proc) {#} ali sam je vratio nazad i radio je komp poslije toga..

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mođda je grafička krepala, zapravo to je najvjerojatnije.

388 212 posts! And counting...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Jesi li resertirao CMOS na ploči?

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Računalo ne reagira - HITNO!
dedaa kaže...

Mođda je grafička krepala, zapravo to je najvjerojatnije.

A ne znam, a najgore je što ne znam do čega je

Nello kaže...

Jesi li resertirao CMOS na ploči?

Nisam..

a.k.a. T R 1 P L 3 X
16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Nisam..

Resertiraj CMOS, iako još nerade, ukoliko imaš internu grafa a prije toga izvadi grafičku karticu i onda isprobaj, Ako imaš više rama probaj jednu staviš. Tako da eliminiraš kvar.

Nenad
16 godina

Jel imaš onboard grafu?

Kako si gore naveo da kad si izvadio i grafu, i cpu, odvojeno jel, da je i daje sve bilo isto, to prilično sigurno problem ograničava na ram, matičnu, napajanje, ili, malo vjerojatno ali i dalje moguće, CPU.

Izvuci i ram, ako je i dalje identična stvar onda nije ni ram, a i inače mi se čini da neće biti ram, nego ili PSU, ili MB.

Dobivaš li ikakve beepove iz matične kod paljenja?

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Sry bio sam u školi.. provjerio sam već i RAM, nije. Ne čuju se nikakvi zvukovi iz matične.. Ali kad upalim komp i čekam 2-3 minute restartira se i onda kad se opet sam upali opet se restartira za 10-20 sekundi, znači nekad prije nekad poslije. Mislim da je MBO ili PSU :/

EDIT: CMOS sam resetiro i opet isto 

EDIT2: Trenutno imam grafu od frenda X1600XT

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 19:43 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam imao slican problem. Upalim komp cuju se ventovi, vent od kartice krene pa stane malo pa krene. Poslao komp na popravak, već je skoro mjesec dana u ADM-u i ispostavilo se da je matična riknula.

Sad čekaju da stigne nova.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 1
16 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Sry bio sam u školi.. provjerio sam već i RAM, nije. Ne čuju se nikakvi zvukovi iz matične.. Ali kad upalim komp i čekam 2-3 minute restartira se i onda kad se opet sam upali opet se restartira za 10-20 sekundi, znači nekad prije nekad poslije. Mislim da je MBO ili PSU :/

EDIT: CMOS sam resetiro i opet isto 

Točno, PSU ili MBO.

17 godina
neaktivan

Dajte hitno je jel imo još itko ovakvih problema ili slično? {#}

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Dajte hitno je jel imo još itko ovakvih problema ili slično? {#}

...a što konkretno očekuješ? Znači došli smo do zaključka da je ili PSU ili MB, i sad ti preostaje probat zamijenit jedno pa drugo.

Simptom koji imaš može značiti oboje, i nitko ti ne može na neviđeno sa sigurnošću reći je li jedno ili drugo.

BTW koje napajanje imaš i koliko je staro?

EDIT: aha vidim, cors cx400.

Recimo da je MB priličn0o siguran bet. Iako nije ni psu isključen, ali ja bi novce stavio na MB u tvom slučaju...ali kako kažem, na neviđeno, teško je reći.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 21:53 (miki1981).
17 godina
neaktivan

Heh ok, samo ne znam od kog ću nabavit matičnu, moram ju kupiti {#}

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Heh ok, samo ne znam od kog ću nabavit matičnu, moram ju kupiti {#}

Pa obično je puno lakše ljudima nabavit napajane za probat. Probaš napajanje i onda si siguran jel ono ili MB.

A čisto ovako pitanje: šta da je napajanje, ili bilo što drugo osim matične, šta onda nebi morao kupiti?

16 godina
neaktivan

hmm nebi rekao da je maticna. Ali i u mene se jednom to desilo.. skidao cooler sa proca da promijenim pastu, ujedno i procesor, malo cistio, zatim nanesem pastu, stavim proc, i komp se nece upaliti, samo crna slika i sam se restartuje... Hah, kontam sto je u pitanju, vjerovatno nesto sa procesorom, jer je prije vadjenja proca sve bilo oK.. Nista onda, izvadim i stavim ponovo procesor i sve radi, {#} a bio se prepao da nisam nesto pokvario {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

A čisto ovako pitanje: šta da je napajanje, ili bilo što drugo osim matične, šta onda nebi morao kupiti?

Pa da, morao bih i to kupiti.. a ne znam, valjda ću se s nekim dogovorit da mi posudi.. Probat ću još malo uštekavat-ištekavat dijelove..

a.k.a. T R 1 P L 3 X
15 godina
neaktivan

Dakle ovako...

po mom skromnom iskustvu je to upravo ona nozica koju si ispravljao na socketu za CPU. Temperaturne promjene na procesoru (zagrijan dok radi, hladan kad ne radi) cine da takvi sklopovi disu (koeficijent kubnog rastezanja). Vjerojatno se odspoji kad je hladan (materijali se stezu) i eventualno bi se spojio dok je topao. U pocetku je sve radilo jer je jos bilo "nerazdisano" ali kako je toplo-hladno praksa isla dalje - imas to da se comp ne pali.

Takodjer stavljam okladu na maticnu, zapravo bas na taj dio (ne bi se cudio da ispadne kad izvadis CPU).

Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Kupio sam danas matičnu, isprobao, ali isti problem! omfg {#}

U cemu bi mogao bit problem? Mislim da je napajanje ili proc. Ajde ljudi help pls :$

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 17:21 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Kupio sam danas matičnu, isprobao, ali isti problem! omfg {#}

U cemu bi mogao bit problem? Mislim da je napajanje ili proc. Ajde ljudi help pls :$

Si probao drugi proc i drugi napajanje? Kakav problem imaš? De pojasni. Mislim kad pališ nerade?

Nenad
17 godina
neaktivan

Sad kad upalim ništa se ne pojavljuje na ekranu, jedino se restartira par puta u neodređenim razmacima (nekad za 5, nekad za 20 sec itd) 

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam sličan problem, samo ja sam sve živo ištekao i nanovo spojio, kabele i sve i onda je radilo par dana, pa opet crklo, evo jutros mi je crklo, nisam ništa dirao a sad radi..... Možda nam obojici neki dio u napajanju pregorio ili je napajanje preopterećeno pa ne proizvodi tih 400W nego manje, pa se ne upale sve komponente :s (nisam neki stručnjak, ali bi ovo bio neki logički zaključak)

17 godina
neaktivan

A znam ali je ovaj moj Corsair CX400 kao neko kvalitetno napajanje.. koje ti imaš?

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

A znam ali je ovaj moj Corsair CX400 kao neko kvalitetno napajanje.. koje ti imaš?

Preporuka bi išla sa moje strane na VX seriju koja je skuplja,ali definitivno kvalitetnija.

Poviri LC Power napajanja,koja su se pokazala iznimno dobrima.

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
18 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Ako si napajanje kupio u jesen 2009, reklamiraj ga. Corsairu se tada nešto promaklo u jednom danu proizvodnje a nisu to na vrijeme skužili.

Tako je meni CX400 star mjesec dana riknuo. Jednostavno više nije htjelo upaliti komp (iako mislim da je vrtilo ventove).

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
14 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Neko default sa kučištem haha, uzet ću sad neko bolje ubrzo skupa sa novim kompjuterom pa ću vidit.

17 godina
neaktivan

Ah ne mogu ga reklamirati, ne znam gdje mi je jamstvo, probat ću sad od jednog forumaša neko napajanje od 500W pa da vidim jel u tome problem :)

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Ah ne mogu ga reklamirati, ne znam gdje mi je jamstvo, probat ću sad od jednog forumaša neko napajanje od 500W pa da vidim jel u tome problem :)

Sve što za jamstvo trebaš je račun, a srećom trgovina u kojoj si kupio sigurno ima kopiju računa. Provjeri.

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

Sve što za jamstvo trebaš je račun, a srećom trgovina u kojoj si kupio sigurno ima kopiju računa. Provjeri.

E da, kupio sam ga u 2009. godini, potražit ću sutra račun u dokumentima i valjda odem u Links..

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice