R9 280x artifacting i izgubljen račun

poruka: 36
|
čitano: 8.512
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
R9 280x artifacting & jamstvo

Bok, posjedujem XFX R9 280x  grafičku karticu i u posljednje vrijeme sam primjetio artifacte. Nedugo nakon toga, nakon što bi prešao level, ekran (grafika) bi se ugasila iako bi kompjuter nastavio raditi što se primjeti po radu ventilatora.

Iako je to klasičan problem R9 serije, zanima me postoji li mogućnost da je do drugih komponenti.

Razmišljao sam o mogućnosti da je do napajanja (od 500) ali nisam u mogućnosti isprobati drugo jer ga ne posjedujem.

Moram napomenuti da artifacti nestaju ako koristim manje od 2.5 GB vRama.

Najveci problem je sto sam kupio ovu grafičku od osobe s njuskala iz Zagreba i iz nekog razloga mi je dao krivi račun iako je grafička kupljena u ZG-u (PROVJERENO PUTEM SERIJSKOG BROJA).

Zvao sam dućan gdje je kupljena (ADM) no odbijaju je prihvatiti bez računa iako je evidentno da je kupljena kod njih. Ponavljam, preko serijskog broja mi je djelatnika LINKS-a provjerio jer sam imao njihov račun i mislio da je kupljena kod njih.

Koje su mi opcije? Da li je moguće napraviti zahtjev za kopiju računa ili direktno kontaktirati XFX i pitati njih za pomoć? Ako ne, dali je takav kvar moguće popraviti?

Hvala na čitanju,

A

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ako imaš potrebne podatke trazi da ti daju broj od računovodstva i dat ce ti račun.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: R9 280x artifacting i izgubljen račun

Što se smatra odgovarajućim podacima?

9 godina
neaktivan

Ovisi, ja sam kopiju svog računa dobio tako što sam im dao svoje ime i datum kupnje, sada jel mogu preko serijskog broja gpu-a naći račun, ne znam vjerojatno da mogu.Mozda im treba datum kupnje?Nazovi pa vidi sa njima.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nažalost, s obzirom da nije kupljena preko R1 računa, ne žele mi izaći u susret. Da li je moguće da je do RAM-a ili premalog napajanja? Možda pregrijavanje zbog ljeta? Kada napravim 3d testove grafičke sve uredno odvrti, igrice isto uredno vrte no kad dođe do cut scena (kad pređem level) ugasi se sve.
Imate li kakvo objašnjenje za to?

P.S. artifacting se događa samo na GTA V kad je ukljčen MSAA

13 godina
XFXST kaže...

Nažalost, s obzirom da nije kupljena preko R1 računa, ne žele mi izaći u susret. Da li je moguće da je do RAM-a ili premalog napajanja? Možda pregrijavanje zbog ljeta? Kada napravim 3d testove grafičke sve uredno odvrti, igrice isto uredno vrte no kad dođe do cut scena (kad pređem level) ugasi se sve.

Možeš pojasniti kako se točno ugasi, dali izbaci BSOD ili skroz pc se ugasi?

Da li prije toga po ekranu vidis artefakte kakve?

12 godina
XFXST kaže...

Nažalost, s obzirom da nije kupljena preko R1 računa, ne žele mi izaći u susret. Da li je moguće da je do RAM-a ili premalog napajanja?

nije mi ovo baš jasno, ja sam im dao serijski broj grafe i uredno su mi poslali račun na mail, nikakav r1

problem je možda ako je račun stariji od godinu dana - rekli su mi tada da čuvaju kopije računa samo godinu dana

9 godina
neaktivan

Tako je, kakav r1?Jel imaš prodj ili ime od tog gospodina koji ti je prodao grafičku?

0 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...
XFXST kaže...

Nažalost, s obzirom da nije kupljena preko R1 računa, ne žele mi izaći u susret. Da li je moguće da je do RAM-a ili premalog napajanja?

nije mi ovo baš jasno, ja sam im dao serijski broj grafe i uredno su mi poslali račun na mail, nikakav r1

problem je možda ako je račun stariji od godinu dana - rekli su mi tada da čuvaju kopije računa samo godinu dana

Godinu dana? Pa u programu imaju sve račune odkad su počeli raditi.

12 godina
Texpi kaže...

Godinu dana? Pa u programu imaju sve račune odkad su počeli raditi.

evo što su mi odgovorili iz links podrške, to je bilo u travnju 2013.

Poštovani,

u praksi ne izdajemo kopije računa starijih od godinu dana, no kako nije prošlo puno više od navedenih godinu dana, odlučili smo izaći Vam u susret.

Kopija traženog računa nalazi se u privitku maila.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 9:40 (picajzla0707).
14 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
XFXST kaže...

Možeš pojasniti kako se točno ugasi, dali izbaci BSOD ili skroz pc se ugasi?

Da li prije toga po ekranu vidis artefakte kakve?

prije nego sto krenes sa reklamacijom i sl., utvrdi da li je 100% HW u krivu..... 

Kao sto je luka napisao, pojasni problem bolje!

-kakva je temperatura u trenutku blackscreena

-koje drivere imas, stanje windowsa

-nakon koliko (vremenski) igranja se dogodi sporan problem

-jesi li kada overclocka karticu

-da li je igra zakrpana (da nije mozda verzija skidrow i ekipe)

9 godina
neaktivan

Glupost, oni MORAJU izdat kopiju računa.

9 godina
neaktivan

@Luka123

Zacrni se ekran i ostane takav dok ventilatori svi rade. Zvuk takoder nestane. Artifakte sam dozivia samo u GTA 5 s MSAA

@picajzla0707 rečeno mi je da mi kopiju ne mogu izdati ako nije na R1, a bez racuna navodno ne mogu ništa. Planiram se obratiti udruzi potrošača.

@Grom031 nažalost nemam jer je kupljena prije cca 5 6 mjeseci, kontatirao sam i postu no oni drze podatke do 3 mjeseca

@dr.jazz upravo zbog toga sam odnio kompjuter na dijagnozu da se utvrdi da mozda nije do drugih komponentam.
Posto nemam rezervne djelove me mogu napraviti eksperiment.

Uvijek, zadnja temperatura koju uspijem izmjerit je 69 70 C a kako se kompjuter ne ugasi nego blackscreena ne dobijem nikakav sačuvani izvjestaj o zadnjoj temperaturi.

Driveri su najnovij 15.7 mislim, doduse probao sam i starije.
Windowsi su clean install 10 no problem je bio i s 7 i 8

Problem se desi nakon sto pređem level u igrici ili dode do cut scena, nema veze s vremenaki periodom kada je kompjuter upaljen.

Nisam nikada dirao postavke grafičke, uvijek su bili na stock.

Originalna je no bez obzira, dogada se sa svakom igrom. Počelo je s Watch dogom kada bi ugasio V sync. S v syncom je ne bi gasilo, bar ne neko vrijeme.

Hvala vam svima sto pokusavate pomoci :)

edit: evo razgovor s gospodinom Hrvojem iz ADM-a

http://oi61.tinypic.com/2aet1qd.jpg

http://oi58.tinypic.com/adfd09.jpg

Ne znam što bi mu odgovorio na ovo. Planiram se kontaktirati s udrugom potrošača s obzirom da je evidentno da je grafička kupljena kod njih preko S/N-a. 

Ako bi mi neko moga naći nekakvi argument odnosno zakon gdje piše da moraju izdati kopiju računa, bio bi od velike pomoći jer više ne znam što bi gospodinu Hrvoju odgovorio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 16:02 (XFXST).
9 godina
neaktivan

Nemoj pricat sa servisom trazi broj od racunovodstva daj im serijski broj i datum kupnje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: R9 280x artifacting & jamstvo
Moraju ti izdat novi racun, a bome i priznat garanciju preko serijskog. Ako se i dalje prave grbavi kontaktiraj xfx, bit ce sretni kad cuju kako im distributer radi, ako i to ne upali prijavi ih drzavnom inspektoratu, makar mislim da do toga nece doc..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
9 godina
neaktivan

Tako je ali ne preko maila, nazovi samo reci daj mi broj od računovodstva, nista im se nemoj pravdat i onda sa njima malo oštrije ako treba malo zaprijetit i problem riješen

0 0 hvala 0
13 godina

Sale_ds & Grom031

Malo čitam ovo... i ne mogu da ne pitam...

Po kojem točno zakonu jedna maloprodajna trgovina MORA izdati novi račun?

Čisto me zanima da znam i sam tjerati pravdu kada bude potrebno (iako vjerujem da ne bude pošto čuvam sve račune do kraja jamstva).

Grom031 kaže...

daj mi broj od računovodstva

a? što? kakve veze ima računovodstvo sa ovim svime? :S

XFXST

Kako znaš da je grafička 100% kupljena kod njih? Imaš jamstveni, kutiju, nešto...?

Ako si kupio od "prijatelja koji je kupio za igraonu" zašto si imao krivi račun, tj račun od druge trgovine? :S

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 19:34 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neda mi se kopat sad po zakonima. Al evo primjer, sta ako si imao poplavu doma i s*ebo ti se racun, sta ako si ga stavio u novcanik i netko ti ga je ukrao ili ti ga je mladi brat pojeo. Cista logika, mora bit to negdje. Visa sila jel..
A i izmedu ostalog svaka normalna firma koja drzi do ugleda ce ti dat novi...jer gle, trosio si pare kod njih i opet ces ako si zadovoljna musterija, a isprintat komad papira i nije neki problem. E sad, tu mora bit jos nesto u igri jer mi nema logike da ga hebu tako zbog grafe koja je navodno kupljena kod njih i pod garancijom je. Njima ni u dep ni iz depa, jedino mogu profitirat sa zadovoljnom musterijom..

Nisam ga jednom dobio. Samo dodes fino i kazes dobar dan, izgubio sam racun od necega kaj je tu kupljeno i trebala bi mi kopija. Svaki put su mi dali novi, cetiri puta do sad. Nikada problema. Nezz di je problem s ADM'om sad odjednom.
I kaj je najbolje racun ti ni ne treba za reklamaciju kod ovlastenog zastupnika. Ja sam do sada svaki proizvod reklamirao ili putem jamstvenog lista ili putem serijskog broja..  

Samo nek ih pita tko je ovlasteni i direkt tamo... ali opet ponavljam, tu mi smrdi da je nesto drugo u igri jer sve to skupa nema smisla :D

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da...ali kako ako si ti kupio nešto na oglasu, i nisi dobio orginal račun. Kako ti znaš da je to baš iz te trgovine ako nisi ti kupio kod njih već netko treči?

Nemaš nikakav dokaz o kupnji, ni jamstveni ni račun. Zar nije za reklamaciju potreban "dokaz o kupnji" bio to račun bio to jamstveni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Po kojem točno zakonu jedna maloprodajna trgovina MORA izdati novi račun?

Ne znam točno po kojem zakono, ali ako ima jamstveni list i serijski broj grafičke moraju mu uvaziti garanciju.

Grom031 kaže...

daj mi broj od računovodstva

a? što? kakve veze ima računovodstvo sa ovim svime? :S

Neće mu servis pronaći račun nego računovodstvo koje ima svako veca i ozbiljnije firma i gdje se cuvaju sve kopije računa

13 godina
Grom031 kaže...

Neće mu servis pronaći račun nego računovodstvo koje ima svako veca i ozbiljnije firma i gdje se cuvaju sve kopije računa

Pa ni to mesnica da čuvaju na tavanu račune...pa ipak je 21 stolječe :D

Svi računi su u računalu, računovodstvo nema nikakve veze s time... oni imaju samo papirnate kopije a sada zamisli da svaka ozbiljna firma ima 100+ računa dnevno...pa si ti misli kako bu jedna baka iz računovodstva išla na tavan pregledavati papire da nađe tamo neku grafu a ni ne zna koju grafu niti koji datum da gleda...

Ako se zna točan datum kupnje, onda se to može lako riješiti...ovako...ne znam

14 godina
neaktivan

Pa sta se nije utvrdilo preko s/n da je kupljen u adm-u

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 20:32 (dr.jazz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pitah baš to...jer nigdje ne vidim kako je točno to utvrđeno i tko je utvrdio :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam bio izgubio racun, i dosao u trgovinu, pitao me lik datum kupnje, ubacio u komp, pitao koji proizvod, i dao mi novi racun....u igri je bila plasma...tako da nije neka glupost jeftina

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
dr.jazz kaže...

datum kupnje, ubacio u komp, pitao koji proizvod, i dao mi novi racun

Da, tako svaka dobra trgovina bude napravila. I stvari su jednostavne kada se zna datum kupnje

9 godina
neaktivan

Kada sam ja prije par dana zvao jel sam izgubio racun, dali su mi broj od racunovodstva i oni mi poslali kopiju.

I jel nebi trebao pisat datum kupnje na jamstvenom listu koji je na kutiji?Bar na mojima piše.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma vraga bi znao datum kupnje da nisam kupio na karticu, isao sam gledat izvjestaje da vidim datum

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Već sam naveo da sam preko Linksa dobio informaciju da je proizvod kupljen u ADM ZG preko S/N-a. Nakon toga, gospoda iz Linksa su mi isprintali kontakt brojeve i uputili me.

Kao što je već neko rekao, mislim da ADM samo izbjegava davanje novih komponenta čisto jer im se ne da, kako bi mi rekli ovdje u Splitu, tramakavat.

Deklaracija je od EZY-a, on je očito uvoznik a ADM distributer.

Također, kontaktirao sam XFX direktno koji su mi objasnili kako im mogu direktno poslati grafičku no da će tu biti moj trošak poštarine, mogućeg poreza te uzalud potrošeno vrijeme (1-2 mj.). Predložili su mi da pritisnem ADM da mi ponudi brže i lakše rješenje.

Plan mi je ovakav.

Za pola sata, u 10:00, ću nazvati Udrugu za Potrošaće te se konzultirati s njima u vezi tog trebaju li mi izdati kopiju računa ako postoji dokaz (baza podataka o prodanim artiklima) da je artikl kupljen kod njih.

Ako mi kažu da imam pravo. onda ću nazvati ADM, objasniti im koje su njihove dužnosti nad kupcima i tražiti zamjenu grafičke. Naravno, ništa od toga neću napraviti prije nego što me servis koji mi obavlja testove nad računalom ne potvrdi da je problem u grafičkoj kartici.

Ako bude problem u grafičkoj, a ne budem mogao napraviti ništa po pitanju ADM-a ili odbiju surađivati, razmislit ću o tome da napišem lošu kritiku i prijavim ih nadležnim vlastima bezobzirno koliko malo uspijeha to ima. Čisto iz principa.

Ponovno ću navest da nije uopće bitno što nisam originalni kupac, proizvod je njih i imaju dužnosti koje moraju obaviti. 

Još jednom, hvala vam na pomoći. U privitku ću objaviti razgovor s XFX-om. Javim se još kasnije s više informacija.

S poštovanjem,

A

12 godina
XFXST kaže...

Za pola sata, u 10:00, ću nazvati Udrugu za Potrošaće te se konzultirati s njima u vezi tog trebaju li mi izdati kopiju računa ako postoji dokaz (baza podataka o prodanim artiklima) da je artikl kupljen kod njih.

Ako mi kažu da imam pravo. onda ću nazvati ADM, objasniti im koje su njihove dužnosti nad kupcima i tražiti zamjenu grafičke. Naravno, ništa od toga neću napraviti prije nego što me servis koji mi obavlja testove nad računalom ne potvrdi da je problem u grafičkoj kartici.

po niti jednom zakonu oni nisu obavezni tebi predati kopiju računa od prijašnje kupovine u kojoj su ti već izdali račun, no obavezni su čuvati kopije računa najmanje 10 godina i obavezni su kopiju računa ispostaviti nadležnim službama - poreznoj upravi, inspekciji i slično...

pa se pozovi na tu obavezu ako ti kažu da računa više nemaju, odnosno - malko im zaprijeti da ćeš se obratiti tržišnoj inspekciji ministarstva gospodarstva, pa da će onda njima biti prisiljeni dati kopiju računa...

9 godina
neaktivan

Evo, prije sat vremena su me zvali iz servisa, sada sam totalno zbunjen. Napravili su testove svih komponenti, svaki test je prošao odlično i testirali su ga igrajući GTA V 3 sata dok bi već sve umrlo nakon 10 minuta.

Sad sam stvarno zbunjen. Ima li ko kakvu teoriju u čemu bi mogao biti štos? 

Siguran sam da nije do monitora jer sam pokušao i spajajući se na 2 televizije.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice