Bok, posjedujem XFX R9 280x grafičku karticu i u posljednje vrijeme sam primjetio artifacte. Nedugo nakon toga, nakon što bi prešao level, ekran (grafika) bi se ugasila iako bi kompjuter nastavio raditi što se primjeti po radu ventilatora.
Iako je to klasičan problem R9 serije, zanima me postoji li mogućnost da je do drugih komponenti.
Razmišljao sam o mogućnosti da je do napajanja (od 500) ali nisam u mogućnosti isprobati drugo jer ga ne posjedujem.
Moram napomenuti da artifacti nestaju ako koristim manje od 2.5 GB vRama.
Najveci problem je sto sam kupio ovu grafičku od osobe s njuskala iz Zagreba i iz nekog razloga mi je dao krivi račun iako je grafička kupljena u ZG-u (PROVJERENO PUTEM SERIJSKOG BROJA).
Zvao sam dućan gdje je kupljena (ADM) no odbijaju je prihvatiti bez računa iako je evidentno da je kupljena kod njih. Ponavljam, preko serijskog broja mi je djelatnika LINKS-a provjerio jer sam imao njihov račun i mislio da je kupljena kod njih.
Koje su mi opcije? Da li je moguće napraviti zahtjev za kopiju računa ili direktno kontaktirati XFX i pitati njih za pomoć? Ako ne, dali je takav kvar moguće popraviti?
Hvala na čitanju,
A